Kanatları düşük kilo kaybı ve urlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aylin34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aylin34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ayl blg
Meslek
ilaç
İlgi Alanı
Seçiniz
2 hafta önce paşa meydanda akşam vakti ablam paçalı kahve beyazlı yatar halde cins güvercin buldu eve getirdiler ishali vardı az hemen veterinere götürdük tahmin ettiğim gibi veteriner Baytril vermiş 5 gun 1 damla kullandık ishali tamamen geçti 4-5 gun kadarda toparlansın diye 1 damla Supravit vitamin şurup verdim ona sürekli doğalgazın yanında öğlende balkona tam güneşe çıkarıyorum kemikleri güneş alsın diye ayrıca güvercin yemi, kırık mısır aldım evde de darı, kanarya yemı, kenevir var pirinç, buğday.arpa hersey koydum iştahı çok iyi ama kanatları hala düşük göğsünün ortası kemikli sanırım zayıf bir kuş yada bir hastalık geçirdi zayıfladı daha önce yaralı bir kumru baktım 3 ay iyileştirdim saldık ama hiç güvercin bakmadık evde kanaryam var 15 yıl kadar hem kanarya hemde dolu muhabbet kuşu baktım yavrulattık sattık elimden geldiğince bu guvercinede azimle bakmaya çalışıyorum sokağa atamam kakalanan kanatlarını temizliyorum nemli pamukla (kanat düşüklüğü olduğundan kanatları kaka oluyor ama ishali yok kakası normal katı) güvercinden anlayan çok insan var burda yardımcı olurmusunuz bana veteriner kırık çıkık sakatlık yok dedi sadece bir yerden düşmüş gibi halsiz demiş bir yerde kalsiyum tabletı gördüm ondan alsam guclenirmi şu an ilaç falkan vermiyorum 5 gun baytril 2.5 sonrada 5 gun supravit şurup kullandım 1 damla o kadar resim yüklenirse resmini koyucam bize mardin olabilir dendi

Ekli dosyalar

• guvercin.webp
    guvercin.webp
    154.7 KB · Görüntüleme: 3,154
Re: parkta bir cins guvercin bulduk ama kanatları hala düşü

Daha önce salmonella geçirmiş olabilir kanatlar bu yüzden sarkabilir.Bazı kuşlar da genetik olarak kanat düşürebilir ama yerlere sürünecek kadar değil tabi ki. Kanatların baştan 5 teleğini yarıdan kesin en azından dışkıyla teması engellersiniz ,yazın kuş tüy değişiminde kanatlarını yeniler o zamana kadar da zaten gücünü toplar uçabilecek seviyeye gelir.

bende kesmeyı düşündüm en azından kaka olmaz odada gezdiriyorum kanatları refleks veriyor sakat değil ayaklarıda tam basıyor ayaklardakinide temizliyorum ama göğüs kemiği çok belirgin kalsiyum damlası falan alsam calcium tab falan varmış tablet nerden bulurum güvercin vitamini ilaç satan yerler ben cerrahpaşaya yakınımın k.m.paşada güvercin dernegı varmış bulmadım orayı kapandı galiba

muhabbetler için avisol var, avi mineral, avi vit falan onlar olurmu pet shopta onlardan var daha iyisi vet ecza deposunda olur çünkü bugun güneşe çıkardım balkona vitamin alır diye güneş iyi gelir kemiklerine diye düşünüyorum

SEN'İN MESLEĞİN BU İLAÇLARI DAHA KOLAY VE UYGUN TEDARİK EDECEKSİN ..
GÖĞÜS KEMİĞİ (JILET GÖĞÜS ) MEGABACTER PAPAĞAN LARDA %83..3 ORANINDA MEVCUT OLUP TÜM KANATLILARA BULAŞABİLEN BACTERIA DIR.
KANAT DÜŞMEYE SEBEBİYET VERMEZ .BUNUN İÇİN FLOKSASİN İÇERİKLİ BAYTRİL VİTAMİN DESTEKLİ VERİLMİŞ FAKAT 15 GÜN SONRA TEKRAR VERİLMESİ GEREKMEKTE..KISA VE ÖZ BİR LİNK VEREYİM .
KUŞUNUN TEK PROBLEMİ OLMADIĞINI AÇIKÇA SÖYLEYEBİLİRİM..O NEDENLE KARMA İLAÇ FAYDA GÖSTERECEKTİR.KANAATINDAYIM ..KOLAY GELSİN .
KONUYU TAKIP EDECEĞİM..İYİ HABERLERİN OLSUN DİLEKLERİMLE.
tüm güvercinler hepimizindir.!
http://www.kuslardiyari.com/viewtopic.php?f=25&t=4

Canım kardeşim gördüğüm kadarı ile paçaları olup olmadığı göremedim ama gördüğüm kadarı ile kuş tip kuşu KocaMustafapaşa Ziraat Bankasının ATM makinalarına arkanı dön tam boşluktan baktığında balkonda kuş besleyen Melkom usta var göreceksin veya orada sor ona gidiver Ramili Ahmetin selamı var de o ustamızdır sana yardımcı olur bilgisayarım açık yazarsan tekrar cevaplıyabilirim veya başka arkadaşlara yönlendirebilirim selamlar.

İshali geçtiyse yavaş yavaş toparlar, anlaşılan birinden kaçmış yuvasını bulamadığından bitkin düşmüş, aç kalmış ve hastalanmış. Suyuna yoğurt katın yararlı bakteri oluşumu için, haftada 2 kere vitamin verin. Yemi protein ağırlıklı olursa kısa zamanda güçlenir, bezelye kırmızı ve yeşil mercimek olabilir, yemine biraz da kenevir katın. Bu arada kuş taklacı değil ırkı büyük ihtimal Tippler, Budapeşte yüksek uçucusuna da benziyor.

BU KUŞ DİŞİYE BENZİYOR RESİMDE ALDATABİLİR YUMURTASI VARKEN UÇURULDUYSA KISMI FELÇ GEÇİRMİŞ OLABİLİR GÖĞÜS KEMİĞİ ZAYIF OLURSA BİZ ONA KILIÇLAMIŞ DİYORUZ ISHALİ GEÇTİ DİYORSUN VERDİĞİN YEMLERDE ÇOK İYİ BESİN DEĞERLERİ YÜKSEK BU ŞEKİLDE YEM YEMEYE DEVAM EDERSE KISA ZAMANDA TOPRALRLAR KİLO ALMAYA BAŞLAR

merhaba,
iç parazitlerden, tüye girememekten, ishale bağlı sıvı kaybından, sallabaş veya diğer hastalıklar kaynaklı beslenememekten, veya megabacterden vs. dolayı kuşlar zayıflayabilmektedirler (göğüs kemiğinin incelmesi, kuruma). bu konular için siteden aratabilir veya buradaki dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. öncelikle dökümandaki *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı konuyu bulup mutlaka tamamını okuyunuz. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. gerekli tahlilleri yaptırınız. hijyene önem veriniz. geçmiş olsun..

cok sagolun pasada bulabilirsem o kuscu beyi bulayim bi gostereyim gun gectikce kusa baglanicam vermicem yoksa kimseye ben aldigim her hayvani cocugum gibi goruyorum cunku bi tanidik yegenime bendeki guvercinler cok hasta olunca kafasini kopariyorum demis bu kustan ona hic bahsetmedim ver ben bakarim der yok eder garibani pskopat insan cok var ne yazik dunyada guvenilecek kisiye gostermek gerek

