kanat tutulması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekço
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

tekço

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet toprak
Meslek
emekli tekçi
İlgi Alanı
Kuşlar
değerli arkadaşlar iyi akşamlar,damızlık bir dişimde kanat tutulması, bir kanadını cırpamıyor, böyle oluncada yuvasına cıkamıyor.cırpamadığı kanadı sarkma yaptı.vetüyleri kabardı. iştahsızlaştı.zayıfladıBaytril ve vitamin olarak bemiks verdim. iştahı düzeldi kendini topladı fakat kanat cırpamıyor bir kanadı gücsüz.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.vericeniz bilgiler icin teşekür ederim.SAYGILAR

Benim bir kusumdada aynı sorun var yanlız iştah problemi yok cok şükür sadece uçamıyor ve kanadını düşürüyor.Bende cevaplarınızı bekliyorum iyi geceler.

kanat tutuklukları için dekont ilaçı verilir.hap biçiminde olur eğer o yok ise sıvı olarak satılır.eczanelerde 1.75 tl dir.eğer sıvı için iğne yapamıyor iseniz sıvı ilaçın yarısını kuşun boğazından şırınga(enjektör) ile yollayın.enjektörün uç kısmınada balıkların hava motoru için kullanılan şeffaf renkli küçük borudan takın ve uzunluğu 10 cm kadar olsa yeterlidir.2 gün süreyle uygulayın.bu arada düzelmez ise diğer bir hafta sonra gene aynı uygulamayı deneyin ve tedaviyi bırakın.eğer sadece soğuk nedeni ile kanat tutulmuş ise bu tedaviden 1 ay yada 1.5 ay sonra düzelme olur.ama kanadını bir yere çarpmış ve yara almış ise yada kanadında ur çıkmış ise düzelme süresi uzayacak belkide hiç uçamayacaktır.bu arada kanat tüylerini hiç çekmeyin yada kesmeyin.farklı bilgileri olanlarda size yardımcı olabilirler.
iştah olarak da mısır ve çekirdek bu dönemde iyi gelir.
saygılarımla ibrahim.

Geçmiş olsun Mehmet abi bu gibi durumlarda 250mg lık dekort hap kullanmak fayda sağlayacaktır..

dekort kas gevşeltici bir ilaç olup faydası kısa sürmektedir. tamamen tedavi için SALMONELLA hapı ya da tozudan kullanmak gerek..

değerli arkadaşlar iyi akşamlar,verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.Dekort yerine eczacı arkadaş onun yerine eş değerde Deltacortril verdi 1 hafta verdim bir sürekesip kuşu izlemeye aldım fakat her hangi etkisi olmadı.birde salmonellayı deneyelim bbelki faydasını görürüm.SAYGILAR

uc gunıspırto ıle kanadına masaj yap sabah aksam ıyı gelır bende oldugu zaman yaptım ıyı geldı allah sıfa versın saygılar sevgıler

Kanatlarını cektiğim kuslarımda hiç kanat tutukluğu uçamama görmedim.Ama hangi kusun kanadını bantladıysam kanatları tutuldu ve bir ay kadar ucamadılar hep catılara indiler.Ben bantlayamıyorum heralde deyip iyi bilen bir abi var ona goturdum o bantladı 2 - 3 gün sonra kus kanadını dusurdu cozdum ucamadı.Ama maşallah kanatlarını cektiğim kuslar sinek oluyorlar havada.Su an iki tane pek ucamayan var oyle bir kac tur atıp ya catıya iniyorlar yada kumese.Yani fazla uçamıyorlar ne yapmalıyım bilemiyorum.Kondukları catıda uzağımda taş felan atamıyorum (: Ne yapmalıyım ?

kanadını bağlayınca kuşun kanadı tutulmazki kanat tutulması hiç çırpamaz 1 ay kadar diosn o kuşlar yatmış ondan uçmuolar kanat tutulması deil..

Mehmet beye katılıyorum SALMONELLA.

selamlar kuşun sağlığı yerinde ve kanatları cırpamıyorsa sorun yok her akşam elinizle antıraman yaptırmanız lazım ama eğer kanat düşüyorda kanat cırpamıyorsa vede zayıfsa kuşun hali kötü kanat eklem yerlerinde şşiş varmı bakın eğer varsa ilaç kullanmayı bilen bir usta kuşçuya götürün burdan demekle iyileştiremezsiniz ama ben derseniz test amaçlı denerim o zaman özellikle kuşu tek olacağı bir yere ayırın birde sitres yapmasın yemde yemezse cabuk pes eder ve ölmesine neden olur.

konu harici ama kanat çekiyosanız kuşçuluğu bırakın bantlamak kanat çekmekte nedemek biraz bilinçli yapın şu işi rezil ettiniz kuşçuluğu bırakın yapmayın başka zevkmi yok ya adamgibi yapın yada bırakın cahil cahil işler yapıyosunuz

Değerli arkadaşım özgür bey herkes fikrini söylüyor.Kimse kuşculuğu rezil etmiyor.Biraz saygılı olalım.her arkadaşın görüşlerine saygı duymak lazım, bazı görüşleri yanlış olsa dahi.SAYGILAR

