Karadeniz İkliminde Kelebek-Saya

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf3545
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yusuf3545

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yusuf Y
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar Batı Karadeniz'de kelebek-saya beslesem iklim olarak buralar daha soğuk olduğundan kuşlara bi sıkıntı verirmiyim acaba? bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler...

Ben kuşlar üşümez diye biliyorum .. bide yağmurlu ve rüzgarlı havalarda kuşlarını uçurmasan iyi olur Yusuf abi (:

yusuf3545' Alıntı:
Arkadaşlar Batı Karadeniz'de kelebek-saya beslesem iklim olarak buralar daha soğuk olduğundan kuşlara bi sıkıntı verirmiyim acaba? bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler...

soğuk iklimi olan yerlerde sadece yazın yavru alabilirsin en büyük sorun bu olur. Diğer sorun diyebileceğimiz kuşları uçurmakta zorluk çekebilirsin ve rüzgara direk maruz kalmamalılar yani bir rüzgar esmeyen tünekleri kapalı bir kümesleri olmalıdır. Rüzgar esintisinin tersi yönüne yapılacak küçük bir kaç havalandırma kümese yetecektir diye düşünüyorum.

ben samsunlu olarak karadenizde oyunkuşundan başka kuş beslenmesine karşıyım :)))

gayet rahat besleyebilisin :) ben sinopta besledim ve dediğin gibi kelebek (saya) besledim ama atmaca şahin gibi hayvanlar fazla olduğundan çok kuş kaybettim,ona dikket etmelisin... sağlıklı bol yavrulu kuşlar dileğiyle.. :)

beslersin beslemesine de kelebek puslu havada çok çabuk kaybolur, karadeniz taraflarında hava pırıl pırılken bir anda kararıp yağmur başlayabiliyor, kuşların sineğe çıktığında böyle bir hava sirkülasyonuna maruz kalırlarsa ya marmaraya gelirler ya da rusya ya geçerler :)) alçak uçum ve yakın ırk kuşlarıda karıştırırsan pek sıkıntı çıkmaz.

sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.

sağlam damarlı Saya veya Kelebek bulduktan sonra sibirya da bile beslersin. yeterki dürüst, sağlam insandan sağlam kuşlar alman önemli. Ben Ankara da Saya-Kelebek-Posta besliyorum. Kışın Ankara da -24 derece soğuk oldu. kümese koyduğum sular bile anında donuyordu. Yumurtalar da dondu. Karadeniz İç Anadolu gibi soğuk olacağına inanmıyorum.İstediğiniz gönlünüze yatkın hangi cins kuş istiyorsanız o kuşu rahatlıkla besleyebilirsiniz.

Geri