KANATLARI KESİLMİŞ NE YAPMALIYIM

fmcomputer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Şahin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili dostlar herkese sevgiler saygılar,kümesimdeki kuşlardan biri ortadan kaybolmuştu çok şükür buldum ama yakalayan kişiler kanatlarının birini cok kötü bi şekilde kesmiş kuşun nerdeyse kanadının biri tamamen yok,öğrenmek istedigim bu kanatları böylece kesilmiş halde mi bırakmalıyım yoksa onları çekmem mi gerekiyor,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinieim teşekkürler...

Bence kuşu birkaç gün besleyin öyle vitamin falanda verin kendine gelsin. 2-3 gün sonra çekin kanatlarını 1 sonra gelir... Kolay gelsin...

SİNAN ÖZTEKİN

ilginize tşk,konuyu biraz daha açmak istiyorum,kesik kanatların tekrar cıkması için kesinlikle çekilmesimi gerekiyor,kanat az bişeykesikse ne yapmalıyız yine kökten çekilmesimi gerekiyor acaba,bu kanatlar tekrar ne zamana uzar acaba...tşk...

fmcomputer' Alıntı:
ilginize tşk,konuyu biraz daha açmak istiyorum,kesik kanatların tekrar cıkması için kesinlikle çekilmesimi gerekiyor,kanat az bişeykesikse ne yapmalıyız yine kökten çekilmesimi gerekiyor acaba,bu kanatlar tekrar ne zamana uzar acaba...tşk...

Kesik kanat büyümez azıcık ucuda kesik olsa en dibinden de kesilse büyümez. Ama illede çekmek istemiyorsanız bekleyin zamanla kuş tüy döker sonra onların yerine yenileri çıkar ama bu hem çok uzun zaman alır hemde 1-2 teleği yenileyip gerisini yenilemez belki yani hoş görünmez pek.. Çekilen kanat ortalama 1 ayda geri gelir. Eğer kuş çok yaşlıysa 5 haftaya uzayabilir veya genç, sağlıklı kuşsa 3,5 haftaya inebilir...

Ben çekmenizi öneririm....

............SİNAN ÖZTEKİN............

kuşun damdan ya da balkonda besliyorsanız balkondan düşme ihtimali varsa kapalı tutun kanatları çıkana kadar. kesik kanadıda kuşa fazla acı vermeden bir eliniz telek kökünü tutacak şekilde öbür elinizde tek tek kesik telekleri çekiniz. en kısa çözüm budur.

kusunu ucurmak salmak istiyorsan eger ccek kanatlarınıve vitamin ver es tutturmamaya bak zaten es olmaya yanasmaz yinede sen bilrisin :tamam:

ya ben bi tane kelebek yakaladım ama kanatları kesik ikiside ceksem kac ayda gelir?? ( yeni üyeyimde <3 )

fmcomputer' Alıntı:
Sevgili dostlar herkese sevgiler saygılar,kümesimdeki kuşlardan biri ortadan kaybolmuştu çok şükür buldum ama yakalayan kişiler kanatlarının birini cok kötü bi şekilde kesmiş kuşun nerdeyse kanadının biri tamamen yok,öğrenmek istedigim bu kanatları böylece kesilmiş halde mi bırakmalıyım yoksa onları çekmem mi gerekiyor,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinieim teşekkürler...

S A MUSTAFA KARDEŞİM KUŞ YAVRU EKESİ İSE ZATEN KANATLARINI KENDİ ATAR YOK EKE KUŞ İSE KANADINI ÇEKME ZATEN MEVSİM KIŞ KUŞ KANADINI KENDİ DEGİŞTİRSİN KUŞUN KANADINI ÇEKMEK KUŞU 1YIL GERİ GÖTÜRÜR BIRAK KENDİ DEGİŞTİRENE KADAR KALSIN ÇEKİLEN KANAT 40GÜNDE GELİR 10 15 GÜNDE KURUMASI BEKLENİR EN İYİSİ BENCE BUDUR SAYGILAR

Whitepaw' Alıntı:
ya ben bi tane kelebek yakaladım ama kanatları kesik ikiside ceksem kac ayda gelir?? ( yeni üyeyimde <3 )

çekilen kanatlar yaklaşık 1 ayda gelir.. Ama ben hepsini birden çekmenizi tavsiye etmem birden halsiz düşebilir kuş.. o yüzden birkaç güne yayarsanız iyi olur.. Birde vitamin takviyesi yapsanız iyi olur

Kesik kanadı yolmak lazım aksi takdirde büyümez. Hepsini bir yolmak kuşa acı verebilir. Her gün bir kaç tane yolunabilir. Normalde 35-40 günde kanadı tam olarak büyür.

abilerim hepiniz vitamin takviyesi yap demişsiniz ama hangi vitamin onu söylememişsiniz.benim de kanadı çekik kuşum var.ortalama 4-5 günde agızdan birer tane balya(balık yağı) hapı veriyorum.bu yeterli midir sizce??

selamlar.arkadaşlar bu kuşçuluğun en pis tarzı kanat çekme makaslama filan.bunlardan bir kurtulsak ya .

Arkadaslar yeni guvercin aldim kanadın biri cekik tuleri uçarmı

Arkadaslar yeni guvercin aldim kanadın biri çekik tüyleri uçarmı

Canım kardeşim üzülmene gerek yok tüydür telektir yerine gelir kuşlarda o zamana kadar yerine alışır (20 -30 gün) dürtme ve kovalama kendi kendine alışsın sadık kuş olur balık yağı veriyormuşun hayırlı olsun zımba gibi olurlar selamlar

--- Mesaj güncellendi ---
Kardeşim Geçmiş olsun öncelikle eğer kesmişlerse
kesilmiş tüyleri çek
ama kesilmemeiş varsa ellleme hiç
2-3 haftaya çıkar tekrar uçar

çekmeniz gerekiyor.

abi bende birtane boz benek var bunun sağ ve sol kanatlarında birer tüy kesilmiş kuş bu yüzden takla atmıyo ne yapmam gerekir

Kanadı çekilmiş dişi kuşum var erkek kur yapıyor ama dişi kaçıyor 1 haftadır.
Kanadının çekilmiş olmasıyla bi bağlantısı varmıdır kaçmasının?

Geri