Kanatları KanıyoR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

haydar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Durmaz
Meslek
Çiftçi
İlgi Alanı
Kediler
Benim Bütüm taklacı kuslarımın oyuna yenı gırdıklerı zamanlar kanatları kanıyor Bunun nedenlerı nedır ve kusu nasıl etkıler cunku galba kuslarım kanatları kanadıktan sonra ucmaya cekınıyolar bende kanatları gecsın dıye ucurmak ıstemıyorum ama bu seferde kanatları tutulur diye korkuyorum ne yapmalıyım bilemiyorum :? :? :?

arkadaşım,
kanat açma vakaları genelde ilk oyun devreleridne ve çok zara verilmiş uçumlarda gerçekleşir. bunun tek çaresi şudur:
kanat açan kuşun kanatlarını kopmle çekeceksin tam geldikten sonrada bir ay filan daha yatıracaksın sonra azar azar uçurmaya başlıcaksın o dönem büyük ihtimal geçmiş oalcaktır.

..........

GENETİK DEĞİLDİR, HER YAVRUDA KESİN OLACAK DİYE BİR ŞEY YOKTUR 6 YAVVRUDA BİRİNDE ÇIKABİLİR ODA GEÇİCİ BİR DÖNEMİ KAPSAR DENEYİN GÖRECEKSİNİZ...

katarsis' Alıntı:
GENETİK DEĞİLDİR, HER YAVRUDA KESİN OLACAK DİYE BİR ŞEY YOKTUR 6 YAVVRUDA BİRİNDE ÇIKABİLİR ODA GEÇİCİ BİR DÖNEMİ KAPSAR DENEYİN GÖRECEKSİNİZ...

Herşeyden bu kadar nasıl emin olabiliyorda, kesin ithamlı cümleler kurabiliyorsunuz, açıklarmısınız. Öyle bir hava varki cümlelerinizde, ben bu işi en iyi bilenim der gibi.
Sadece meraktan sordum.

..........

Bilgileriniz için teşekkurler

sakın kanat çekme alakası yok kardeşim kuşun sert gelmiştir soyunda varsa yapar performans ı azalır çözümü yok ufak elleyip kapatabilir o cilvesidir KAPATIR AMA çok derin zor yatırıp damızlık yap bence iyiyise

kardeşim kuş kanat ellediginde kanatları cekilmez kuşda yatırılmaz benim bildigim sen ucurmaya devam et bişey olmaz ucdukca kapatır yarasını son care yatırmak olsun aklında saygılarımla

arkadaşlar hiç biriniz bilmiyorsunuz malesef...
bakın kanat patlatma olayı; kanat bağlarınn sertleşmesiyle, eşlik eden kan dolaşımının belli bir dönemini kapsayan düzensiz ve yoğun lokalleşmesiyle ilgilidir. kuş uçma esnasında vuruşları artırdıkça kan o bölgede basınçla sıkışmadan damarı patlatır mesele budur....
yukarıda kan dolaşımı ve lokalleşme dedim ... siz teleklerin tamamını alırsanız, bilyorsunuz telekler kanla beslenerek büyür telekler yeniden büyüme deneyimi geliştirdiği için o bölgedeki bağ sertleşmesi ve dolaşım düzeni rahatlamış olur.... birde dinlenme süreci buna eklenirse o kuş bu düzensiz dönemi atlatır ve tam ergen döneme geçer.. bu olay tıpki insanlarda ömür boyu sürmeyen ergenlik sivilcelerine benzer...

şimdi afaki konuşanlara gelelim;
lütfen işkembeyi kübradan sallamayınız...bilmiyorsanız susunuz....

..........

arkadaşlar,
kanat açma konusunda bilimsel temellere dayan bir açıklama yaptım... özetle bu sorun tendon, bağ ve kan dolaşımı ilişkisiyle ilgli... ama temelinde kanın dolaşımla yarattığı normal dışı yoğunlaşmalar var....

