karakafakuyrukların bu seneki ilk yawruların son hali ve yeni yawrular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dizgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

dizgin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
bu sene aldıgım ılk karakafa kara kuyruk yawruları ıle yeni aldıgım yawrular yorumlarınızı beklıyorum

Ekli dosyalar

• DSC00479.JPG
    DSC00479.JPG
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,196
  • DSC00480.webp
    DSC00480.webp
    97.1 KB · Görüntüleme: 1,387
buda yenı yawrular

Ekli dosyalar

• DSC00495.webp
    DSC00495.webp
    79.4 KB · Görüntüleme: 1,394
  • DSC00497.JPG
    DSC00497.JPG
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,223
Hasan, kuşlarının kazasız belasız büyümesini ve bu kuşlardan yavru alırsın inşAllah!

Maşallah Büyük lan Kuşları Çok Güzel Allah Güle Güle Beslemeyi Nasip Etsin

Maşşal usta guzel yavrular.
Allah güzel bir sekilde buyutmeni ,ucurmanı nasip etsin.
Saygılar

Yorumlarınız ıcın sagolun ıns Allah nasıp kısmet ederse bende ucurucam bakalım buyumelerını beklıyorum...özellikle karanfılı merak edıyorum nasıl donucek

yorum yapmam gerekirse, kostüm olarak kafa kuyruk olmakla iş bitmiyor, paçalar bol alacak (kılıç paca) tırnaklar beyaz, pacalarda siyahlık istenmeyen özelliklerdir.Performansını biz buradan tahmin edemeyiz.Yavruların hastalıksız sağlıklı büyür inşanlah.

Sagolun super bı yorum bakalım nasıl olurlar karakafaları tek kan gıdıcem bı cıftte saglam mavı cakal alıp tek kan gıdıcem kısmet olursa zaman gosterıcek kusların nasıl oldugunu performanslarına gelınce yawas yawas oyuna baslıyolar daha 1.5 aylıklar zaman gosterıcek herseyı

hasan kardeş kuşların çok güzel sen de benim gibi hem performans hem kostüm diyenlerdensin tüyleri kadar yavrularını alırsın inşallah

öyle kardes bende senın gıbı hem kostüm hem hava diyenlerdenim üstüne de senin gibi öss ye hazırlanıyom ...

selamlar arkadaşım kuşlarının maşallahı var bende karabaş kuşu besliyorum.
karabaş kuşunda kostümde dikkat edilicek husus arıyosan çok.
kuşlar performans olaraksa eğer seninkiler yakın havada ne yaparlar bılmıyorum ama fizikleri gaga yapıları renkleri suratları güzel sağlıklı yavrular alırsın inş.

özeliklere gelirsek
1.renk( parlak ve göz alıcı olmalı)
2.kafa kesmeleri ( sakal diye tabir edilen kısım eşit boyun arkası kesmeside kulak izasının altından düz)
3.gaga (avutlu yani geniş gaganın ucunda aşağıya kıvrım yani çengel diye tabir ederis beyaz gaga sedef gibi olur ve gaganın ucunda zikir yapar)
4.kuyruk(14 ve 16 olur makat kesmesi ve bel kesmesi önemlidir geniş telek olmalı kuyruk ters v yapmalı)
5.ayaklar ve paça (ayaklar kısa olmalı paçalar parmakların üstünden tırnaklara kadar dağalmalı kenardan fazlalıkları masa kuşunda aranır uçumda fazla olmaz)
6.gözler ( yumurta akı gibi olur göz beyazı bazılarında hafif saımtıraktır oyun kuşlarında çok az kırmızılık vardır pembemsi gibi göz bebeği ufak olur toplu iğne başı kadar)
7. göz çerçeveleri ( kuşun rengine göre değişir karabaş kuşunda sarımtıraktır fazla etli ve geniş olmaz kelebek kuşu şahin gibi sert bakar)
8. yürüyş ve duruş ( hafif paytak yürür ve dik durmalıdır göğüs dışarda ayaklar birbirine çapraz bakar kanatlar düşükte olur kuyruk üstünde topluda olur makbul olan toplu olandır)
9.kafa yapısı ( dönüş kuşları fazla alınlı olmazlar suratları yandan bakıldığında köşelidir dik suratlıdırlar masa kuşlarında daha çok alında genişlik ve bol tüy aranır)
10.vücut yapısı (kuşa üstten bakıldılğında sal diye tabir ettiğimiz omuz genişliğinden kuyruğa kadar olan bölüm eşit olmalı bir dikdörtgen gibi üçkeni andıran kuşlarda vardır ama sallı kuş daha makbuldur)
11. uçuş (kelebek kuşu uçarken kendini sallar kanat vurmasıda fazla sert değildir her an dönücekmiş gibi sağa sola hareket yaparlar bunu burada anlatmam zor:D seyretmen lazım)
12.dönüş (3 çeşit dönüş vardır uçarken yere paralel aşağıya doğru dikine ve kanada tabak yaparmış gibi en az bulunanı kanada dönenler en makbulü yere parelel olandır gerçi zevke göre deişir ama bence en zevklisi yere paralel olanı)

benim bildiklerim paylaşabiliceklerim bu kadar inş daha güzel yavrular alırsın
saygılarımla uğur

yorumunuz ıcın cok sagolun kuslar buradakı cogu maddelere uyuyo bır ay sonra ne halde olucaklar onu sabırsızlıkla beklıyorum bı tuye gırıp cıksınlar o zaman ne oldukları meydana cıkıcak

Aldığın yavrular güzel maşallah dönüşleride iyi olur inşallah.Bol yavrulu sağlıklı bir sezon dileğiyle saygılar.

sagolun tşkler sizede aynı temennılerı dılerım

çok güzeller hayran olduğum kuş cinsi lekesiz kafa kuyruk xDama bendede lekesizleri aratmayan kuşlar var xD

Geri