Kara iskete | Hayvanlar | Türkiye'nin En Kaliteli Hayvanlar Forumu!

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kara iskete

Pi

Yönetici
Editör
Katılım
21 Eyl 2021
Mesajlar
6,388
Aldığı beğeni
1
Yaş
35
Konum
Alaska
Cinsiyet
Erkek
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
türk kanaryasıda denilen bu kuş kırmızı alnı siyah başı ve göğsüyle kolayca tanınır. Erginlerin tepesi ve alnı koyu kırmızı, başın yanları, göğüs ve ense siyahtır. Siyah göğsünün altından böğrüne kadar kirli sarı üzerine koyu renk lekeler olan bölgenin dışında karın kirli beyaz renktedir. Kahverengi kanat ve kuyruk üzerinde açık bronz rengi şeritler bulunur. Dişi ve erkekler aynı görünümde olsalar da erkeklerin renkleri daha parlakır. Gençleri daha kahverengi tonlarda ve bol çizgilidir. Başları tarçın renkdedir.
Habitatı
Ağaç sınırı üstündeki çıplak kayalık yamaç ve kanyonlarda ürer. Genellikle yazın dağlık bölgelerde yaşar ve ürerler. Ardıçlıklar ve yaban güllerinin bulunduğu bölgeleri tercih ederler. Kışın daha alçak bölgelere ve insan yerleşiminin olduğu bölgelere kayarlar.
Üreme mevsimleri dışında, küçük sürüler halinde ve devedikenli arazilerde görülebilirler.
Yayılışı
Uludağ, Toroslar ve Kuzey Doğu Anadolu'nun dağlık bölgelerinde kuluçkaya yatarlar. Diğer bölgelerde gezici kuş olarak görülürler. Bu türe kışın Anadolu'ya yakın Yunan adalarında da rastlanabilir.
Beslenme
Çeşitli tohumlarla bilhassa ısırgan tohumlarıyla beslenir. Çoğu ispinozlar gibi üreme zamanı böcek ve sineklerle de beslenirler.
Biyolojisi
Yuvasını yapmak için sık ormanlık bölgeleri veya yoğun çalılıkları tercih eder.

Kuluçkaya dişi kuş yatar.
Göçü
Genelde yerleşik bir türdür. Hava şartlarına göre daha alçak irtifalara inerler ve kısa mesafeli yer değiştirirler. Lübnan ve İsrail gibi ülkelerde kışın gözlemlenmesi bir kısmının kısa mesafeli olsa da göçtükleri izlemini vermektedir.
Popülasyonu
Yurdumuzda 1 milyon çift civarında olduğu tahmin edilmektedir
Davranışları
Esaret altında üreyebilen bir türdür.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Son konular