Kanat üst omuz başında şişlik.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Merhaba sevgili dostlar.

Konu başlığı hakkında görüş ve bilgileriniz nelerdir?Tedavisi hakkında neler önerebilirsiniz?Leblebi büyüklüğünde ''ur''olmayan bir şişlik için neler yapılabilir?

resimli şekilde gösterirsen daha açıklayıcı olacak hüseyin abi.
ur olmadığını nasıl anladın?
urdan farkları neler.?

selam hilal arkadaşım bahsetmiş olduğun konu 'da yardımcı olmak isterim.
öncelikle bahsetmiş olduğun yer kanadın dirsek bölümüdür biz istanbulda bu olayı performans kuşlarında görürüz dirseklerini hırslı ve sert vurmalarından oluşur.bu durumda fazla birşey yapabileceğini sanmıyorum kolay kolay geçmez kardeşim hilal ben genelde arkadaşlara tremasin krem sürmelerini söylüyorum ama konu hakkında sitemizin tedavi ve bakım alanınada bakabilirsin.makara besliyorsun galiba dirsekten sorunlu olan güvercin erkek ve kızgınmı?
geçmiş olsun allaha emanet olun saygılar

redhotchilipeppers' Alıntı:
Merhaba sevgili dostlar.

Konu başlığı hakkında görüş ve bilgileriniz nelerdir?Tedavisi hakkında neler önerebilirsiniz?Leblebi büyüklüğünde ''ur''olmayan bir şişlik için neler yapılabilir?

ben redhotchilipeppers arkadaşımız neyi anlatmak istediğini çok iyi anladım.öyle bir şişlik hastalık sebebiyle oluşmuyor.elinizdeki kuş mutlaka uçarken tele veya bunun gibi bir yere sert bir şekilde çarpmış.kanat üstündeki şişlikler bu sebeblerle oluşuyor.tamiratı ise pek mümkün olmuyor.kanat çot kalıyor.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
resimli şekilde gösterirsen daha açıklayıcı olacak hüseyin abi.
ur olmadığını nasıl anladın?
urdan farkları neler.?

Ömer kardeşim merhabalar,fotoğraf makinam arızalandı bu yüzden şuan için resimli bir şekilde izah etmem zor.Urdan farkı neler:Ur sertliğinde değil,ur renginde değil sarı ve tonlarında değil,incelme yaralanma gibi duruyor,urlu kuşlar genelde kanadını haraket ettirmek pek istemez benim bahsettiğim kuş yerden 70-80cm havalanabiliyor.Ur genelde bir yerde başlar ve devam eder yayılır 3 aydır bir yayılma ve çogalma yok,hasar sabit ve aynı büyüklükte büyüme ve gelişme yok aksine az bir kısım şişlik yok oluyor.Sizyleyebileceklerim şimdilik bu kadar ilgine teşekkürederim kardeşim esenkal.

ustad71' Alıntı:
redhotchilipeppers' Alıntı:
Merhaba sevgili dostlar.

ben redhotchilipeppers arkadaşımız neyi anlatmak istediğini çok iyi anladım.öyle bir şişlik hastalık sebebiyle oluşmuyor.elinizdeki kuş mutlaka uçarken tele veya bunun gibi bir yere sert bir şekilde çarpmış.kanat üstündeki şişlikler bu sebeblerle oluşuyor.tamiratı ise pek mümkün olmuyor.kanat çot kalıyor.

Oğuz abi söylediğin tahminsel fikirler olabilir gibi gözüküyor fakat bu kuş benim kapalı kümesimde ki damızlık kuşlarımdan yani hiç uçmadı ve bulunduğu yerde pek kendini bir yere çarparak zarar verecek bir materyal yok.İlgine çok teşekkürederim.

ozfcan' Alıntı:
selam hilal arkadaşım bahsetmiş olduğun konu 'da yardımcı olmak isterim.
öncelikle bahsetmiş olduğun yer kanadın dirsek bölümüdür biz istanbulda bu olayı performans kuşlarında görürüz dirseklerini hırslı ve sert vurmalarından oluşur.bu durumda fazla birşey yapabileceğini sanmıyorum kolay kolay geçmez kardeşim hilal ben genelde arkadaşlara tremasin krem sürmelerini söylüyorum ama konu hakkında sitemizin tedavi ve bakım alanınada bakabilirsin.makara besliyorsun galiba dirsekten sorunlu olan güvercin erkek ve kızgınmı?
geçmiş olsun allaha emanet olun saygılar

Merhabalar MUstafa abi,belirtiğin kısım çok doğrudur abi diresek kısmının hemen üst bölümüdür''üst dirsek kısmı diyebilirim''taklacıların kant patlattıkları yerin hemen üst kısmı da bahsettiğim hasar bulunmakta.

