kanat renkleri birbirinden farklı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE ANIL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

EFE ANIL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bahattin toksöz
Meslek
muhasebeci
İlgi Alanı
Kuşlar
s.a. abilerim kardeşlerim. Benim kırmızı kanat ana ve babadan olma 14 günlük bir bango yavrum var. Yavruda tüylenme baya baya belli oldu ve kanatlarının 1 tanesi kırmızı tüyle 1 taneside beyaz tüyle kaplandı. Bu normalmidir yoksa ilerde değişir 2 kanadıda kırmızı mı olur. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

değişebilirde değişmeyebilirde :) nasıl yani diyeceksin, ?

anne baba aynı renkte olabilir, anne babanın anne babaları ne renkti? buradan yola çıkarsan sorunun cevabını daha net bulursun.

yani beyaz ile beyazı eş vuruyorsun, yavrulardan birisinin kanatları veya kuyruğu siyah çıkıyor, sebebi de anne babanın geldiği kandan birisinin geçmişten gelen arap kanının ağır olması, bu bulaşıklık 1-2 kuşak devam edip sonra kendi rengine döner. Senin kuşların ana babalarından birisinde beyaz ağır basıyorsa yavrunun bu şekilde çıkabilmesi normal, ama 2. tüyde döküp diğeride kırmıza dönebilir (zor bir ihtimal), beklemek lazım.

Cevap için teşekkürler Mesut kardeş dediğin gibi bekleyip göreceğiz inşallah. Bu arada daha önceden forumda hünkarilerimin resimlerini koymuş ve tek yumurta yumurtladıklarından bahsetmiştim. Mesut kardeş sende cevap yazmıştın bana. İşte o yavru bugün 8 günlük olmuştu. Saat 3 gibi kümesime baktığımda yavrunun öldüğünü gördüm. Galiba ana babası üzerine yatmamış ve soğuktan ölmüş yavru.Çok üzüldüm ya. Hiç bir canlının ölümüne dayanamıyorum.
Bu heleki gözüm gibi baktığım güvercinler söz konusu olunca içimden bi parça eksiliyor sanki.

SAĞLIKLI KUŞLARINIZIN OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM..

Geri