kanatları patlıyo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ediz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ediz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selim ediz
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar bı konuda daha yardımınıza muhtacım bır beyazım var dişi kuşu alıştırdım yeni getirmiştim ama her ucurdumda kanatlarının etleri yanı baş kanat yanları kanıyo kuş gokyuzunden ınınce heryerı kan ıcınde kalıyo ne yapmalıyım ucurmaya devammı edeyım yoksa yatırayımmı. şimdiden hepinize sonsuz teşekkürlerımı sunarım

Kanatlari patlamasa zaten size vermezlerdi veya satmazlardi o kusu.Bu kusa fazla zamanini harcama derim , degerli ustalarim ne der bilmiyorum ama benim bildigim bu kus yatirdiktan sonra buyuk ihtimal tekrar kanat patlatir.Yani zamanini baska kuslara harcasan bence daha iyi edersin , kanat patlatan kus herzaman zaman kaybidir , risktir , yatirsanda yatirmasanda herzaman kanat patlata bilir diye biliyorum.Ayrica okudugum kadariyla yavrulara da bu kotu ozelligi gecebilirmis nekadar dogrudur bilemiyorum benim basimdan daha hic gecmedigi icin.
Saygilarimla.

arkadasımın dedığıne katılıyorum kanat patlatan kus la uğraşma ıyı oynamaz oynasada kanat acar ama sen ucuracam dersen hergun ucur kanasa bıle bı sure sonra nasır tutar ve patlatamaz

böyle kuştan hayır gelmez bende vardı karasinekli dişi üç erkek değiştirdik yavruların hepsi kanat patlattı alayını yok ettim

ediz' Alıntı:
selam arkadaşlar bı konuda daha yardımınıza muhtacım bır beyazım var dişi kuşu alıştırdım yeni getirmiştim ama her ucurdumda kanatlarının etleri yanı baş kanat yanları kanıyo kuş gokyuzunden ınınce heryerı kan ıcınde kalıyo ne yapmalıyım ucurmaya devammı edeyım yoksa yatırayımmı. şimdiden hepinize sonsuz teşekkürlerımı sunarım
selim kardesim güzel zamanını bosa harcama vaktine emegine yemine yazık buradaki iyikuş aranmasınınn vede bulunamamasının sebeblerinden biriside kuşçulukda makbul olmadıgı halde ısrarla inat edilmesinin de payı vardır usta ve yetiştiricilerin söylemleri kafadan degil deneyerek görerek gözlemleyerek yılların tecrübesi ile yasanılan bilinen deneyimlerin sonucudur kaale alınması sizlerin faydasınadır iyi kuş kanat açmaz bu konu ile konu baslıkları var oku bilgilen kendi kararını ver

saygılar

bazı kuşlar vardır genetiğinde olduğu için kanat patlatır çözümü yoktur.ırsi olduğundan yavrularında da çıkar bu özellik.kanat ellemeyende çıkar bazen ama çoğunlukla kanat eller kendi de yavrularında da olur.bazı kuşlarda vardır.yavru iken dengesiz ve tecrübesiz taklalar sonucunda kanat açar.çoğunlukla tek taraflı olur ve kapatır. bu sorun değildir.bazı kuşlarda da ince tüy dediğimiz durumlarda kanat altlarını boşalttığında kanat eller kapatır sonra bu da çok sorun değildir.bazıları da filiz kanatları patlatabilir bunu zaten kanat patlatma dediğimiz olaydan saymıyoruz bile bu besleyeci hatasıdır.kolay gelsin..

gorunce sok oldum yok kanat patlatmis degmez ucurma yok besleme degmez bende vardi yavrularla yokettim ne demek siz pskopatsiniz hayvan sevgisi bu degil ucan kusu besle ucmuyosa bosver olsun kus mazidenbiri olan kisiyide kiniyorum pskopat bence oda ben sakat kor nerde hayvan bulup bakarken rengi pis bacagi sakat yok kanadi patliyor diye hayvan secen kisiler hayvana deger vermeyen rahatsiz insanlardir her ne olursa olsun hayvan sevilir gozden cikarilmaz ve oldurulmez hastaysada ayri yerde bakilip yasatilmalidir lutfen bencilligi para yarisma hirsini unutup her kusa her canliya kuranda yazdigi gibi cok onem veriniz

Geri