kanat sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bora83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

bora83

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bora özkaya
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
img2265n.jpg

merhaba arkadaşlar ben resımdekı erkek yüksek uçucuvan kusunu kanatları makaslı aldım.Duyduguma göre havada 4-5 saat civarı ucan bir kuşmuş(ben önceki sahıbının yalancısıyım)Daha sonra kusun kanatlarını cektım yaklasık 1 ay içinde kanatlar geldi kusun suan kanatları tam eksık yok fakat sanırım uzun zaman yerde kaldıgından dolayı şimdi havaya attıgımda ucamıyor.kanat çırpmadabi problem yok fakt hemen catıya atıyo kendını.Kanatları tutulmus sanırım çokta zorlamıyom hayvanı.Acaba bu hayvana ne yapmalıyım ve hatta suanda altında2 yavrusu var yavruyada bakıyor.Tavsiyelerinizi önerilerinizi beklıyorum tesekkürler

van kuşlarının uzun süre uçtuğunu bende duymuştum. Ama bu kuş daha önce hiç uçuruldumu yoksa kanadı kesik olarak mı bakıldı belli değil. Belki aylardır kanadı makaslı durmuştur. Bu durumda kuşun hemen uçmasını beklemek yanlış olur, belki zamanla uçmaya başlar. Daha önce hiç uçurulmadıysa büyük ihtimal bundan sonra fazla uçmaz. Siz en azından yavruları büyüyene kadar uçurmayın. Yere falan düşerde kedi kapabilir. Yavrular büyüyünce kuşun durumuna göre karar verirsiniz.

hocam kuşunuz biraz kırgın görünüyor uçamamasının başlıca nedenlerinden biri . yavruda baktığı için zayıflamıs biraz sağlıklı ve denetimli şekilde vitamin takviyeli besleyin ondan sonra tekrar deneyin

tesekkürler arkadaslar kus bu aralar ucmaya basladı 20-30 dakıka cıvarı ucuyor suan için o da bana yetıyor tüm yorum yapanlara tesekkür ederim

kuş yavru bakıyo demişsin tekrardan yumurtlaması için dişiyi yumurtaya kovalıyormu eğer öyle ise aklı hep dişide olur uçurmak istediğinde kümese dönmek ister konar bide kuşu tek başına uçurma yanında bi kaçtane uçucu olsun

Geri