KARDEŞLERİN EŞLENLESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan poyrazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

poyrazz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ersun poyrazlı
Meslek
inşaat emlak
İlgi Alanı
Balıklar
S.A ARKADAŞLAR BENDE İKİ AYNI DÖNEM YAVRU DOLAPCI VAR ANASINIDA BABASINIDA ŞAHİNE YEM ETTİM ÇOKVASIFLI VE KALİTELİ KUŞLARDI DEGERİNİ BİLEMEDİM AMA YAVRULARI VARDI ET YAVRU DAHA TÜYLRERİ BİLE YOKKEN ELİMİZDE BÜYÜTDÜK ŞİMDİDE ONLARDAN YAVRU ALMAK İ STİYORUM AMA BAZI KUŞKULARIM VAR MESALA KARDEŞ KARDEŞE EŞLEMEDE YAVRU ALINAMAMASI YAVRULARINSAKAT DOGMASI GİBİ BU KONUHAKKINDA BİLGİ OLAN ABİLERİN YADA ARKADAŞLARIN BAŞINDAN GEÇİPDE TECRÜBESİ OLAN HERKEZİ YARDIMINI İSTİYORUM ACABA EŞLEYEYİMMİ YOKSA EŞLEMESEMMİ ARAYA YABANCI BİR KAN SOKMADAN EŞLEYE BİLİPDE BİR İKİ TAKIM ALA BİLSEM ÇOK İYİ OLUR ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZE .BALIKESİRDEN SAYGILAR.

S.Aleyküm Ersun arkadaşım dolapcıdan pek anlamam ama eşleme konusu kuşlarda genel ben 25 senedir kardeşi kardeşe eşlerim bir sorun olmadı imkan oldugunda dönem farkı olan kardeşleri eşlerim genelde ama senin öyle bir imkanın yok anlattıgına göre onun için pek bir sakıncası olmaz kardeş kardeşe eşlemenin ileride araya kan sokup devam edersende bir sorun çıkmaz için rahat olsun..... Erdekten selamlar

s.a

bizim kuşlarımız da yıllardır hep kendi aralarında ürediler bi sakıncasını görmedik tabiyatına da bırakırsanız zaten genelnde kuş kendi kardeşiyle eş alır bu konuda rahat olun bence

saygılar
k.murat

s.a murat arkadaşım verdigin bilgi için çok saol şimdi daha rahatım ayrıca bende senin gibi düşünüyorum yani yaban hayatda eşleşiyorlar çevremdeki çok kişi bana kardeş eşlemesi hakkında yavru alamassın yada yavrular sakat olur ölür gibi bilgiler verdiler o açıdan çok tereddüd etdim ama bende denemeyi düşünmüşdüm korktum açıkcası hayvanlara yazık olur diye tekrar teşekkürler .balıkesirden saygılar.

hiç bişey olmuyor eşlet kardeşim.sadece yavrularda boy pos olarak biraz küçülme yapabilir okadar

cenabı hak sizlere muradınızı versin bugün hep güzel haberler aldım ev buldum gerçekten çok iyi oldu bu haberler ihtiyacım vardı iyi haberlere agır bir ameliyatdan yeni çıktım karacigerimi aldılar kist patlamasından dolayı kavehane meyhane gibi alışkanlıklarımdan vazgeçtim evden işe işden eve evdede vaktimin çogunu kuşlarımla geçiriyorum ve balıkesirdede dolapcı sıkıntısı oldugu için birde denizliden iskender beyin soyundan çok kaliteli yavrular oldugu için analarını babalarını heves ugruna uçurup şahine yem ettigim bu ırkı ürete bilmem için aldıgım bu güzel haberler için ilgilenen herkeze çok teşekkür ederim.

Merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun, üzüldüm. Umarım hergününüzde bugünkü gibi tatlı,ballı geçer.
Kardeş eşleşmesinde uzun süredir takip ettiğim bir husus var, dolapçılarımda, kardeş eşleşmelerinde kuşların öncelikli olarak fizikten düşüş yaşadığınız ayriyettende performansında bozulmalar olduğunu tespit ettim. Bu her kanda aynı olmayabilir, bunun için şahsım adına kesin bir yorumda bulunamayacağım, örnek vermek gerekirse bir dolapçının dönüşe girme ve dönüşten çıkma anı çok önemlidir. Kardeş eşleşmelerinden çıkan yavruların anaçlaştıklarında dahi dönüş giriş ve çıkışlarda kusurat göstermesi, ayriyetten dönüş çıkışında durmama, çakılma gibi sorunları olduğunu gözlemledim, yaklaşık olarak 4 yıldır aynı kardeşlerden alınan yavrulardada bu sorunlar meydana geldi. Her kan için aynısı sorun olurmu kesin bir yorumda bulunmak imkansız.

hüseyin bey öncelikle çok teşekkür edrim ben tam anlamıyla dolapcı hakkındada görsel bilgim yok yani bendekilerle bir başka arkadaşdakileri perforns yönüyle kıyaslayamıyorum çünkü burda dolapcı uçuran tek kişiyim bildigim kadar bende yamalı yaniyangap dolapcılarda var onlardanda kan soka bilirim araya çok problem olacaksa eger ama bahsi geçen kuşların erkegi iskender abinin araplarındandı dişide bakıri renkde anıl diye bi arkadaşımızın hediyesiydi ikiside oyun yönleri uçuşları gelicilikleri çok iyi oldugu için başka kanla nasıl bir yavru verecekleri konusu hakkında fikrim yok onun için bu iki kuşu eşlemeyi düşünüyorum ama bende denemeyi düşünüyorum açıkcası ama çok saolun yorumlarınız için .balıkesirden saygılar.

Peki arkadaşlar bende şöyle bi soru sorayım Anne oğul veya baba kız eşleşmesinde bi problem çıkarma veya baba kız yada anne oğul eş yapsak bi problem olur mu ?

Serkan BONCUK' Alıntı:
Peki arkadaşlar bende şöyle bi soru sorayım Anne oğul veya baba kız eşleşmesinde bi problem çıkarma veya baba kız yada anne oğul eş yapsak bi problem olur mu ?

Bu konu hakkında bi bilgisi olan yokmu arkadaşlar ???

bende çok merak ettiğim bir konu ama bazı kişiler bu olaya pek sıcsk bakmıyo sebebi ise doğan yavrular ikiside erkek yada dişi doğabiliyo

Serkan BONCUK' Alıntı:
Serkan BONCUK' Alıntı:

Bu konu hakkında bi bilgisi olan yokmu arkadaşlar ???
Ben denedim arkadaşım ana oğulu eşlettim hiçbir yavrusu yaşamadı bakıcı postaların altında dahi olmadı.baba kızı eşlettim yavrular yeme indi fakat damarı bozuk oldu, tipi küçüldü ,oyun şekli bozuldu.eşletmeni tavsiye etmem.

Sevgili dostum bayadır yazdıklarınızı okuyorum bu eşleşme konusunda benim beslediğim kuş cinsi MARDİN ve bizler yıllardır bu işe gönül vermiş ve bir cok büyümüzden gördüğümüz ve öğrendiğimiz şudur hic bir zaman kuşun cinsi herne olursa olsun kardeşe kardeşe asla vurmayız bu genenik acısında hoş olmayan şeyler doğurur mesela göz renkleri değişe bilir tüy kalitesi değişe bilir ve ve boyda kısalmalar görülebilir ve hepsinden önemlisi kuşların vasıfları yani oyun vasıfları bozulur diyelimki elinizde ana baba öldü ve yaruları kaldı yumurta kardeşi diyelim bunları eşe atmak icin 1 ağız kırmanız gerekiyor ve ilk aldığınız ağız yavrular eşegeldi bunun erkeğini anaya dişisini ise anaylan carp lazlayın ve tekrar aldığınız 2.ci ağız yavruların dişisini baba ya ve erkeğini anaya vurduğunuzda ise öze döndürdüğünü görceksiniz zaten burda söz konusu herzaman icin erkeğin kanı daha önceliklidir diğer bir arkadaşımız ise cıkan yavrular ana ve babaylan carplazlama olayını sormuş tabiki carplaz larsınız hic bir sakınca yoktur hepini saygıylan slm lar iyigünler dilerim YUSUF AYKA KOCAELİ

S.A YUSUF ABİ VERDİGİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDRİM BENDE EŞLEMEMEYE KARA VERDİM VE ARAYA YANİ BAŞKA ERKEK KIZMASI BİR GENÇ SOKUP DENEYECEGİM SİNEK UFAK AMA MİGDE BILANDIRIR HESABI ONLARDAN ÇIKAN YAVRULARI DENEYİP TEKRAR EŞLEYİP DENEYECEGİM.BALIKESİRDEN SAYGILAR..

poyraz bey evet kesinliklen öyle yapın sizde göreceksinizki birkac ağız sonra ve yapacağınız capraz lamalardan eldeetiğiniz kuşlar lar ortaya cıktığında ve bunları ucurduğunuz da doğru yolda olduğunuzu göreceksiniz.
Bazı arkadaşların forum larını okuyorum ve cok ta bilinc sizce eşleştirme yaptıklarını görüyorum bu cok yanlış hem zamanı gidiyor hem elindeki kuşların yıpranmalarını neden oluyor hemde piyasada cok fazla tabiri cahizse eğer cok fazla kötü kuş doluyor burda önemli olan husus elindeki ERKEĞİN veya DİŞİ nin soyunu cok iyi bilmek lazım bu doğrultuda yolacıkılırsa hedefe cok kısa zamanda ulaşılır hepinizi saygıylan slm lar sağlıklı mutlu günler dilerim YUSUF AYKA KOCAELİ

ayka' Alıntı:
poyraz bey evet kesinliklen öyle yapın sizde göreceksinizki birkac ağız sonra ve yapacağınız capraz lamalardan eldeetiğiniz kuşlar lar ortaya cıktığında ve bunları ucurduğunuz da doğru yolda olduğunuzu göreceksiniz.
Bazı arkadaşların forum larını okuyorum ve cok ta bilinc sizce eşleştirme yaptıklarını görüyorum bu cok yanlış hem zamanı gidiyor hem elindeki kuşların yıpranmalarını neden oluyor hemde piyasada cok fazla tabiri cahizse eğer cok fazla kötü kuş doluyor burda önemli olan husus elindeki ERKEĞİN veya DİŞİ nin soyunu cok iyi bilmek lazım bu doğrultuda yolacıkılırsa hedefe cok kısa zamanda ulaşılır hepinizi saygıylan slm lar sağlıklı mutlu günler dilerim YUSUF AYKA KOCAELİ

S.Aleyküm Yusuf Abi bende 25 yıldır oyun kuşu beslerim ve genelde tek soy kuş besliyorum yumurta kardeşlerini pek eşlemem ama 1_2 yuva üstü veya altı kardeşleri birbirine eşlerim ve soy devamlılıgını araya kuş sokmadan devam ettiririm sizin dediginiz çaprazlamaları zamanında büyüklerimizden duyup çok yapmıştık biz bir sonuç alamadık zamanımızı kaybetmemizin dışında anne ogul , baba kız ve devamında dede torun eşleşmelerini biz soyun tükenmesi durumunda uygularız ve o kuşlardan oyun açısından fazla bir beklentiye girmeyiz çünkü bizim denemelerimizde bu şekil çıkan yavrular o soyun oyun özelligini pek yansıtmadılar ama başka kuşlara aşı kuşu olarak verim aldık kısaca anlatmak istedigim istenilen vasıflarda kuşlar elde edinildiginde yuva altı veya üstü kardeşleri birbirine eşileriz ve soyun devamlılıgını böyle sürdürürüz bu şekilde araya kuş girmeden 20 senedir devam ettigimiz kuşlarımız var hiçbir problemlede karşılaşmadık çok şükür birde anlatmak istediklerimi yanlış anlamayın sakın sizin tecrübelerinizede saygı duyuyorum siz bu şekilde verim almışsınızki bizimle paylaşıyorsunuz ama bizde dedigimiz şekilde verim aldık bende onu paylaşmak istedim..... Erdekten Selamlar

S.A HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM BU KONUDA AÇIKLAMALARINIZ TECRÜBELERİNİZ HEM BANA HEMDE BENİM DURUMUMDA OLAN ARKADAŞLARA YARDINCIOLACAGINDAN EMİNİM .BENDE SİZLERİN DEDİGİ GİBİ ARAYA BAŞKA ERKEK SOKMAYI DENEYECEGİM YENİ KIZAN KALİTELİ BİR ERKEK DOLAPCIM VAR ONLA DİŞİYİ EŞLEYECEGİM.BALIKEİSRDEN SAYGILAR.

Sevgili dostum yazdık larınızı okudum ve haklı olduğunuz yerler var pek tabiki ama benim dediğim gibi asıl bu platformun başlangıcı kardeşkardeşe vurulurmu evet vurulur ama yumurta kardeşi olarak değil yuva büyüğü ve yuva ufağı capraz larsanız olur neden olur cünki cıkan her yavu birbirinden farklı olduğu icindir nasıl diceksiniz biz insan lar bile nederler işte bunun huyu amcasına cekmiş işte bunun huyu dayısını cekmiş gibi benzetmeler yaparlar evet bu doğrudur karekteristlik özellikler olur bu güvercinlerde var ondan dolayıda yumurta kardeşleri birnevi birbirlerine vurmazlar .Evet bende sizin dediğiniz gibi yapıyorum aşı kuşu vurduğum dönemlerde olmadı değil neden zaman icersinde artık kısır bir döngüye giriyorsunuz kan kana kankana tabiki bu olaylar yıllarca aynı kanı beslediğinizde ortaya cıkmak tatır birkac yıllık birşey değil yapmış olduğunuz tespit ve uygulama yerinde bir karardır sizinle hemfikirim hepinizi saygıylan slm lar sağlıklı mutlu günler dilerim YUSUF AYKA KOCAELİ

Geri