kara baska döneğim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

alp

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alper pehlivan
Meslek
forklift oparetör
İlgi Alanı
Köpekler

paylaşım için teşekkürler gayet sağlıklı bir kuş.

Bu renklerdeki dönekleri ilk defa görüyorum. Önceden sadece düz kırmızı olanlarından görmüş bheslemiştim ama siyahlarından görmemiş duymamıştım.
Hava performansları nasıl bunların. Akbaşlarla bir fark varmı aralarında.?

kardes bu kuş en az 3 metre yuvarlar

Paylaşım için sağol.bu ırk kuş bende bir zamanlar besledim.parçalı dönüşlerinden dolayı pek zevk alamadım.onedenle hepsini elimden çıkardım.bu kuşların damarı sağlamdır .akıllı kuşlardır 10-15 gün kollarsan sağa sola düşmezler.umarım dönüşleri seni tatmin eder.saygılar
ÖMÜR DENİZ.

Selamlar,

Ben bir konuya takıldım başlığınızdaki baska kelimesi "başka" anlamında mı yoksa baska cinsi anlamında mı? kullanılmıştır. Bunu sormamdaki neden hem baska hem dönek ben bu iki cinsi bir arada hiç görmedim biraz bu cins hakkında açıklamalar yaparmsınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

bence bu macır yani paçalı makedon döneği yle melez yada makedonda olabilir

Ekli dosyalar

• Wuta%20rouge%20[640x480].webp
    Wuta%20rouge%20[640x480].webp
    37.3 KB · Görüntüleme: 2,497
  • ilmi6.webp
    ilmi6.webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 2,433
  • Dunek%20Tzinkas2%20[640x480].webp
    Dunek%20Tzinkas2%20[640x480].webp
    18.2 KB · Görüntüleme: 2,420
yha ben balkonda beslıorum acaba onu oraya kolay sekıl de alıstırma yontemı ne:D

bu döneğin aynısı bedede var açınca konuyu o zannettim :D eski döneklerden bu kuşlar eski dönekçiler den duyduğuma göre bunlar lakaplı döneklerdenmiş sarhoş dönekler diyorlar.

Ekli dosyalar

• sarhoş erkek.webp
    sarhoş erkek.webp
    33.7 KB · Görüntüleme: 2,947
merhaba arkdaşlar. Karabaska hakikaten çok güzel. böyle kuşlar sıkça görülmüyor. insan bunu süs için bile besler.
(kendi fikrim)
Ama şunu iyi biliyorum ki bu bir ırk değil,bir rentir. karabaska olabileceği gibi Palbaska, mavi baska da olabilir.hepsi de dönekte olabilecek renklerdir.nasıl karagalaça (alaca) veya kırmızı döneğin iyisi kötüsü varsa bunun da vardır.ben hem iyi dönenini hem kötüsünü gördüm. önemli olan döneğin dönüşünün kaliteli olması. giriş çıkış düzgün, dönüşünün plaka tarzı olması yeterli. iyi her zaman,ne renk olursa olsun iyidir...
Ali Yağcı...

giris donus duzgun olmali peki donuste kafa gozukmelimi gozukmemelimi yani tekerlege girdiginde kafanin onemi varmidir..

Değerli arkadaşım görünüş ollarak çok güzel bir kuş dönüşleride güzeldir sanırım. Fakat beni korkutan gördüğüm kadarıyla söylüyorum işallah seni üzmem ilerde oturma yapıyorlar işallah senin kuşunda bu olmaz teşekkürler iyi seyirler

Geri