KARABAŞ HAKKINDA ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serkan BONCUK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Serkan BONCUK

Gold Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
Serkan BONCUK
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Arkadaşlar sizlere bi soru soracaktım benim bişey dikkatimi çekti karabaş besleyen herkezin kümesinde arap çapar kuşlar var baya bi güzel oan çaparlar bu çaparları neden kullanıyolar o karabaşlar o çaparların altından mı geliyor onları ne diye kullanıyolar beni aydınlatırsanız sevinirim

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KYF1AP1XK2c[/youtube] bi örnek daha

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KI4Fhv3fy8w[/youtube]

Abim benim bildiğim kadarıyla çaparla beyazı eşlendirip altından karabaş alıyorlar. tam emin değilim ama böyle olması lazım..

............SİNAN ÖZTEKİN............

KESİNLİKLE ÖYLE SERKAN KERDEŞ, BEYAZ KUŞ KELEBEK IRKINDA RENGİNE GÖRE KAN TEMİZLEMEK İÇİN KULLANILIR. BU SADECE KARABAŞTA DEĞİL MAVİ BAŞ, ALTINBAŞ,ELMABAŞ,KARAKUYRUK,TELKUYRUK DİYE TABİR EDİLEN KELEBEKLERİN ÇOĞUNDA KULLANILIR, DAMIZLIK BAKANLARIN VAZGEÇİLMEZİDİR BU ÇAPAR VE BEYAZLAR.

aynennn.. kardeş bende bir kelebek besleyicisi olarak katılıyorum duşhekimine.. ama şu var ki her arap çapar ile beyazın eş tutması demek kafa kuyruk kuş çıkacak diye birşey yok... ama kanı sağlam olan kuşlardan hertürlü kafa kuyruk alınır..
SAYGILAR....

Peki bende bişey sormak istiyorum: sonra bu beyazla çaparın altından çıkan karabaş yavruları mesela 1. dönem yavrusuyla-3.dönem yavrusunu eş yaptık. Bu karabaş çiftin altından hep karabaş mı çıkıyor? heralde arada beyaz veya çaparda çıkıyordur.....

............SİNAN ÖZTEKİN..............

sinoplu' Alıntı:
aynennn.. kardeş bende bir kelebek besleyicisi olarak katılıyorum duşhekimine.. ama şu var ki her arap çapar ile beyazın eş tutması demek kafa kuyruk kuş çıkacak diye birşey yok... ama kanı sağlam olan kuşlardan hertürlü kafa kuyruk alınır..
SAYGILAR....

yani diyosunuz ki çaparla beyazın altından karabaş geliyor hayretler içinde kaldım valla kuşların soyunda karabaşlık yokki karabaş yavru versin ?

Serkan BONCUK' Alıntı:
sinoplu' Alıntı:
SAYGILAR....

yani diyosunuz ki çaparla beyazın altından karabaş geliyor hayretler içinde kaldım valla kuşların soyunda karabaşlık yokki karabaş yavru versin ?

karabas zaten temel bir renk degildir saya kusunda onun icin baska renklerin (beyaz capar )karisimindan cikiyor tabii herzaman degil beyazinda karabaslardan gelmesi daha garanti olur veya kirmizilardan ona gore karabas, kirmizikafa kuyruk vs.vs... yavrular gelebilir...

Karabaşlardan gelme capar ile, karabaşlardan gelme düz beyaz kelebeğin altından , çoğunlukla kafa kuyruk gelir.Kuşların soyunu bilmek gerekir, eger kuşun soyunu bilmiyorsan yavru alarak karar verebilirsin.Karabaşlardan gelme arap capar veya düz arapların kuyruk altlarında beyaz mühür denilen leke bulunur.Kelebek eşleştirmede dikkat edilecek hususlar, araplar beyazla, karabaşla karabaş, eşleştirilir.Beyazla beyaz, arapla arap eşleştirilmez.

polllat' Alıntı:
Peki bende bişey sormak istiyorum: sonra bu beyazla çaparın altından çıkan karabaş yavruları mesela 1. dönem yavrusuyla-3.dönem yavrusunu eş yaptık. Bu karabaş çiftin altından hep karabaş mı çıkıyor? heralde arada beyaz veya çaparda çıkıyordur.....

............SİNAN ÖZTEKİN..............

Eşleştirdikten sonra nadir karabaş yavru alirsin kesinlikle beyaz ve çapar düşer.Birde elde beyaz yoksa Çaparla,Kafa Kuyruk eş olabilir onlardanda kafa kuyruk agırlıklı yavru çıkar.

karabaslar yavruda arap capar ve beyaz verebılıyor bu sebebten karabas kumeslerınde arap capar bulunmakta.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar aydınlattıgınız için gerçekten o çaparlar veya arap kelebekler çok güzeller askerliğim bitince bi çift arap alıcam kendime çocukluğumdan beri içimde var o arap kelebekler benim :D

eşlettiğiniz çaparla beyaz karabaştan çıkma olursa karabaş atar ama onlardan çıkan karabaşların altından onlarınki kadar düzgün yavru alamazsın

muygun' Alıntı:
eşlettiğiniz çaparla beyaz karabaştan çıkma olursa karabaş atar ama onlardan çıkan karabaşların altından onlarınki kadar düzgün yavru alamazsın

Peki ordan çıkan karabaşlardanda iyi yavru almak için ne yapmak gerekir?
Birde çift olan arap çaparlar ne ağırlıkte yavru verir? Kostümü iyi karabaşlar çıkarmı? Tabi tahminen: hiç birirmiz müneccim değiliz..

...........SİNAN ÖZTEKİN........

polllat' Alıntı:
muygun' Alıntı:

Birde çift olan arap çaparlar ne ağırlıkte yavru verir? Kostümü iyi karabaşlar çıkarmı? Tabi tahminen: hiç birirmiz müneccim değiliz..

Eğerki Çaparla beyazdan aldigin yavru kafa kuyrugu kafa kuyruga vurursan kan geri döner beyaz ve çapar benim bundaki taktiğim çaparla kafa kuyruktur 3 kafa kuyruğa 1 çapar atar :evet: 1 çift çapar ise hep çapar atar çok nadir bir şekilde kafa kuyruk atar o da 6 ağızda 1 gibidir :evet:

çaparla beyazın soyu onemlıdırr,çaparla beyaz eşleşmesınde,eger 2 agız çapar veya beyaz cıkarsa o soydan hayır gelmezz,damızlıga ayrılcaksa o kuş en 10 agız yavrusunu gormek gerek..

kanazon' Alıntı:
polllat' Alıntı:
muygun' Alıntı:

Eğerki Çaparla beyazdan aldigin yavru kafa kuyrugu kafa kuyruga vurursan kan geri döner beyaz ve çapar benim bundaki taktiğim çaparla kafa kuyruktur 3 kafa kuyruğa 1 çapar atar :evet: 1 çift çapar ise hep çapar atar çok nadir bir şekilde kafa kuyruk atar o da 6 ağızda 1 gibidir :evet:

İlginize teşekkür ederim..

..........SİNAN ÖZTEKİN.........

PEki bu karabaşların dönüşeri nasıl çok iyi olarak bi performans sergiliyorlar mı yoksa tamamen artık kapalı kümes kuşu mu olmuşlar ?

Serkan BONCUK' Alıntı:
PEki bu karabaşların dönüşeri nasıl çok iyi olarak bi performans sergiliyorlar mı yoksa tamamen artık kapalı kümes kuşu mu olmuşlar ?

İzmirde kümeslerde görürsün çaparları herkes uçurur ben salmada beslemekten memnun olmam kelebek oyun ve kostüm kuşudur uçması lazım kapalı olmaz oyunlarına gelince bazen düze oynayan çıkar bazen aşağı genelde aşağıya oynarlar seri ya da tek tek değişir havada da gayet iyidirler...

aslanbaş dedıklerımız kumes kusu olarak beslenıyo sadece kostum olarak,ama dıger karabaşlarlar hakkında cok cbk sınek olup asaga dogru serı donuşlu oluyolar..

oynağıda var azman gibi uçanıda var kanına göre farklılık gösteriyorlar sıtandart hepsi oynayacak diyemeyiz.kardeş kuşların oyunu bile farklı oluyor.yavruya kustuktan sonra oynamaya başlayanını seyretmeye doyum olmuyor

karabaş kuşu hakkında bir kaç lafta ben etmek isterim senelerimi bu kuşa verdim. eskiden beslenilen kuşlar performans ırkı olarakta adlandırılan masaya düşmemiş kuşlar daha cok renkleri için değil havadakı performansları için beslendikleri için desene cok fazla önem verilmezdi. Kuşlar daha ufak suratları daha köşeli olurdu. daha sonra ne zaman bu aslanbaş adı verilen ırk cıktı kuşlara makedon döneklerinden girdiler,urfa kuşlarıda var tabi bunların içinde ve bir ırk çıkardılar ortaya aslanbaş diye.daha yuvarlak suratlı bol tüylü renkleri daha parlak boylu kuşlar, siyahla beyazdan yapılma kuşlar oldukları için daha güzel yavrular çapar diye nitelendirdiğimiz siyah ve beyazın birbirleriyle eşleştirilmesinden ortaya cıkıyorlar. Karabaş kuşunda tek bir ağızda kafa kuyruk yavru almak çok zordur (tabi bilinen bir kan değilse)Uğraşılması çok zor bir ırktır aslanbaş ırkı. göz rengi kafa kesmeleri kuyruk kesmeleri boyu renginin parlaklığı bol tüylü olması kuyruk sayıları vb. aslında daha yazılıcak cok sey var ama :D allah sağlıklı sıhatli kümesler nasip etsin herkeze

