Kanat teleklerindeki yırtıklıK RESİMLİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 585858
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

585858

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bahadır KY
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Marik abi resimler bu, bu kuşum 15 dk uçuyor uçtukçada telekleri daha fazla yıpranıyor.Dişisini atmaca aldı.Cücükleri baba büyüttü.Kuş bana gemerekteki bi kuşçudan arkadaşım vasıtasıyla getirildi, söylediklerine göre iyi kuşçuymuş, bende kuş güzeldir diye iyi bakıyorum.Uçunca arka arkaya 1 2 takla vuruyor o kadar.Uçarken yükselip başını yukarı kaldırıp kanatlarını sesli sesli arka arkaya çat çat çat diye vuruyor. Yavrularınıda nasip olursa uçuracam.

Sence kümesten çıkarmalımıyım yada neler yapıyorsa çıkarıyım neler yapmıyorsa çıkarmıyım.Takladan çatıdan inemeyen bir dişim var zor iniyor ona eş yapmayı düşünüyorum.Ben sizin paylaştığınız videoları izledim garçektende bu işe sahip çıkıyorsunuz, onun için görüşleriniz benim için önemli.

Ekli dosyalar

• IMG_0521.webp
    IMG_0521.webp
    14.4 KB · Görüntüleme: 2,865
  • IMG_0523.webp
    IMG_0523.webp
    11.2 KB · Görüntüleme: 2,719
  • IMG_0525.webp
    IMG_0525.webp
    14.3 KB · Görüntüleme: 2,800
  • IMG_0526.webp
    IMG_0526.webp
    13.5 KB · Görüntüleme: 2,393
Ayrıca başlığı açarken buna benzer bi konu vardı fakat her gelen bişey demiş.Bazıları mantıklı yorumlaryapmış, isteğim şudur ki başına gelen bi kuşçu üstadımız cevaplasın biz bilmeyenlerde dinlesin.

Merhabalar.
Muharrem abiye sormuşsunuz sanırım ama ben haddim olmayarak yorumlamak istedim.
Kuşdaki bu tüy yırtıklığı bir sorun değil , kanat sesinden dolayı yıpranmadan kaynaklanır.
Kuşta bir sorun teşkil etmez.Kanat açma gibi ırsi değildir.Bu yüzden bilinen kuşsa yavru alınabilir.

BİR KUŞTAN ŞU ŞEKİLDE YAVRU ALINABİLİR:
Kuşta dirsek açma ve yapışma yoksa , bilinen kuş olduğu taktirde yavru alınabilir.
Videoları izlemişsiniz.Orada amcalarımızın dediği gibi , dirsek açma ve yapışma affedilmez hatadır ve ırsidir.

Estağfurullah, benim demek istediğim (fare yemiş) gibi yorumlar :).Teşekkürler

bu kuştaki durumun adı kanat yemedir.genelde sert kanatlı kuşlarda olur.yine bu tarz kuşlar çok yüksek kanat sesine sahip olurlar.beni yalnış anlamayın ama bence beslenmemesi gereken kuş türlerinden biridir.yok sevdiğim bir kuş elden çıkarmak istemiyorum diyorsanız ipek kanat dediğimiz,yumuşak tüylü bir dişiyle eş edip yavrularını ucurmaya çalışın

Anlıyorum, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

s.a Muharrem abi bu konuya ne diyecek bende merak ettim çünkü hiç duymadığım yorumlar var.Benim büyüklerimden öğrendiğim kuş çok kızgın olduğu zaman kanatlarını yer ve uçuş tariflerinizde onu gösteriyor.Bence kuşunuzu hemen eşe vurun

Mustafa abi a.s kuş zaten eşdeydi ama atmaca aldı bide benim kuşlar maşallahları var devamlı yavruluyorlar.Şimdi yine bi eş vuracam.Eş olduğu zamanda böyleydi.Muharrem abinin yorumlarını bende çok merak ediyorum.Şöyle ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum.Belkide kuşun güzelliğinden kaynaklanıyor.
Ayrıca diğer üstadlarımızında yorumlarını bekliyorum.

585858' Alıntı:
Mustafa abi a.s kuş zaten eşdeydi ama atmaca aldı bide benim kuşlar maşallahları var devamlı yavruluyorlar.Şimdi yine bi eş vuracam.Eş olduğu zamanda böyleydi.Muharrem abinin yorumlarını bende çok merak ediyorum.Şöyle ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyorum.Belkide kuşun güzelliğinden kaynaklanıyor.
Ayrıca diğer üstadlarımızında yorumlarını bekliyorum.

bahadır kusda kanat yeme su sekillerde olur

yavrulukdan beri hiç uçmamakdan yani yatmakdan antremansızlıkdan

birde kanatlarını degişirdiginde yada çekildiginde kanatlarını dizdigi zaman beklenilmesi gereken zamanı yani kanatlarının kurumasını beklemeden uçuruldugu zaman kanat yerler

vede bazı kuslarda cinslerde kanat yemede irsidir

yukarda mustafa kardesimizin dedigi gibi kanat yeme enseden yani kızgınlıkdan olmus olsa idi bütün kusların kanat yemesi gerekirdi çünkü her güvercin kızgınlık yani ense yasar

irsi olarak kanat yiyen kusu kanat yemeyen vede yumusak tüylü hayvanlarla eslense bile tamamen yok edilemez yemeyende yiyende yine çıkar soruna gec cevap verdik kusura kalma kolay gelsin
NOT BAHSETTİGİN KUS NEFESLENDİKDEN YANİ UÇUMU FAZLALASTIKDAN SONRA KANAT DEGİŞİMİNİ BEKLE YİNE KANAT YERSE ELİNDEN ÇIKAR ANLATTIGIN DURUM KUSUN GEÇ UÇURULMASI İLE ALAKALI GİBİ GÖRÜNÜYOR
SAYGILAR

Kuş bana geldiğinde de aynı şekilde kanatları yırtıktı bi abimde kuşun kanadını çekti.Kuş yeniden kanat dizdi uçurulmadı kısa turlar attı sonra kuşun kanadında hafif yırtılmaların baş gösterdiğini gördüm, zorladım 15 dk uçuruyorum dahada kanat yemeye başladı.
Şimdi dediğiniz gibi ben uçurayım nefes açsın sonra yeni kanat dizdikten sonra bidaha uçururum olmassada kümesden çıkarırım.Çünkü yavrularındada aynı sorun var. İlginizden alakanızdan dolayı teşekkür ederim.

585858' Alıntı:
Kuş bana geldiğinde de aynı şekilde kanatları yırtıktı bi abimde kuşun kanadını çekti.Kuş yeniden kanat dizdi uçurulmadı kısa turlar attı sonra kuşun kanadında hafif yırtılmaların baş gösterdiğini gördüm, zorladım 15 dk uçuruyorum dahada kanat yemeye başladı.
Şimdi dediğiniz gibi ben uçurayım nefes açsın sonra yeni kanat dizdikten sonra bidaha uçururum olmassada kümesden çıkarırım.Çünkü yavrularındada aynı sorun var. İlginizden alakanızdan dolayı teşekkür ederim.

yavrularındada aynı sorun var ise hiç ugrasma

aranılan iyiye ulasmak için kusda katı olunmalı vede hataları affetmemekden geçer

saygılar

Tavsiyelerin için teşekkür ederim Muharrem abi,
Saygı bizden...

Geri