Kuş dişi 2 yaşın da hiç uçmadı kapalı damızlık kümesim de.Birolasılık salmonella başlangıcı bu tipte kalıcı kanat tutulması sonucunda kalıcı hasar bırakabilire mi aklıma gelenler şuan bunlar yardımlarınız için herkese teşekkürler.

Yapabileceğin 2 işlem var. Birincisi Salmonella Tab. temin edip 10 gün peşpeşe sabah aç karınla bir tane yuttur. E vitamini takviyesi yap. İçme sularına haftada bir gün 5 lt. suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave et.
Diğer işlem kuşun aksayan şişlik olan kanat teleklerini tamamen sök kan dolaşımı yoğunlaşsın. Yeni telekler çıkarken bünyesinin vereceği tepkiyle düzelme ihtimali var. Eski, uzun süreli bir şişlik ise öylece kalacaktır. Büyük ihtimal SALMONELLA görünümü diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun.

slm kardesım ilk önce bu kusu kümesten uzaklastır hatta ben derım kı bu kusunu elınden cıkar tabıkıı cok önemlı damızlıgın degılse galıba kümesın havasız yada rutubet olabılır kusta buyuk ıhtımal salmanolya var ama yınede tahlıl ettırmek gerek yada haslaıgın belırtılerını oku kuusnla kıyasla bır teşhis koyarsan ıyı olur ama ılk önce dıger kuslarından ayır cunku bu hastalık bulasıcı kusun bu hastalıgı yense bıle kumeste durdugu sure için de dıger kuslarınıda bulaşır dikkatlı olmak gerek salmonella ılacları tabletlerı tozları var ordan temın edersen ıyı olur en azından dıger kuslarına gecmez saygılarla

tahirsadan 28 Aralık 2008 13:06

Yapabileceğin 2 işlem var. Birincisi Salmonella Tab. temin edip 10 gün peşpeşe sabah aç karınla bir tane yuttur. E vitamini takviyesi yap. İçme sularına haftada bir gün 5 lt. suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave et.
Diğer işlem kuşun aksayan şişlik olan kanat teleklerini tamamen sök kan dolaşımı yoğunlaşsın. Yeni telekler çıkarken bünyesinin vereceği tepkiyle düzelme ihtimali var. Eski, uzun süreli bir şişlik ise öylece kalacaktır. Büyük ihtimal SALMONELLA görünümü diye tahmin ediyorum. Geçmiş olsun.

selam hilal arkadaşım tahir beyin belirtmiş olduğu tedavi şekline katılıyorum.sağlık mutluluk dolu nice yıllar dilerim saygılarımla

Kanat üzerindeki şişlik fiziksel bir zorlama ise zaman içerisinde kuşunuz dinlenince GEÇER( uçurmayın tabii)Yok zorlama yada doku zedelenmesi değilse ur olamma ihtimali hayli yüksek. ur ise salmanella virüsünün tetiklediği bakteri kökenli bir tür kanserdir o beze ,zamanla sertleşir tedavisi zordur .Konu ile alakalı bir anlatımım sitede aktif konularda mevcut .selamlar .ŞEREF

redhotchilipeppers kardeşim.benimkisi anldıgım gibi tahminseldi.anlatmak istediğim çarpma neticesinde oluşan durumlardır.her ne kadar kümeste materyal yok desende,kuşlar birbiriyle kavga eder kanadını çarpar sıkıştırır vss..zaten şiş olan yer çok serttir.bir bak istersen.

Tüm dostlara merhabalar yardımcı olan fikir belirten herkese çok teşekkür ederim yardımlarınız sonucunda hastalığın tesbitini koymuş ve tadaviye geçmiş bulunuyorum.Çok teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri