kardeşimin cinperileri ve nacizane kümesleri...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8413.webp
    IMG_8413.webp
    288 KB · Görüntüleme: 2,673
  • IMG_8412.webp
    IMG_8412.webp
    183.4 KB · Görüntüleme: 2,627
  • IMG_8411.webp
    IMG_8411.webp
    252.7 KB · Görüntüleme: 2,674
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8414.webp
    IMG_8414.webp
    189.8 KB · Görüntüleme: 2,544
  • IMG_8415.webp
    IMG_8415.webp
    228.3 KB · Görüntüleme: 2,490
Hey maşallah cinperilere gerçekten her zaman hoşuma giden bir ırk. Güvercin değilde başka birşey sanki.. Hep sevmişimdir bunları.
Umarım bol yavru alır abin.
Paylaştığın içinde teşekkürler İbrahim abi.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

güzel yorumun için teşekkür ederim hüseyin kardeşim. 1 hafta içinde yumurtlarlar inşallah ve umarım bahçedeki dönekler gibi bozulmaz yumurtaları da yavrularını alabiliriz. bakıcılıkları konusunda sana güveniyorum, başka kuşlara değil, kendilerine baktıracağım yavruları.
dostlukla...

Cinperiler kendi yavrularına senden benden iyi bakarlar ama diğer kuşların yavrularına bakmada biraz acemiler. :p

kuşlar gerçekten güzel. bol yavrulu günler dilerim saygılarımla.

güzel yorumun için teşekkür ederim Feyzi kardeşim. tüm kuş severlerimize sağlıklı ve bol yavrulu sezonlar dilerim.
dostlukla...

Çok güzel kuşlar şu cinperiler havada nasıllar acaba düz mü uçuyorlar yoksa dönüş ,takla herhangi bir performans gerçekleştiriyorlarmı?

Talha kardeşim cinperi ırkı "form ırkı" yani süs kuşu cinsine giriyor benim bildiğim kadarıyla. şimdiye kada rbu kuşu uçarana şahit olmadım ama duyduklarımı paylaşabilirm. öncelikle cinperi bir oyun kuşu değil. yani havada her hangi bir hareketi (döme, sayma, takla, makara vs. ) yok. bu kuş seri uçuşuyla biliniyor ve hatta şahinlerle atmacalarla dalga geçtiği rivayet edilir. anlatılanlar böyle ama uçuranı görmedim. pahalı kuşlar haliyle insanlar daha çok kendi zevkleri ve ticaret için besliyorlar. çevremdekiler döneği kaçacak diye korkularından uçuramıyor değil cinperi uçuranı göreceğiz :haha: ben dönek kaçırdım deyince de öyle enayiymişim gibi yüzüme bakıyorlar. insanlar artık kuş uçurmaktan korkar oldu yakında dönekler de süs kuşu olacak bu gibiler sayesinde. kuş bu kardeşim, kanatları var kaçar da kalır da...
dostlukla...

İbrahim bey maşallah cinperiler harika,peri kızı gibiler :haha: Son zamanlarda hayli bir ilgimi çeker oldular cinperiler,Allah bol yavrular versin işallah.

güzel yorumunuz için teşekkürler Gökhan Bey. peri kızı sözünüzü duysalar kümesten kaçıp Bursa'ya yanınıza gelirlerdi herhalde. :haha:

s.a kuşlar güzel tüyleri kadar ömürleri olsun ibrahim arkadaşımıza ulaşabileceğimiz bir telefon veya msn yokmu saygılar

Selamlar....
Bu cinperilerin başka renk türevleri yok mu? Sanki başlıbaşına bir alt tür gibi görünüyor. Tıpkı ötücü kuşlar içindeki saka gibi...

miskici57' Alıntı:
s.a kuşlar güzel tüyleri kadar ömürleri olsun ibrahim arkadaşımıza ulaşabileceğimiz bir telefon veya msn yokmu saygılar

Selamlar. İbrahim beye ulaşmak için [email protected] mail adresini kullanabilirsiniz.

hüseyin arkadaşım ilgi ve alakana teşekkür ederim .(mahmut arslan kavacık güvercin sevenler derneği başkanı)

selamlar. mahmut bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. hüseyin kardeşim sağolsun mns adresimi vermiş. msn de nadir açıyorum ama umarım görüşmek nasip olur.
taner bey sizin sorunuza gelince, cinperilerin farklı renk türevleri oluyor. örneğin kanatlar krem tonunda vücut kırmızı veya kanat sarı şeklinde. hatta bazı yabancı sitelerde düz renklerini bile görmüştüm. bizim sitedeki tanınmayan ırklar cinperi kısmında yanılmıyorsam farklı renk uyarlamalarının örnekleri mevcut. oradan da görebilirsiniz.
dostlukla...

slm allah sana ve kuşlarına uzun ömürler versin

maşallah kuşların çok güzel bol bol yavru alırsın inşallah ama kümesin hali pek iç açıcı değil yerler biraz sorunlı ızgara ve yuvalıklarını güzel bişekilde yaparsan kuşlarınızda sağlık açısından pek sorun olmaz ayrıca artan köpükleride bıçakla kesip kireç sürün o sarı şey kuşları öldürüyor teşekkürler saygılarımla umarım bana kızmasınız

Gerçekten harikalar umarım yavru almak büyütmek de kısmet olur.Hep istediğim bir ırk ancak Trakyada girdiğim kümeslerde rastlamadım desem yerivar kendi çevremden bahsediyorum.Bir takım almak istedim çok önceleri fahiş fiyatlar istediler üzerine birde yol masrafı eklenince haliyle elimiz kolumuz bağlı kalıyor.Bende takım olarak fiyatlarını merak ettim açıkçası.Özel msj da atabilirsiniz fiyatını buraya yazmak istemezseniz şayet.Bir takım almak istesem çevrenizden veya kendinizden konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz bana Saygılar,

Cinperi almak istiyorum

Geri