kanatda ur ve pamukçuk halsizlik ateş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isa38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

isa38

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
isa şişman
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar arkadaşlar.Yaklaşık 3 aydır tek bi kuşumda olan rahatsızlıklar bütün çabalarıma rağmen düzelmedi gene sitemizden aldığım bilgiler doğrultusunda birçok farklı şeyi denedim nafile.Kısaca açıklıyım nerde hata yapıyorum inşallah buluruz.
Bu Kuşumda en başda gagasının ve kulağının altında bezelye büyüklüğünde ura benzeyen bişey çıkdı kimisi ur dedi kimisi
çiçek gambamix kullandım 3 gün boyunca kuşda bi deyişme olmadı aradan yaklaşık 1 ay geçdi mahaleden bi arkadaşıma
götürdüm kuşu, neşter ile çok az bi kesik attı ve sıkdı sivilce gibi çıkdı tek seferde sarı bi kitle ama yumuşak,kurtardım
derken bu seferde ağzından sarı bişeyler çıkdı bunları temizleyip nidazol taplet kullandım 7 gün boyunca kuşun yem yemesi
su içmesi çok güzel ama halsiz duruyodu bu sırada tüyde olduğu içinde uçurmuyodum, yine aradan yaklaşık 2 hafta geçdi
kuşu uçuruyum dedim kaldırdım kuş çokaz uçup yere indi ama kanadının biri çok hafif yerdeydi bayadır uçmadığından incitmiş olduğunu düşünüp dinlendirdim ama kuş halsiz ve ishaldi bende sanasol vitamin şurubu ve cipro 250mg tableti
10 gün boyunca kullandım kuşun halsizliği ve ishali geçmedi, kanadının aksamasının sebebi üstünde ur varmış başda anlamadım çünkü ufakmış şimdi nerdeyse iki fındık büyüklüğüne ulaşmış,biraz önce ağzını kontrol ettim ve gene sarı
sanki ağzının içini delmişde yer etmiş gibi çok ufak şeyler gördüm yardım ve önerileriniz için teşekkürker.SAYGILAR

isa zor ama kurtul o kusdan zaten bayagı bir ilaç kullanıldıgından iç organları ve bagırsaklarıda bayagı bir tahribata ugramıstır geçmiş olsun kardes

Kullandığınız nidazol tablet ve gambamix pamukcuk türü hastalıklar için kullanılabilinir.Kanattaki şişikler , isal salmonella belirtisi, kafayı cevirmeyen bünyesi sağlam kuşlarda kanat ve ayak tutulması yapar, cok nalet bir hastalıktır kumesin tozuna bulaştımı diğer kuşlarda da bağışıklık zayıf olduğu zamanlarlarda hortlar.Kullanılacak bazı ilaçlar, pantrim, salmotap, nufuramycin veya kombine ilaç olan 4 in 1 mix.

Geri