Kanat Kesme ~ Çekme ~ Bantlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McCarthy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

McCarthy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Sağlam
Meslek
Yazılım
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim gibi Yeni aldığınız veya damızlıgınızın kuşunuzu alıştırmak için veya kaybetmemek için bu tür yöntemleri kullanıyoruz.Dışarıdan aldığım dişi kuşlarımda kanat kesimi yapıyorum. bu süre ilk yavruyu alasaya kadar devam ediyor. sonra yeni tüy için kanatları çekiyorum. Son zamanlarda kendi kümesimde dikkatimi bir şey çekti. Kuşlar bir süre sonra rahatsızlanıyor. 1 kuşum eşe gelmeden kurumaya girdi. 1 kuş yine tüylenmeye başlayan yavruları varken kurumaya girdi. şimdi de 1 kuşum yumurtası oldugu halde halsiz bir durumda kümeste duruyor. diğerlerinden ayırdım. Büyük bir ihtimal Kurumaya giriyor.

Sizce bu üç yöntem kuşlara psikolojik olarak bir bunalıma mı sokuyor?
Hayvanlar birden kendilerini bırakıyorlar.

Şimdiden konuya cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

arkadım kanat kesmeden olacagını zannetmiyorum fakat sen anlatır anlatmaz aklıma kuşlarında parazit olabilecegi geldi dışkılarına dikkat et mümkünse kurt ilacı ver
şafak

aynen abime katılıyorum Kuruma değilde iç parazit hastalığı olabilir. Sürekli kümeste kalmaktan pislikten kaynaklanıyor olabilir. halsiz kalırlar ve ölürler bulaşıcıdır aynı zamanda yerinde olsam hemen ayırırım diğerlerinden.

kesinlikle öbür kuşlardan ayrılmalı benimde başıma gelmişti yaklasık 3 sene önce 2 tane kusta başladı kuruma ve 15 tane kuş öldü devamında onun için dikkatli olun saygılarımla........

Teşekkürler değerli yorumlarınız için,
Kümesi temizleme konusunda 15 günde bir temizliyorum. Son zamanlarda biraz aksatmış olsamda haftada bir gün sarımsak-elma sirkesi-su, 2 haftada bir limon-su veririm.

Kuş iki kuş ile eşleşiyordu birini ayırdım 4-5 gün sonra yumurtladı. 1 haftadır bir duraksama gözledim kuşta. ama yumurtaya yatmasında bir sıkıntı yoktu. 3 günlük bir il dışına cıkmam gerekti döndügümde orta seviyede kuşta belirti var.

Nedense dışarıdan satın aldıgım kuşlarda bu şekilde sorunla karşılaşıyorum. dışarıdan kümese 8 kuş soktum 3ü kurumaya girdi öldü. bu 4. rahatsızlanan.

merhabalar ,bu genelde hepimizin başına gelir dışardan aldığımız kuşlar genelde satan adamların hasta veya kötü kuşlarıdır,çok azı fazlalıktan getirmiştir,oda bize denk gelirse,Şafak abimin dediği gibi iç parazit ilacı kullanmalısın,kuşların kanat altlarınıda kontrol et sinekte hastalık yapar.yeni alınan kuşa iç ve dış parazit ilaçlaması mutlaka yapılmalı arkadaştan alsak bile ,sağlıcakla kal :slm:

Arkadalar genel olarak herkez belli periyotta retmizlik yapıyor benim uyguladıgım ve tecrübem eger kuşlarınıza dış parazit ve kümes dezenfektesi yapamıyorsanız kuşlarınızı ve kümesinizi h,ç temizlemeyin
çünkü siz kümese süpürge v.s temizlerken kümesin kıyısında bucagındaki bütün mikropları hareketlendirmiş oluyorsunuz inanaın boktan hiçbir zarar gelmez saten onun içindeki asit mikrobu dibe gömüyor sen üstenden pisligi alınca ona uygun fırsat yaratmış oluyorsun onun için temizligin hemen arkasına blotik diye dezenfekte var 5 litre suya kendi kapagıyla 1 kapat katın kümesin her yerine dökün yapabilirseniz aynı suya kuşunuzu sokun çıkarın içmedigi taktirde hiç bir zarar görmez onun için kendiniz sokun çıkarın
yanlız dikkat etmeniz gereken birşey daha var bu ilaç kuşun derisinin altına işliyor 3/4 ay boyunca kotuma saglıyor bu arada su kurumaya başlayınca hayvandaki haşeriyle mücadele yaparken hayvan tedirgin olur korkmayın kısa sürelidir
bir diger olayda dışardan kuş sokmak kuş geldigi kümeste hastalıga bagışıklık kazanmıştır belli etmez ama taşıyıcıdır gittigi kümesteki hayvan bu mikroba alışık olmadıgı için o kümesteki hayvanları hemen kırar dışatdan gelen kuşu aşılamadan ilaçlamadan kümese sokmayın şafak

slm kardeş kuların kanat veya panlama kuruma hastalıgıyla hıc bir ilgisi yok ben yıllardır kuş beslerim kuruma hastalıgı 1 veya 1 haftada hastalık ortaya cıkar bir günde kuruyup öldüyünü bilirim kuruma hastalıgını erken anlarsan tedavisi cok kolay belirtisi kusma ile belli olur veterinere gidip antipiyotik ilacla tedevisini yapa bilirsin birde iynesi var bu ilacların alman icin veteriner tavsiye edeceyi üc ilacı alın kurum isal ve mantar veterinere anlatın size ilacları temin eder ben isim verirsem yanlış olur saygılarımla kuscu36

Arkadaşım kümes değişimi kuşları sitrese sokar, büyük salmalarda genellikle kanat cekilmez, ufak ve dışarıya salınan kuşlarda, damızlıklarımız cok değerliyse kanadını makaslarız, bir kaç yavru aldıktan sonra kanat veririz.Burada dikkat etmemiz gereken nokta, kuşun kesik kanatlarını elimizle yolmamız, yani makasdan almamız.Bu işlem kuşun gücünü alır, neden derseniz yeni gelen kanat telekleri vucuttaki kanı emerler.Bunun yerine kuşun kanatlarını birer hafta arayla azar azar cekin bu işlemi zamana yayın, veyahutta kuş kendiliğinden bu kesik kanatları zamanla bir şekilde atacaktır.

İLK basada temizlik gelir ustanın dediği gibi en etkili ialç BLOTİC dir com etkılı bir ilaç her turlu hasereye karsı kuallana biliyorsunuz .Kanat cekmenin ustaların dediği gibi kurumayla bir ilgisi yok.
İlk aldığınız kuslar için bir karantina kafesi yapın 1 veuya 2 hafta orda besleyin daha sonra an akumesinize alın .kuslarınızn saglığı açısından cok önemli.emekleriniz bosa gtmesin.
Saygılar...

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. 3 kuşumu kanat kesme sonucunda kurumadan kaybettiğimden bu kanıya vardım. benimkisi şans olmuş diyelim. yeni hastalanan kuş 3 gündür karantinada. dışkı konusunda normal. Parazitlenme oldu sanırım kuşta. ilaç konusunda çok zorda kalmadan kullanmak istemiyorum. Şu anda günlük olarak 1 diş sarımsak ve balık yagı veriyorum. sularında 1gün su, 1 gün limon su, elma sirkesi su.. gibi tedavi uyguluyorum. şu anda iyi durumda gözüküyor 1-2 gün daha karantinaya devam edecegim.

s.a arkadaşım yeni aldıgın bir kuşu kaçırmaktan korkuyor isen kanatlarını ne kes nede bantla çengelli igne ile kanadını ignele kuşun dengesini sen kendi ellerinle bozuyorsun kanadını kesitigin bi kuşun yavrusu yumurtası varken asla çekme zaten yavrulara bakıyo hemde tüy filizlere güç harcıyo buda hayvanı halsiz bırakıyo daha da zorlanır ise kuşu küstürebilirsin,

saygılar;

UFUK NEŞE.

Geri