kapalı salma temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi kapalı salmada yani kuşları dışarıya hiç çıkarmayan arkadaşlar kümeslerinin temizliğini nasıl yapıyolar kuşlar uçuştuğu için sorun olacağını düşüyorum bu şekildeki arkadaşlar temizlik sistemlerini anlatırsa sevinirim selamlar

salmada beslemiyorum ama fikir verebilirim.
follukları dışarı çıkarıp temizleyebilirsiniz, yere ızgara döşeyip altına gazete kağıdı sererseniz ızgaraları yıkayıp gazeteleride çöpe atabilirsiniz.

zaten salmanın altında ızgara olacak fakat ızgaraları kaldırırken yada gazete kagıtlarını kaldırırken nasıl olur sonucta kuslarda salmada olacak onu acıklama ıstıuorum ben

kapalı alan oldugu için tabana kum atılması daha dogru ve güzel bir yöntemdir.. Uzun süre temizleme derdide olmuyor sadece tüy mevsiminde sorun yaratır onuda süpürge ile çözerler diye umuyorum.. KApalı alan için en ideali kumdur..

selamlar ,
Kuşların uçuştuğunda tüyden korunmak için maske kullanabilirsin.maskeyi taktıktan sonra hiç sorun yaşamazsın kuşlar uçuşsun sen kapıyı kapat temizliğine bak (:

saygılarımla ..

kum belirli bi zaman sonra koku ve hastalık yapar en iyi yöntem ızgara ve gazete kağıdı salma veya kümesimize iyi bir hava sirkilasyon sistemi koyarsak bir çok sorunu ortadan kaldıracağına inanıyorum

s.a benim kümesimde palet var altada gazete kağıdı ve temizlerken pekte zamanımı almıyor ve ayrıca tüyleri ve pisliğini bile ben büyük bir elektirik sübürgesiyle çektiriyorum . fazlada tüy uçuşmuyor kuşlarda 1 veya 2 kere salmada uçuşuyor zaten onlarda zamanla alışıyorlar ayrıca salma kümesimdede baca var çok küçük tüyler oradan çıkoyor.

Kapalı salmalar iki kısımdan oluşmalıdır, bir yuvalık bölümü, iki kuşların güneşlenip yıkanacağı bölüm.Bu kuşların yıkanıp güneşleneceği bölüme yumurtada yatanlar hariç, diğer kuşların hepsini cıkartabilirsin.Aksi taktirde tek salmada temizlik yapmak hem kuşları toza mahrum edecek hemde sizin için zor bir durum.

sımdı nızam bey benım oyle bı pozısyonum yok kuslar suanda tek salmada salma baya buyuk

Buyuk bir kutu içerisine al kuşlarını sonra kumesini temızle.

Geri