kardeşleri eşlemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oguzhan GÜRKAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oğuzhan GÜRKAN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
s.a bir çift oyunlu damızlık güvercinim var onlardan 4 adet yavru aldım ilk olan yavrulardan birisiyle ve ikinci olan yavrulardan birisini eşlemek istiyorum acaba oyunlarında sorun olurmu veya yavruların sakat olma ihtimali olablirmi? cvp verirseniz çok sevinirim

hiçbir sorun olmaz eşle aşağı yukarı aynı oyun şeklini alırsın

selamunaleykum
osman beyin yazdigi gibi fark etmez oyun sitilleri bir birine yakin olacaktir oma soy olarak kan olarak kustan memnunsaniz ve uzun sure kus sokmayi deyisik kan olarak dusunmuyorsaniz alt ust buyuk kucuk le eslemenizi oneririm geni rahat genis tutacak tir birsurede olsa
saygilarla

selamlar
Yavruları eşlerken genelde çapraz eşlemenizi tavsiye ederim yuva kardeşlerini eşlediğinizde oyunlarıda bozulur kafalarıda boş olur.
saygılar.

istedinle eşle istersen kzı babası istersen oğllu anası istersen aynı kardeşler le eşle hiç bişey olmaz kolay gelsin!!

Aynı kan içinde yapılan eşlemelerin çok verimli olmadığını düşünüyorum .. Görüntü olarak sağlık olarak belki bir sıkıntıları olmasada oyun düzeni çoğunlukla bozulur ban göre yavrular saf olur sıkıtaklaya çabuk düşer , öz ane babanın ilk yavruları kadar istikrarlı olmaz , en iyi ihtimalle bieyada birkaç yıl içinde oyun düzenleri bozulur ... İmkan varsa dışarıdan kuşla eşlemek gerekir .. selamlarŞEREF

Bunu bende çok merak ediyordum ancak net bir cevap alamadık herhalde, arkadaşlar farklı görüşlerde... Genetik olarak sıkıntı olma ihtimali vardır diye düşünüyorum bende ama dediğim gibi kesin bir bilgiye sahip değilim..

ğüvercinleri kardes kardese eşlemekde bir sıkıntı yok. nerden biliyorsun dıyecek olursanız kanı bozulmayan 70-80 yıllık güvercinler var. eski kuscualr kanlar ıbozmamaya dikkat ederler.kardes kardese eslemede ıkı tarafda aynı kan oldugu ııcn bu herhangı bır sakatlık yada baskalasıam yol acmaz.ama kusalrı kucu kkardes buyuk kardes yada anasıyla yavrusunu eslestırmede kusalrın kanındakı DNA ların özelıklerındekı sıklasımalr guvercının yavrularınında ayn ısekılde es edılmesınde sakatlıkalr yada patlamalar meydana getırebılınır. 1 tanıdık kuscu kendısı söylemsıti 3-4 yıl baska guvercı nkanı sokmadı mkumese tek kalanalr ıyavrusuyla kardesıyle (kucu kkardes buyuk kardes yuva kardesı degıl) es ettim sımdı sakat yavrualr vermeye basladı demişti.onu bıyolojık oalrak bıraz dusundukden sonra DNA dakı özellıklerın birbirine benzemesı ve DNA dak ııkı tarafdaki zincirlerin ıkısınınde aynı olması nedenıyle oldugunu düşündüm.

Oguzhan GÜRKAN' Alıntı:
s.a bir çift oyunlu damızlık güvercinim var onlardan 4 adet yavru aldım ilk olan yavrulardan birisiyle ve ikinci olan yavrulardan birisini eşlemek istiyorum acaba oyunlarında sorun olurmu veya yavruların sakat olma ihtimali olablirmi? cvp verirseniz çok sevinirim
S A oguzhan kardeş bir iki yavruda birşey olmaz devamlı yapılırsa ki yapma kan bir birine girdikce yakın akraba evliliklerinde de görüldügü gibi sakat yavrular oyun degişiklikleri hiç oynamayan sersem olan vs yani yapmak istedigin şeye çaprazlama denir çok kimsenin deneyip başa döndügü bir arayış ama dışardan bildigin kuşları denemen daha iyi olur bunlarıda her zaman her kuşa degil saglam damızlık yapabilecegin kuşlar için yap bilmek istediklerini buradaki agbilerine sor sana her zaman yardımcı olacaklardır saygılar

Evet aynı kan eşlemeyi yakın akraalarda yapma bugün olmasada ileride yakın eşleme sorunlar yaratacaktır.
Konuyla ilgili daha önce çok konu açıldı tartışıldı sitede arama yapmalısınız konu açmadan önce.
aynı konuları tekrar tekrar tartışmaya gerek yok varolan konular üzerinden konuşmaya devam edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri