karga ile güvercin aynı yerde yumurtlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aliiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

aliiş

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali iş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar bundan bir süre öncesine kadar karşımızdaki apartmanın teras katının tavan arasına güvercin ve karga girip çıkıyordu hem de aynı bölgeden benim çok garibime gitti çünkü o tavan arasında güvercinlerde kargalarda yavru bakıyorlardı bir süre sonra dairenin sahibi evin tabanını çok pisliyorlar diye daireyi yaptırmaya karar verdi ve dairenin tavanını asmolin yani tahtadan yaptırdı ve kuşların girebileceği her yeri tahtayla kapatırdı adamdan aldığım bilgiye göre tavan arasında 20 ye yakın güvercin yuvası 30 civarı da karga yuvası varmış yani tavanın bir tarafında güvercinler kullanıyor diğer tarafında da kargalar kullanıyor düşünsenize gündüz yumurtaya yatan bir karga ile güvercin 10-12 m mesafeyle biribrlerini çok rahat görebiliyorlar hem de ne birbirlerine ne yuvalarına nede doğan yavrularına zarar vermeden. o tavanı kapattıkları akşamında yuvalarına dönen hayvanlar resmen girmek için delik aradılar gagalarıyla camlara vuruyorlardı hatta bazı kargalar 3-4 gün evin etrafından hiç ayrılmadılar yani aslında kargalar çirkef mirkef ama iş yavru büyütmeye gelince güvercinlerle işbirliğine giren hayvanlar

kargalar güvercin düşmanı değil zaten sadece açken yuvaya saldırır

valla zahir kardeş güvercin binanın ucunda iken sote yapıp hayvana üçbuçuk attırıyorlar ya bundan büyük düşmanlık mı olur kargaların o çirkeflikleri yüzünden kısa bir süre önce erkek filibemi kaçırdılar çirkef şerefsizler

Gecenlerde bir video gormustum bu basligi gorunce aklima geldi aradim ve buldum..Hatta bu videolarada 3 hayvan yumurtalama savasi veriyor.
1-Atmaca
2-Karga
3-Guvercin

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=93VGJonYAjg[/youtube]

kardeş mümkünse videoyu ekle de bizde görelim çok çok ilginç ve güzel bir vdeo olur çünkü

hasanugurlu' Alıntı:
kardeş mümkünse videoyu ekle de bizde görelim çok çok ilginç ve güzel bir vdeo olur çünkü

Ekledim zaten :ne:
Belki Youtube videosu oldugundan goremiyorsunuzdir.

kardeş tuttuğun takıma kurban olam niye göremiyorum videoyu peki

Fenerbahceli renkdaslarima ayricalik tanirim , o yuzden senin icin Fotolarini bulup ekleyecegim buraya.Youtube videolari Turkiyeden gorunmuyor benim bildigim kadariyla o yuzden izleyemiyorsun ama ben buraya fotolarini ekleyecegim az sonra..cok ilginc kareler , videolari gorseniz birsuru video var , bir guvercin giriyo yuva yapiyo yumurtluyor ardindan ayni kumese kargalar giriyor yuva yapiyorlar ama ne yuva bir gorsen neredeyse guvercinin uzerine yuva yapiyorlar ..sonradan guvercin kalkiyor yem yemeye kargalarda yumurtalari kiriyorlar , ardan atmaca geliyor ..sonra tamaca ugradiktan sonra tekrar kargalar geliyor ..yani bir o bir digeri surekli bir yuva savasi veriyorlar..tabi en sonunda galip gelen Atmaca oluyor yuvasini yapip digerleri birdaha ugramiyorlar (:
Az sonra fotolarini eklerim buraya ..

Guvercin :
11355178.jpg

Karga :
39097304.jpg

Atmaca :
54510787.jpg

Guvercin Yuvasini yapti :
83168034.jpg

Kargalarda geldi :
11590387.jpg

Kargalar , Guvercinlerin yanina yuvalarini yapiyorlar :
74206441.jpg

Kargalar neredeyse guvercinlerin ustune yualarini yapacaklar :
82082521.jpg

Ve Atmaca gelir ...
95932808.jpg

Yuvanin Galibi Atmacalar (: :
38979021.jpg

Hikaye soyledir..; Guvercin yuvaya girer ve yumurtlar , ardindan kargalar girer yuvalarini tam guvercinlerin yanina yaparlar , Guvercin yem yemeye gittiginde Kargalar yumurtalari kirar ve guvercinler ortadan kaybolular..en sonunda Karga yumurtlayacagi zaman bu defa da Atmaca gelir ve Kargalar yumurtlamayadan giderler.Atmacalar Yumurtlarlar tam 5 tane ama ustune yatmazlar ve ucup giderler..

Kargaları bende çok sevmem, burada ufak şehir kargalarından aşırı fazlaca var, bunlar atılan yemleri itina ile topluyorlar..
Yaz ayrarında gözlemlerime göre çam ağaçlarından kumru yavrusu ve yumurtası da Aşırıyorlar ..
Hele evin balkonunu günlük mahvediyorlar, özellikle balkona nişan alıp dışkılıyor keratalar ..
Bazen havada uçan kuşlarıma pike yapıp ürkütüyorlar, ama daha hiç ciddi ciddi güvercin kovalayanını görmedim oyun olsun diye saldırıyorlar ..
Bunun yanında bir faydası var ise oda atmacalara musallat olmaları , bazen atmacaların kafasını bulandırma konusun da faydalarını görüyorum ..
Yırtıcıyı meşkul ediyorlar ve güvercinler bu şekilde bazen uzuz kurtuluyor atmacaya yakalanmaktan .. selalarŞEREF

mehmet kardeş resimler için teşekkürler yani anlıyacağımız yuva muhabbet evine dönmüş ve hiç bir kuşa da hayır getirmemiş

Geri