Muhtemelen kapalı yerde beslenmiş, yumurtlama sonrası kanadı tutulmuş, birde yavru baktıysa iyice zayıflamıştır.Kuşu besleyen kişi muhtemelen dışarı atmış, sizin gibi iyi birine rasladığı için çok şanslı.Yem yiyor iştahı açık, arada güvercin taşı vermek faydalı olacaktır.Güneşe cıkarmaya devam edin güzel havalarda mutlaka faydası olur.Kuşcu camiasına bir
kuşcu daha katıldı diyebiliriz.Çoğu hikayenin başı, korkarım sizinkiyle aynı :)

kanat dusuklugu hastaliktan degilde kus yasli kus sanirsam o yuzden kanat dusuklugu nacizane benim fikrim yemlemesinde diskisinda sorun duzelirse daha fazla ilac gereksiz olur kanimca baya yasini almis emekli olmus bi havasi var:)

Arkadaşlar balkonda kuş beslemeye karar verdim yardımcı olurmusunuz.... Sitede oturuyorum 13 katlı siteler binalar birbirine fazla yakın değil 15 tane fln 13 katlı bina ben 2. katta oturuyorum balkon ideal balkonun cephesi güzel balkonun önünde hiçbişey yok balkonun baktığı cephede park olduğu için die bina baya bi uzakta. Adana Postası ve kırkkuyruk beslemeyi düşünüorm sizce hangı kuşları beslemelym....

son hali bu kusun

Ekli dosyalar

• 18022014(003).webp
    18022014(003).webp
    125.1 KB · Görüntüleme: 1,537

Kanatlarının durumu hiç iyi değil, felç geçirmiş olma ihtimali yüksek. Uçamasa bile salmada beslenip yavru alınabilir, siz bence onu gerçekten bakıcak birini bulabilirseniz verin, çünkü uzun süre kafesin içinde durması da iyi değil.

felc hakkinda bilgim yok peki felc olsa refleks olurmu kanatlari itiyor cekiyor tepkili kacarken kanatlari oynatiyor bu hafta birkac anlayana gostercem yarinda karsimizdaki guvercinleri olan bir genc varmis annem gormus ucururken kuslarini onada gostericem bakicam bir care bu evlat icin

Ekli dosyalar

• Guvrcn ondenE001Gggggghgg.webp
    Guvrcn ondenE001Gggggghgg.webp
    123.4 KB · Görüntüleme: 1,538

bugun birinin onerisiyle yavrucana devit 3 verdim kusta felc kirik cikiga iyi dedi mardinleri var beyin 1 damla verdim bu arada ilk gun vete goturduk vet yuksekten dusmus ac ve gucsuz kalmis kirik cikik sakatlik yok demisti kanatlarada bakti ama kuslari olanlarin fikri daha onemli her vet kustan anlamiyor cunku girtagi yerinde her sey yutuyor kakasi top top beyaz yada yesil mukuslu kokulu degil yarin o gence goturucem guvercini var dolu bi baksin bakalim komsumuzun oglu

devit3 kalsiyum içerir ancak yağlıdır. eczaneden calsiyum+magnezyumlu her ikisini içeren karışım bir vitamin kuş için daha faydalı olacaktır. konuları siteden arama yapabilirsiniz. Salmonella, Kanat tutukluğu veya sertleşmesi “uçamama - tedavisine gecikmeyin”, Boyun dönmesi ve Titremesi vs. için buradaki http://goo.gl/m61z6 dökümandan faydalanabilirsiniz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. geçmiş olsun..

Bende bir tane var aynı durumda. Suriyeden gelen kuşların arasında hediye gelmişti. Kanatları aynı böyle sarkık vaziyette. Diğer kuşcu arkadaşlar kılıç kanat diyorlar. Yani doğuştan oldugunu söylüyorlar. Kuş dişi yeni yeni kızmaya başladı. Bıraksam kuşlarla uçadabilir aslında. Eğer kanat çırpmasında felan bir sorun yoksa sarkık olup olmaması o kadar önemli değil. Doğuştan olabilir.

sonunda melkon ustaya goturdum kusun sol kanat vucutla birlesen kanadin ust kisminda ur gosterdi baktik sis vardi gercekten o kanatta kus disi dedi.bendede boyle urlu var duzeldi dedi kusuda gosterdi kus Tipp kus dedi bayagi bir konustuk cok iyi gercekten kus seven bir amca 76 yildir kus bakiyormus ur yok olmaz ama zamanla daha iyi olucak kusun dedi