Kimin kanat açan kuşu varsa, aynen söylediğim şekilde kopmle kanatlarını alsın hatta kanatlar geldikten sonra bir ağız daha o kanatları yine alsın....
45 50 gün sonra u kuşu uçurduğunda iddia ediyorum kanat açma olayı çoktan düzelmiş olacak
bu uygulamayı kendi kuşlarımda denedim çevremde de deneyen kişiler oldu... sonuç olumlu çıktı....

buradaki arkadaşlardan bir ricam olacak kullanıcı adımı doğru telaffuz ederseler sevinirim...:) katariz değil KATARSİS dir ....:)

..........

selam
arkadaaşlar ben aranıza yeni katıldım 2 gün önce kuşçuluğa başladım ve 3 kuşum vardı (hollandalı. cin karası. belirtisiz) ben bunları yemledim birden hollandalı çöktü kafa filan salladı sanırsam yediği boğazında kaldı ve öldü bundan 3 dakka sonra cin karası kanatlarını çektiğm halde kaçtı gitti 5dk sonra diğer kuşun kanatlarını kırkarken yanlışlıkla en baştakini kestim kanadı kanadı na pim bennnnnnnnnnnnn

bence bu iş genetik kareş.söylediğin gibi olsaydı herhangi bir kuşda olurdu.halbuki bu olay sadece bir nesilde aynı kan kuşlarda oluyor.hepside dediğin gibi dolaşım sistemi buzkluğu olamaz ya ..kanat elleyen kuşu benim bildiğim yavru ise tek taraflı yada o hırsıyla yapabilir yada tüyde ince tüyde yapar.ama geçer bunlar ..ama içinde varsa o kuş ne yapsanda uçunca kanat açar.yavrularında da arada çıkar ...çoğunda çıkar slında...o yüzden kanat elliyen kuş makbul değildir.

arkadaş öyle bir bilimsel yaklaştı ki, benimde bildiğim kadarıyla kanat açma genetiktir, kusun iki kanı da sert gelirse kus oyun acarken serte girer ve kanat açar, düzeltir düzeltmez tartışılır ama bu durumun ırksal oldugunu biliyordum, unutmayalım ki dünya üzerinde dogru bilinen çoğu tez zamanla çürütülmüştür, doğru söylüyor olabilir arkadaşımız, kanat açan kusu olanların denemesinde fayda var, kusu 30 tl ye yemciye satacağına bi de bunu denesinler belki netice alabilirler, ama şahsi kanaatim eğer bir kuş kanat ellemekten öteye gidip kanat açıyorsa ben şahsen beslemem o kuşu ! emek harcanmaz o kuşa, 2 defa kanatlarını cekip öyle uçurucaksam ben o kuşu şunu bilmeliyim ki bu kus kesin iyileşecek ve en az 25 30 sefer uzun mesafe bol takla yapacak, ancak 1 sene bu kusu beklerim yoksa kimse ugraşamaz bu sekildeki kusla, saygılar...

selamlar.bahadır kardeşim.kafana göre kuşların kanadını kesme.bir bilen e danış hayvanlara eziyet etme .

slm kanat acan kustan hayir gelmez yawrusuna verir elinden cikar ayrica anne babayi yeni yilda esleme saygilar bizim turk kuscular kulaktan duyma isler yapmainin cok severler saygilar

makbul olmayanda ısrarı hala kendim olarak anlayabilmis degilim olumsuzluklara odaklanıldıgı kadar istenilene hizmet edebilmenin amacı güdülse şimdi daha ilerilerde ve daha az makbul hatalı kuşlara kavusulabilinirdi akıntıya kürek çekmenin kimseye faydası olmaz söylenilen tecrübe edilmiş sonuç alınamayacagı görülmüş kuslarda ısrar zaman kaybıdır kuscu olacaklar içinde en önemli si zaman dır kısıtlı zamanı karsılıgı olmayacak seylere harcamak yazıktır ilerde ah vah demektense söylenilen dogrular kaale alınmalıdır diyor saygılar sunuyorum

EN HOSUMA GİTMEYEN KONU BASLIGINDAN BİRİSİ lakin yapacak bir seyim yok

osmansirin' Alıntı:
slm kanat acan kustan hayir gelmez yawrusuna verir elinden cikar ayrica anne babayi yeni yilda esleme saygilar bizim turk kuscular kulaktan duyma isler yapmainin cok severler saygilar
Osman Kardesim, senin bu konu hakkinda yazdiklarin kulaktan duyma olmasin? yoksa Serhan kardesin tafsiyesini denedindemi kesin konusabiliyorsun? Seninle telefonla bayagi uzun tatli sohbet ettik, Usta kuscusun ama " Besikten mezara kadar ilim ögrenin" diye efendimizin bir Hadisinde bize KiMSENiN ilminin tamam olmadigi mesaji veriliyor bence. Saygi ve Selamlar Kenan

