KARA ÇAKMAKLI (Siro)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
img_0044.jpg

img_0128.jpg

img_0124.jpg

Mirolarla akrabalık bağı olan Karaçakmaklılar Irak orjinli kuşlardır.Bu kuşlarda aynı Mirolar gibi aslında oyun kuşlarıdır. Fakat ülkemizde nadir olarak bulunduğu için kuş sahipleri kaybetme korkusu yüzünden uçurma cesareti gösterememekte, kuşun kostüm özelliklerini ön plana çıkartmaktadırlar.Anavatanı Irak'ta hava kuşu olarak beslenmektedirler.Oyun özellikleri genel olarak sert ve bol taklalıdır.Yalnız her oyun kuşunda olduğu gibi damar özelliklerinin farklılıklarından kaynaklanan (+) ve(-) yönde performanslarda gösterirler.Genel kanaat tatmin edici bir oyun performansına sahip olduğudur.

NOT: alıntıdır

Selamlar...

Bu kuşlardan bir ara Sivas'a çok geliyordu ve saddam diye biliniyordu. Ama performansından pek de memnun olanı duymamıştım. Mümkünse videosunu da izlemek isteriz...

renk olarak çok hoş duruyorda boyle bi kuş bende olsa uçurmadan edemem ki:) taklacı beslemeyi bırakma sebebimdi benim kaçırdıklarım :) ama ilk fotoda cok albenisi var kuşun Allah nazardan saklasın

S.A Arkadasim..

Maasallah güzel kuslar,ama bizim orda bunlara risasi veya miro gibi bir seyler diyorlar kara cakmakli bambaska bir kus gibime geliyor.

Hayirli geceler...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

~ Sizlerin artis oldugu yerde,yönetmen benim ~

* BOZOGLU *​

bizdede aynı adlar kulanılıyor ama genel olarak bı buna karacakmaklı derız dıyer adları (siro)(risasi) gibi yerıne gore deyısıyor ... bizde karaçakmalı :)

kara çakmaklı bende besliyorum dedigin gibi piyasada az ve kaplamalarla kostüm için eşleştiriyorlar aranan kuş konumundalar iyi yavrular dilegiyle

Arkadaşlar bunlarda benim çakmalılar. Orjinal ve çok güzeller renkleri duruşları çok hoşuma gidiyor.yavrularıda çok güzel oynuyor.

Ekli dosyalar

• Görüntü006y.webp
    Görüntü006y.webp
    26.1 KB · Görüntüleme: 6,580
  • Görüntü005y.webp
    Görüntü005y.webp
    31.3 KB · Görüntüleme: 6,491
  • Görüntü004y.webp
    Görüntü004y.webp
    20.6 KB · Görüntüleme: 6,447
maaşallah kuşlar çok güzel..

Kostüm olarak çok değişik kuşlar bunlar, ve bayada moda fiyatlarıda epeyce yüksek ,giderek yaygınlaşıyorlar Benimde bu kuşlardan besleyen arkadaşlarım var, kapalı bakıyolar, ben hiç risasi yada miro yu havada görmedim oyunözelliğinin iyi olduğunu söyleyen arkadaşlarda çok, elinde oyun videosu olan var ise çok merak ediyorum eminim başka merak eeden arkadaşlarda vardır paylaşır iseniz sevinirim. selamlar.ŞEREF

yukardaki kuşlar istanbuldan münir bostancıya aittir.

bu rengi rasasi & risasi & karaçakmaklı

Paylaşım için teşekkürler.Gerçekten görünüm olarak güzel kuşlar oyunlarınında güzel olması dileğiyle saygılar.

bu kuşlardan izleme fırsatı buldum tabi kuşuna göre değişir çok alçak gelip kısa ama bol taklalı gidiyordu genelde buişi iyibilen arkadaşlarım bu kuşları oyun kırmak soy tutturmak için oyun özelliklerine göre mardin kuşlarıyla kırıyolar güzel oyun çıkaran kuşlar çıkıyor ana ve babaları denenmiş benide soy için daha uçumadığım kuşlarımdan örnek veriyim ayrıca kuşların çok güzel nazar değmesin...

Ekli dosyalar

• DSC04416.webp
    DSC04416.webp
    396 KB · Görüntüleme: 2,882
  • DSC04471.webp
    DSC04471.webp
    238.7 KB · Görüntüleme: 2,825
selam kuşların cok görsel bence mükemel güle güle besle

en son resimdekiler musul miskisi bunlar başka kostümlülerle kırılarak bildigimiz mirolar elde edilmektedir.

slm arkadaşlar kuşlarımın resimlerini paylaşmak istiyorum fakat 3 resimden sonrasını kabul etmiyor
hepsinin resmini nasıl atabilirim yardım edin

nietczshe' Alıntı:
slm arkadaşlar kuşlarımın resimlerini paylaşmak istiyorum fakat 3 resimden sonrasını kabul etmiyor
hepsinin resmini nasıl atabilirim yardım edin

Üç resim atar gönder tuşuna basarsınız. Ardından konunuzun altında bulunan cevap yaz butonuna basarak tekrar üç resim daha yollayabilirsiniz. Bunu tekrar ederek istediğiniz kadar resim yollayabilirsiniz.

teşekkür ederim hüseyin bey resimlerimi arkadaşlarımla paylaşmama yardım etttiğiniz için

Maaşallah yaa benim favori kuşlarım işte daha acıklarından her memlekette bolca vardır tahminim bi kaç tanede bende var eskiden eskişehirde kuş pazarına gelirdi bu tür kuşlar isimleri karakır karabenekli kır karacakmaklı kır v.s gibi isimlerle anılırdı.Tabi her yöreye göre degişiyordur isimleri saygı ve selametle sahibi güle güle beslesin .. :tamam:

Geri