lagoss_' Alıntı:
karabaş kuşu hakkında bir kaç lafta ben etmek isterim senelerimi bu kuşa verdim. eskiden beslenilen kuşlar performans ırkı olarakta adlandırılan masaya düşmemiş kuşlar daha cok renkleri için değil havadakı performansları için beslendikleri için desene cok fazla önem verilmezdi. Kuşlar daha ufak suratları daha köşeli olurdu. daha sonra ne zaman bu aslanbaş adı verilen ırk cıktı kuşlara makedon döneklerinden girdiler,urfa kuşlarıda var tabi bunların içinde ve bir ırk çıkardılar ortaya aslanbaş diye.daha yuvarlak suratlı bol tüylü renkleri daha parlak boylu kuşlar, siyahla beyazdan yapılma kuşlar oldukları için daha güzel yavrular çapar diye nitelendirdiğimiz siyah ve beyazın birbirleriyle eşleştirilmesinden ortaya cıkıyorlar. Karabaş kuşunda tek bir ağızda kafa kuyruk yavru almak çok zordur (tabi bilinen bir kan değilse)Uğraşılması çok zor bir ırktır aslanbaş ırkı. göz rengi kafa kesmeleri kuyruk kesmeleri boyu renginin parlaklığı bol tüylü olması kuyruk sayıları vb. aslında daha yazılıcak cok sey var ama :D allah sağlıklı sıhatli kümesler nasip etsin herkeze

Teşekkür ederim Uğur abi ykında beslenen bütün kelebekler kostüm kuşu olacak kelebek dönüşü diy bişey kalmıcak o yaprak gibi dönüşler tek kanat üstünde inişler o güzelliklerin hepsi yok olacak bu gidişle kimde güzel kuş var kapalı kümes ben hiç görmedim çok güzel olupda kuşunu uçuran birisi zaten

slm arkadasim izmirde biz bozali deriz o kuslara. .beyaz ve siyahtan kara bozali aliriz beyaz ve cakaldan kirmzi aliriz. .kafa ve kuyruk sadece renk olur ise kafa kuyruk bozali ulur..gogus beyaz vucudunun digr kismi rnk olur ise karanfil olur . .kara bozali . .kirmizi bozali.. mavi bozali. . sari bozali . .bunlar beyaz ve renk turevlerinden gelir . .bende kara beslemekteyim nasip olur ise fotolarini koymayi dusunuyorum. .biz bu kuslara izmirde saya deriz cok yuksek ucarlar ve oyun yaparlar karsiya ve asagiya dogru . .

nasıl bir mühür? mühür derken tam kuyruk altında bir beyazlık oluyor ondanmı bahsediyorsunuz? peki çaparın kafakuyruklardan geldiğini naasıl anlayabiliriz, belirgin olabilecek bir işareti varmıdır?

Bozalı ayrı karabaş ayrıdır kafa ve kuyruğu siyah sırtında kanat üstünde siyahlıklar olur açık karabaş da denir
Bozalı denen ayrıdır komple yada kapalı karabaş da denirkanatlar tam siyah makbuldür açık karabaş la komple eşlenmez ayrı statüdedirler eşlersen yavru bozuk atar.

Çapar beyaz eşlemesi karabaş verse de makbul olan ana babası karabaş olan karabaştır.bende ki karabaş çiftin biri hep karabaş veriri 3 basımda bir bazen birini sütbeyaz birini karabaş verirhiç çapar vermez.karabaşdan gelen karabaş makbuldür.Ama soy tutturupta devamlı çapar beyaz damızlıktan karabaş ta alabilirsin.
benim şuan kabaşlar 5 karabaş 1 çapar 2 beyaz verdiler.
aslanbaşların kırılması doğrudur ince yüzlü karabaşlardan aşağıya oynayanlar çok görülür ama aslanbaşlardan pek görülmez bende kafa kuyruk yavru veren bir çapar var arada takla atar.ama yavruları hep karabaş.soy nerden nereye gelmiş.

Üsteki videodaki kuşların salmada beslendiği doğrudur, damızlık salması kuşlar aslanbaş tamamen kostüm üzerine çalışılmış, Ayhan abi eskiden beri bu ırkı yetiştirmekle uğraşır, alttaki video bana ait, kuşlar iki kanın çaprazlamasıyla soy oluşturulmuştur, aslanbaş kanı girilmiştir ,kuşlar ucurulmuştur ve dönüşlü ve damarlıdır, coğunu elden cıkardım iki takım kaldı beyaz-çapar, diğer takım arap-beyaz dır.

tam ustune ısabet olmus abılerım kardeslerım bende kelebek guvercını beslemeye basladım tabı ayrı kumeste bagolarımda var kelebekler degerlı oldukları ıcın bursada bangoları alıstırıp arkadan kelebeklerı esleyıp erkeklerını yavastan salıp dısılerıde ucurmak ıstıyorum evımın ustu komple catılı 2 baska alıstırdım 10a yakında bango fındık kusu alıstırdım ucurmak ıcın ustu komple catılı olan bır eve hangı kusları onerırsınız kelebek olarak tabıkı catının yan duvarları orulu yanlardan sadece bı koseden 5.e 5 metre acıklık var cok kus kacırdım alıstırana kadar kelebekler en az fıreyle baslangıc yapmak ıstıyorum kızma kelebeklerlemı baslasam acaba daha vefalı olur dedıler onerılerınızı beklıyorum SIMDIDEN HERKEZE TSKLER

Geri