Bugüne kadar ilac kullanmadim ama yalniz olan kusum ciftlestigi zaman ve ya yumurta yapinca, cift olan kusum ise yumurta yaptiginda kanatlarinin düzeldigini gördüm. Moralden midir nedir, toparlamasi cok daha kolay oluyor kanadini.

salmonella yı veterinerden mi alıcaz yoksa eczanelerde varmı. bende de 2 kuşta kanat tutulması var daha önce uçan kuşlar şimdi kanadını bile çırpamıyolar ur çıkıcak olabilirmi

BEYLER KANAT TUTULMASI DİYORSUNUZDA NERDEN BİLİYOSUNUZ KANAT TUTULMASI OLDUĞUNU KANADINI DÜŞÜRÜYO DİYOR ARKADAŞ KANAT TUTULMASI OLDU DEMİŞ KANADINI İNCELEYİN MUHTEMELEN URLANMIŞTIR URUN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE GENTA SEKSENLE TEDAVİYE ALIYORUZ BU YÖNTEM İYİ GELİYOR VE RAS GELE İLAÇ TEDEAVİSİNDEN KAÇINALIM SON ÇARE OLSUN TEDAVİ VİTAMİN DOĞADA EN ÖNEMLİSİ ISIRGANI TOPLAYIN HAŞLAYIN SUYUNU KUŞLARA İÇİRİN ARTIK SULUĞUNAMI KOYARSINIZ ŞIRINGAYLA AĞIZDANMI VERİRSİNİZ AMA SULUK DAHA İYİDİR HAFTADA BİR İKİKERE VERSENİZ ÇOK FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ TEKRAR SÖYLÜYORUM KANAT ÇEKMEYİN ÇEKENEDE TEPKİNİZİ GÖSTERİN DERNEKLERDEDE KANADI ÇEKİLMİŞ KUŞLARI ALMAYIN UYARIN BİLİNÇLENDİRİN BU KUŞÇULAR CAMİASINI

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım özgür bey herkes fikrini söylüyor.Kimse kuşculuğu rezil etmiyor.Biraz saygılı olalım.her arkadaşın görüşlerine saygı duymak lazım, bazı görüşleri yanlış olsa dahi.SAYGILAR

HAKLISINIZ BELKİ AMA LÜTFEN BU KONUDA KİMSE SAYGI BEKLEMESİN KUŞUN KANADI KUYRUĞU ÇEKİLMEZ KUŞA EZİYET EDİLMEZ YERİNE İNMEYEN KUŞA VURULMAZ GÖRÜRSEM DUYARSAM TABİKİ TEPKİM SERT OLUR BUNLAR BİZİM ZEVK ARAÇLARIMIZ DEĞİL MAKSADININ DIŞINDA KULLANIYORUZ ZATEN BU SEVDADAN GEÇEMİYORUZ HER NEKADARDE CAİZ DEĞİLSE BARİ EZİYET ETMEYELİM UÇMA HAKLARINI ALMAYALIM CANINI YAKMAYALIM BEN KÜÇÜKKEN AMCAMA MUHABBET KUŞU ALCAM DEDİĞİMDE BANA KIZMIŞTI SEN O KUŞ HAKKINDA NE BİLİYOSUNKİ DEMİŞTİ NE YER NE İÇER NEYDEN HOŞLANIR NASIL YAŞAMINI SAĞLARSIN ÖNCE BİR KİTABINI AL OKU ÖĞREN SONRA GİT AL DEMİŞTİ ŞİMDİ ÇOK DAHA İYİ ANLIYORUM NEDEMEK İSTEDİĞİNİ BU AYIP DEĞİL ÖNCE KUŞÇULUĞU ÖĞRENCEKLER ÖYLE GİDİP PAZARDEAN KUŞ ALIP KUŞÇU OLMIYACAKLAR ÖNCE OKUYACAKLAR ÖĞRENECEKLER SONRA KUŞÇU OLCAKLAR BİLİNÇLİ YAPCAZ BU İŞİ BU TÜR

Değerli arkadaşım özgür bey kuşlara yapılan eziyete rahatsızlık duyuyorsunuz.Fakat arkadaşlar o şekil duydukları icin veya tesadüfte olsa belki iyi geldi onun icin bilgilerini paylaştılar.Bilgilerinizi daha güzel uslupla paylaşmak, doğruları bulmak bence daha güzel.Bazı şeyleri kulak dolma bilgilerle uygulanıyor.İşte sitenin güzelliği burda ortaya cıkıyor.Doğru olan şeyleri paylaşmak sevgi ve saygı cercevesinde. SAYGILAR

bende yeni bir kus almistim kus yerined gayet iyi ucuyordu ben kusun kanadini bantlayip atip icine 3 gün sonra actim kus kanadini yerden kaldirmiyor?O kusa ne yapmaliyim simdi bilen varsa söylesin bana ?????????

palakaz' Alıntı:
bende yeni bir kus almistim kus yerinde gayet iyi ucuyordu ben kusun kanadini bantlayip kümesin icine atip 3 gün sonra actim kus kanadini yerden kaldirmiyor disariya cikardim ucsun diye hemen dama konuyor bu olay 2 haftadir sürüyor ne yapmaliyim?????????

Geri