kuscu_marik' Alıntı:
makbul olmayanda ısrarı hala kendim olarak anlayabilmis degilim olumsuzluklara odaklanıldıgı kadar istenilene hizmet edebilmenin amacı güdülse şimdi daha ilerilerde ve daha az makbul hatalı kuşlara kavusulabilinirdi akıntıya kürek çekmenin kimseye faydası olmaz söylenilen tecrübe edilmiş sonuç alınamayacagı görülmüş kuslarda ısrar zaman kaybıdır kuscu olacaklar içinde en önemli si zaman dır kısıtlı zamanı karsılıgı olmayacak seylere harcamak yazıktır ilerde ah vah demektense söylenilen dogrular kaale alınmalıdır diyor saygılar sunuyorum

EN HOSUMA GİTMEYEN KONU BASLIGINDAN BİRİSİ lakin yapacak bir seyim yok
Muharrem abi bu Kanat acma konusu hakkinda daha önceden bende yardim istemistim, ve siz yine makbul degil elden cikarin bosuna zaman kaybi diye yazmistiniz bana. Biz kanat acan kus icin özel zaman harcamiyoruzki zaten, diger kuslarla beraber ucuruyoruz, bazen ucan kuslarimiz indikten sonra ucuracak baska kusumuz kalmayinca kanat acan kusu kaldiriyoruz. Benim gördügüm kadariyla genellikle iyi oynayan kuslar 2- 3 aylik olupta sık taklaya girince kanat aciyorlar, insan ister istemez böyle süper oyun yapan kustan vaz gecemiyor. Simdi, kuslardaki olmasi veya olmamasi gereken özellikleri siralayacak olursak: 1- Kus hedefe kapanip gelsin, 2- yere en fazla 1 metre yaklassin, 3- yapismasin, 4- kanat acmasin, 5- 90derece fiskirsin, 6- sesli olsun, 7- Taban taklasi vursun, 8- fisegi takla ile baglasin, 9- hizli ucsun,- 10- en az 1 en fazla 2 saat ucsun, 11- harmanlayarak insin, 12- sak sak yapmasin.......... falan filan. Göz rengi, tirnak rengi, uzun paca kisa paca....................derken,,, ohooooo bu listenin sonu gelmez herhalde. Peki Muharrem abi sizce bu özellekleri devamli arayis icinde olmak zaman kaybi degilmi??? Allah rizasi icin kimde böyle kus varsa bena mesaj atsin, insallah haftaya Türkiyeye geliyorum, Almanyaya dönerken getirmek istiyorum. Bu konuyu ben actigimda bircok arkadaslardan elinden cikar gibi negativ cevaplar aldim, SERKAN beyden Allah razi olsun bana benim icin cok önemli, beni yeniden umutlandiran bilgiler yazmis, hemde pozitiv sonuclar aldigini iddali bir sekilde belirtmis. Yarindan itibaren Kanat acan gök yavrumun cani acimamasi icin kanatlarindan hergün 2 telek cekecegim, ve sonucu insaallah sizlerle paylasacagim, bence denemeye deger bir tafsiye. SERKAN BEYE tesekkür ediyor ve herkese iyi aksamlar diliyorum. Selamlar Kenan

ISMINI YANLIS YAZDIGIM ICIN SERHAN BEYDEN COK ÖZÜR DILIYORUM, simdi farkettim.

bu istenilen özelliklere sahip kusları bulan kişiler öyle ha heyince anında bulmus kişiler degildirler o kaliteli kuslara sahip olabilmek için ne emekler ne zamanlar ne stresler yasamışlardır yılların emegi birikimi ile sahip olunmusdur bulanlar buldular isede kustaki makbul olmayan hatalarda ısrar etmeyip kusa acımayıp elinden çıkarmayı bilebilenler sahip lenmişlerdir bu ugras aranılana anında kavusabilinecek bir sey olsaydı vede kolay olsaydı buralartda bunları tartısıyor konusuyor olmazdık çünkü herkezde olurdu söylemlerim ben söylüyorum ben daha iyi biliyorum benim söylediklerim dogru anlamı tasımasın
KESİNLİKLE BÖYLE BİR İDDİAM OLAMAZ OLMADIDA
BENİM SÖYLEMİM TECRÜBE VE YILLARA DAYANAN GÖZLEMİM LE ALAKALIDIR BİZLER KUSCU OLACAKLARA SADECE VAR İSE VAROLAN TECRÜBE VEDE DENEYİMLERİMİZİ AKTARIYORUZ KUSCU OLACAKLAR UYARLAR YADA UYMAZLAR KENDİLERİ BİLİRLER BIRAKALIM KANAT AÇMIŞ KUŞU KUSUN KANADI ÇEKMEK BİLE KUŞU BİR İKİ SENE GERİ GÖTÜRÜR KENDİM OLARAK BURADA OLUS SEKLİM GENÇLERE BİLDİGİMİZ KADARI İLE YARDIMCI OLMAK YOL GÖSTERMEK TEK AMACIMIZ BU

SAYGILAR

selam kenan abim allah askina hergun 2 kanat cekecegim diyorsun bu ne ise yariyacak ben hala anlamis degilim benim basima gelmedi gelmis olsa dahil ben elimden cikartirim hic ugrasmam ayrica iyi kus cikarmak zordur o zaman ne yapcaksin gidip nerde kus ucuyorsa takip edeceksin kus iyi ise bastirip parayi alacaksinki zaman harcamiyasin kuslarimizida insanlar gibi gormek lazim saygilar

osmansirin' Alıntı:
selam kenan abim allah askina hergun 2 kanat cekecegim diyorsun bu ne ise yariyacak ben hala anlamis degilim benim basima gelmedi gelmis olsa dahil ben elimden cikartirim hic ugrasmam ayrica iyi kus cikarmak zordur o zaman ne yapcaksin gidip nerde kus ucuyorsa takip edeceksin kus iyi ise bastirip parayi alacaksinki zaman harcamiyasin kuslarimizida insanlar gibi gormek lazim saygilar
Ne ise yarayacagini Serhan bey cok güzel ayrinitili yazmisya Osmanim, bunda anlasilmayacak ne var? Selamlar Kenan

:tamam: :tamam: :tamam:
alidemirsmm' Alıntı:
arkadaş öyle bir bilimsel yaklaştı ki, benimde bildiğim kadarıyla kanat açma genetiktir, kusun iki kanı da sert gelirse kus oyun acarken serte girer ve kanat açar, düzeltir düzeltmez tartışılır ama bu durumun ırksal oldugunu biliyordum, unutmayalım ki dünya üzerinde dogru bilinen çoğu tez zamanla çürütülmüştür, doğru söylüyor olabilir arkadaşımız, kanat açan kusu olanların denemesinde fayda var, kusu 30 tl ye yemciye satacağına bi de bunu denesinler belki netice alabilirler, ama şahsi kanaatim eğer bir kuş kanat ellemekten öteye gidip kanat açıyorsa ben şahsen beslemem o kuşu ! emek harcanmaz o kuşa, 2 defa kanatlarını cekip öyle uçurucaksam ben o kuşu şunu bilmeliyim ki bu kus kesin iyileşecek ve en az 25 30 sefer uzun mesafe bol takla yapacak, ancak 1 sene bu kusu beklerim yoksa kimse ugraşamaz bu sekildeki kusla, saygılar...

kenan abi su sehan beyin yazdiklarini ozleden yollasana bir bakayim

selam arkadaslar.yazılanları tek tek okudum.dırsek acan kusların cok buyuk bır kısmı hakıkaten guzel performans sergılıyor.bu yuzden bu kuşu elden cıkarmaya kıyamıyorsunuz.ıstıyorsunuzkı bır cozum bulayım bu kusu ucurayım.ama dırsegın bır caresı yok bende cok ugrasdım.kendı acıyor oyun bozuyor ucuma verıyor,oyundan kacıyor,sesı solugu gıdıyor.artı yavrusunada bu kötü hıuyu aktarıyor.böyle kuslarla ugrasmak zaman kaybı ıyıye ulasmak ıstıyorsan inat yapmıycan kanadını kuyrugunu ellemeyen,yapısmayan kuslara bakıcan yoksa yerınde sayarsın.kötüye verecegınız emegı ıyılere verınkı gelecek yıllarda basarılı olabılelım.
saygılarımla

yalnız bu söyledıklerım ınce tüyde acan yada acıp kısa sürede havada kapatan kuşları kapsamıyor

Geri