Canım kardeşim Melkon ustaya uğrayıp tanışmana sohbet edip fikir alışverişinde bulunmana sevindim o insanları ve hayvanları seven gerçek bir dosttur ondan her zaman yardım alabilisin saygılarımla.

selaminizi ilettim Ahmet bey sagolun kusa biraz daha ben bakcam adi Fahriye koydum su an gunesleniyor evlat d vit aliyor balkonda

Ekli dosyalar

• Guvrcn guneste.webp
    Guvrcn guneste.webp
    63.1 KB · Görüntüleme: 1,313

BAHÇELİ BİR EVDE HER GÜN SALIK OLDUĞU TAKDİRDE .. O KUŞ AZ DA OLSA UÇAR .

DAR ALANDA BESLENDİĞİ TAKDİRDE ; HİÇ BİR ZAMAN İYİLEŞMEYECEKTİR..HİÇ BİR İLAÇ DA FAYDA ETMEYECEKTİR..BİLGİLERİNİZE.. :slm:

biliyorum birine vercez zaten bu hafta babam guvercinleri olan birini bulmus o almiyor bu almiyor bana kalcak yoksa o bey alip bakar dendi kuslari varmis almazsa bulana kadar ben bakarim erinmem sokaga atamam bir sure bakarim bulurum o arada dolu kuscu var elbet alanlar olur 1 bogaz fazla yemlicek o kadar

Bu tür kuşların kafesi kanat cırpacak yükseklıkte olmalı veya gunun belirli saatlerinde balkona salın, sizde egsersiz yaptırabilirsiniz.Ben bu tur kuşlara Enrofloxacin (Baytril) sabah akşam 1 er damla veriyorum.Bu damlayı şırıngada 2-3 c.c. suda karıştırıyorum ağızdan şırınga yardımı ile veriyorum..Şiş yerinin ustundeki tüyleri yolup, eczanede satılan ağrı giderici krem olan( naprosyn-jel ) ovalayarak masaj yapmanız faydalı olacaktır.Tip kuşu yüksekten uçmayı sever, hadi
Fahriye senin yerin yüksekler, bir an önce sağlığına kavuş.

Ekli dosyalar

• naprosyn-jel.webp
    naprosyn-jel.webp
    5.2 KB · Görüntüleme: 1,193

NİZAM YAZMAYI MUTLAKA UNUTMUŞ OLACAK enrofloksasin sabah -akşam 10 gün ...fakat

MUTLAKA VİTAMİN İÇMELİ
.................................ve prebiyotik ürünlerle KEFİR GİBİ..DESTEKLENMELİ..

NİZAM IN AÇIKLAMALARI İÇİN TŞKR EDİYORUM ..ÇOK GÜZELDİ MŞLH..SEVGİLERİMLE.

O KUŞU SAHİPLENDİRMEK DEĞİL ,BAHÇESİ OLAN KİŞİYE SAHİPLENDİRMEK GEREKLİDİR. kanaatındayım.
balkon ,terastan aşağı düşer çünkü..

Kimse almadi dun birine alip goturduk adam kanatlari tutuk salmonella gecirmis ne yapiyim alipta dedi yine bana kaldi evlatcan atamam satamam bakicaz bakicak birini bulana kadar guneste hergun sarimsakli su basladim hareketli yemde yiyor yuruyor hastalik gecirmis ucmuyor diye bogamam hayvani can candir Allahin emaneti o

tekrar merhaba,
öncelikle bu insancıl davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim. keşke herkes böyle duyarlı olsa! imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alalım. konuları siteden aratabilir veya çeşitli hastalıklar ve urlarla ilgili tedavi yöntem ve uyarıları incelemek isterseniz, buradaki güncellenebilen dökükmana bakabilirsiniz: https://goo.gl/TVOLqb ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa urlar yazıp konuları okuyunuz. dökümanı bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. sade temiz sudan mahrum etmeyelim! faydalı olması dileklerimle..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri