Kanatları tahriş olmuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sertan Genis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SertaN Geniş
Meslek
Turuzim
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhaba

devamlı ucurdugum beyaz erkekte kanatlarında sanki bisey yemis gibi durum ortaya cıkmaya basladı bunun nedeni ne olabilir.

a.JPG

Bendede vardı kusunuzda kanat sesi iyise birbirine vuruyo sert kuslarda oluyo

soru-cevap/kuslarda-kanat-yenmesi-t14083.html

baslık açmadan evvel lütfen arama yapınız sorularınızın büytün cevaplarını sitemizde bulabilmeniz mümkün

formları gezinin okuyunuz

kuscu_marik' Alıntı:
http://www.kuscular.org/soru-cevap/kuslarda-kanat-yenmesi-t14083.html

baslık açmadan evvel lütfen arama yapınız sorularınızın büytün cevaplarını sitemizde bulabilmeniz mümkün

formları gezinin okuyunuz

Bu Konu icin arama yaptım fakat bu durumun kanat yenmesi oldugunu zaten bilsem sorma geregi duymazdım. kac gundur bu forumda hemen hemen her konuya göz atıyorum okuyorum. bılmedıklerımızı ben gıbı tecrubesız arkadaslar soruyo cunku cogu konuda acıklama var fakat herkez bı baska ılac yada yontem yazmıs. bızler acemı arkadaslar yerı gelıyo kararsız kalıyoruz ve baslık acıyoruz. fakat ne hıkmetse hemen bırılerı lınk atıyo bunu ınceleyın. iyide arkadaslar ben cogu konuda ınceledım ve yerı geldı celıskıde kaldım sorma geregi duydum ama yıne su konuyu ınceleyın yardımcı olur dıye yorumlar.

İyi ozaman biz acemiler kafamız allak bullak net bıseyler bılmeden devam edelım kuslar telef olsun bızımde besleme hevesımız kacsın bırakalım olsun bıtsın.

dostca kalın.......

Valla ben niye başlık açtın diye değil, bendede aynı sorunun olduğunu ve bana yazılan cevaplardan pay çıkarabileceğinizi düşündüğüm için link attım. Bende ilk başta arama yaptım bulamadım sonra marik abi ye sordum.
Ama kuşun sadece ırsi olmasından ve sert olmasından kaynaklandığı kanatine varıldı. Neden böyle olduğunu kimse bilmiyor heralde. Yani kuş neden kanadını sıkı vuruyor? Ben kümesden çıkarıyımmı bu kuşu dedim yavrularda devam ediyorsa çıkar dediler.

valla ustad sırf kanatları bu sekılde dıye bu kusu kümesimden asla cıkaramam cunku her ucusunda sefere taban takla ıle gelıyo ama bazen takladan bogulup sapıtıyo cakılıyo fakat kus hıc ucmamıs takı bana gelene kadar. saglık yonunden bı sorun teskıl etmıyosa varsın boyle olsun kanatları

Abi işin üsdatları ne der bilmiyorum, belkide kuşunuz güzel uçurulmadığından kaynaklanıyor. Benim asıl merakım kuşun kanatlarını neden bu hale getirdiği. Buna bir çözüm bulmak lazım.Çünkü bu devam ederse her uçuşunda biraz daha gidiyor ve sonra mecburen kanat çekeceksin sonrada yeniden gelecek ki ben yaptım sonuç aynı yavrulardada oluyor. Kuşçularda kuşun kanat yemesini tutmuyor. Kime sorsam cevap aynı ''bu kuş kanat yiyor değersizse çıkar kümesten''
MARİKABİNİN BENDEKİ LİNKDEKİ YORUMU ASLINDA AÇIKLAYICI;
''bahadır kusda kanat yeme su sekillerde olur

yavrulukdan beri hiç uçmamakdan yani yatmakdan antremansızlıkdan

birde kanatlarını degişirdiginde yada çekildiginde kanatlarını dizdigi zaman beklenilmesi gereken zamanı yani kanatlarının kurumasını beklemeden uçuruldugu zaman kanat yerler

vede bazı kuslarda cinslerde kanat yemede irsidir

yukarda mustafa kardesimizin dedigi gibi kanat yeme enseden yani kızgınlıkdan olmus olsa idi bütün kusların kanat yemesi gerekirdi çünkü her güvercin kızgınlık yani ense yasar

irsi olarak kanat yiyen kusu kanat yemeyen vede yumusak tüylü hayvanlarla eslense bile tamamen yok edilemez yemeyende yiyende yine çıkar soruna gec cevap verdik kusura kalma kolay gelsin
NOT BAHSETTİGİN KUS NEFESLENDİKDEN YANİ UÇUMU FAZLALASTIKDAN SONRA KANAT DEGİŞİMİNİ BEKLE YİNE KANAT YERSE ELİNDEN ÇIKAR ANLATTIGIN DURUM KUSUN GEÇ UÇURULMASI İLE ALAKALI GİBİ GÖRÜNÜYOR
SAYGILAR ''

SİMDİ BU KUS BANA ANKARADAN BİR ABİMDEN DİGER KARDESİ İLE GELDİ KARDESİ TAKKA PERÇEM. ONDA BU SORUN YOK. BEN BİT YADA PİRE YEDİ DİYE DUSUNUYODUM. DİGER BASLIKTA KAST ETTİGİN ARKADASIN YAZDIGI GIBI BU KUS BANA GELENE KADAR HİÇ AMA HİC UCMAMIS VE BEN 4 AYDIR UCURUYORUM. NE ZAMAN KANATLARI BOYLE OLMAYA BASLADI OGUNDEN BUYANA OYUN ACTI VE HER SEFERE CIKISINDA TABAN TAKLA ATIP FISEKLIYO. EGER USTADLARIN DEDIGI GIBI KANAT SESI YADA UCMAMASINDAN KAYNAKLANIYOSA BU DURUM BENIM YASADIGIMA UYUYOR. KUSUN GENEL GÖRUNUSU BU.

4.jpg

Bendeki kanat yiyen kuş duruyor, açmaya çalışıyordum fakat atmaca yüzünden uçuramıyorum. Açtıktan sonra yeni kanat dizmesini bekleyecem güzel oyun yaparsada duracak yok şimdiki gibi 15 dk uçup 4 5 takla atarsa çıkaracam.

Sözkonusu kuşta ki olay arkadaşlarında belirttiği gibi 'kanat yeme' olarak tabir ettiğimiz durum. Kaliteli bir hayvan uçsun uçmasın, oynasın yada oynamasın hiçbir koşulda kanat yemez! Bu kandan gelen bir hatadır, söz konusu hayvan(lar)ın kanat atışı ile ilgili genetik bir sorundur. Bu nedenle devamla yavrularına aktarır, süreklilik gösterecek olan bu hataya sahip hayvanların gerçekten kaliteli hayvanlar yetiştirrmek isteyenler tarafından beslenmediğini de belirtmek isterim...

Saygı ve selamlarımla...

Aleykümselam, gidişat kuşu kümesten çıkarma gibi görünüyor zaten.

Geri