Kanat kaldirma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba sevgili kardeslerim abilerim ,

Gecen haftalarda aldigim bir arap taklaci , bir diger erkek guvercinle bogusma/kavga sirasinda kanadini inciltti.
5-6 gundur sol kanadini surekli havaya kaldiriyor , normal yururken ve yem yerkende hep kanadini kaldirip duruyo..gecenlerde kanadi zaten agirirken bir baska guvercinle kavga yapar iken birden durdu kanadini tekrar havaya kaldirdi ve gozlerini cok yavas sekilde acip kapiyordu belliki baya cani yanmisti.

Kusta bir hastalik felan yok cok aktif bir kus , nerde kavga varsa oraya gider kavgasini yapar ama surekli aciyla ayrilir.5-6 gundurde surekli kanadini havada tutuyor.

Acaba buna bir onlem almalimiyim yoksa kendiliginden gecermi ?

Tesekkur ederim.

Şimdi kuşa nasihat et bir daha kavgaya girmesin diyeceğiz ama boşver çünkü bir musibet bin nasihatten iyidir. Bakar ki sürekli dayak yiyor bir daha girmez kavgaya gürültüye. Neyse bu işin şakası tabi.
Öncelikle tahmin ediyorum ya kümes çok küçüktür ya da tünekler birbirine çok yakındır. Kavganın nedeni bu ise buna bir önlem almalısınız..

Hoca' Alıntı:
Şimdi kuşa nasihat et bir daha kavgaya girmesin diyeceğiz ama boşver çünkü bir musibet bin nasihatten iyidir. Bakar ki sürekli dayak yiyor bir daha girmez kavgaya gürültüye. Neyse bu işin şakası tabi.
Öncelikle tahmin ediyorum ya kümes çok küçüktür ya da tünekler birbirine çok yakındır. Kavganın nedeni bu ise buna bir önlem almalısınız..

:haha: soylerim birdaha kavga etmesinler kulaklarindan cekerim , Hocam oncelikle tesekkur ederim ..kumes gayet genis , salma bolumlerinde "yaptigim kumes" adli baslikta benim kumesin fotolarini gorebilirsiniz.
Kavga disarda oluyor , icerde hic kavga yaptiklarini gormuyorum(tabi arada kovalamaca oluyor ama disarda gezdirirken gibi olmuyor).Zaten nezaman disari ciksalar butun erkekler horozlasiyor , icerde pek masum duruyorlar cunku esleriyle birlikte olduklarinda diger erklerle ugrasmiyorlar hic.
Anliyacaginiz bu kanat kaldirma olayi disarda oldu kavga sirasinda(kendim gormustum) , bir cozum derken ben daha cok kusa extradan vitamin , guclendirici ilac gibisinden bahsetmistim..acaba gerekirmi yoksa kendi haline birakip gecermi ?

Tavuklarda olduğu gibi güvercinlerde de hiyerarşi vardır. Yani bir güvercin bir diğerinin üstünlüğünü kabul etmezse olayı kavga çözer. Kavgalar bazen çok kısa sürebileceği gibi bazende günlerce sürer. Ama bir gün mutlaka biter. Önemli olanda bittiğinde kalıcı bir hasar almamış olmasıdır. Onlar kavga ederken siz ayırsanız bile bıraktığınızda kaldıkları yerden devam ederler. Bu yüzden kavga sizin yüzünüzden başlamamışsa hiç karışmamak en iyisidir. Sizin yüzünüzden kavga şöyle başlayabilir. Örneğin bir erkek kuşunuzun yeri kümesin en gözde yeridir. Siz o erkeği bir süreliğine kümesten uzaklaştırdınız diyelim. Hemen o yeri bir başka erkek kapar. Daha sonra uzak kalmış olan erkeğide kümese bıraktığınızda eski yerini tekrar ele geçirmek isteyecektir. Böylece yerini kapmış olan erkekle sıkı bir kavgaya girecektir. Bu sizin hatanızdır ve bir şekilde telafi etmelisiniz.
Gelelim konuya. Sizin kuş için herhangi bir ilaç vesaire kullanmaya gerek yok. Zaten hasar görmüş bir kanadı varsa muhtemelen bir daha kavgaya girmeye çekinecektir. Eğer çok kıymetli bir kuşunuz ise diğerlerinden bir süre uzak tutun. Ama bıraktığınızda kavganın aynı yerden devam edeceğini unutmayın.

Hoca' Alıntı:
Tavuklarda olduğu gibi güvercinlerde de hiyerarşi vardır. Yani bir güvercin bir diğerinin üstünlüğünü kabul etmezse olayı kavga çözer. Kavgalar bazen çok kısa sürebileceği gibi bazende günlerce sürer. Ama bir gün mutlaka biter. Önemli olanda bittiğinde kalıcı bir hasar almamış olmasıdır. Onlar kavga ederken siz ayırsanız bile bıraktığınızda kaldıkları yerden devam ederler. Bu yüzden kavga sizin yüzünüzden başlamamışsa hiç karışmamak en iyisidir. Sizin yüzünüzden kavga şöyle başlayabilir. Örneğin bir erkek kuşunuzun yeri kümesin en gözde yeridir. Siz o erkeği bir süreliğine kümesten uzaklaştırdınız diyelim. Hemen o yeri bir başka erkek kapar. Daha sonra uzak kalmış olan erkeğide kümese bıraktığınızda eski yerini tekrar ele geçirmek isteyecektir. Böylece yerini kapmış olan erkekle sıkı bir kavgaya girecektir. Bu sizin hatanızdır ve bir şekilde telafi etmelisiniz.
Gelelim konuya. Sizin kuş için herhangi bir ilaç vesaire kullanmaya gerek yok. Zaten hasar görmüş bir kanadı varsa muhtemelen bir daha kavgaya girmeye çekinecektir. Eğer çok kıymetli bir kuşunuz ise diğerlerinden bir süre uzak tutun. Ama bıraktığınızda kavganın aynı yerden devam edeceğini unutmayın.
hocam bilgiler için sağolun ama hocam walla insan gibiler yer kavgası nerden biliyo onun kendi yeri oldunu maş. walla bi de kuş beyinli derler :ckmk:
KUBİLAY saygılarımla........

Geri