selamlar arkadaşım kuşlarının maşallahı var bende karabaş kuşu besliyorum.
karabaş kuşunda kostümde dikkat edilicek husus arıyosan çok.
kuşlar performans olaraksa eğer seninkiler yakın havada ne yaparlar bılmıyorum ama fizikleri gaga yapıları renkleri suratları güzel sağlıklı yavrular alırsın inş.
özeliklere gelirsek
1.renk( parlak ve göz alıcı olmalı)
2.kafa kesmeleri ( sakal diye tabir edilen kısım eşit boyun arkası kesmeside kulak izasının altından düz)
3.gaga (avutlu yani geniş gaganın ucunda aşağıya kıvrım yani çengel diye tabir ederis beyaz gaga sedef gibi olur ve gaganın ucunda zikir yapar)
4.kuyruk(14 ve 16 olur makat kesmesi ve bel kesmesi önemlidir geniş telek olmalı kuyruk ters v yapmalı)
5.ayaklar ve paça (ayaklar kısa olmalı paçalar parmakların üstünden tırnaklara kadar dağalmalı kenardan fazlalıkları masa kuşunda aranır uçumda fazla olmaz)
6.gözler ( yumurta akı gibi olur göz beyazı bazılarında hafif saımtıraktır oyun kuşlarında çok az kırmızılık vardır pembemsi gibi göz bebeği ufak olur toplu iğne başı kadar)
7. göz çerçeveleri ( kuşun rengine göre değişir karabaş kuşunda sarımtıraktır fazla etli ve geniş olmaz kelebek kuşu şahin gibi sert bakar)
8. yürüyş ve duruş ( hafif paytak yürür ve dik durmalıdır göğüs dışarda ayaklar birbirine çapraz bakar kanatlar düşükte olur kuyruk üstünde topluda olur makbul olan toplu olandır)
9.kafa yapısı ( dönüş kuşları fazla alınlı olmazlar suratları yandan bakıldığında köşelidir dik suratlıdırlar masa kuşlarında daha çok alında genişlik ve bol tüy aranır)
10.vücut yapısı (kuşa üstten bakıldılğında sal diye tabir ettiğimiz omuz genişliğinden kuyruğa kadar olan bölüm eşit olmalı bir dikdörtgen gibi üçkeni andıran kuşlarda vardır ama sallı kuş daha makbuldur)
11. uçuş (kelebek kuşu uçarken kendini sallar kanat vurmasıda fazla sert değildir her an dönücekmiş gibi sağa sola hareket yaparlar bunu burada anlatmam zor
seyretmen lazım)
12.dönüş (3 çeşit dönüş vardır uçarken yere paralel aşağıya doğru dikine ve kanada tabak yaparmış gibi en az bulunanı kanada dönenler en makbulü yere parelel olandır gerçi zevke göre deişir ama bence en zevklisi yere paralel olanı)
benim bildiklerim paylaşabiliceklerim bu kadar inş daha güzel yavrular alırsın
saygılarımla uğur