Karga sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berkin2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Berkin2

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
berkin irak
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Sa kumesime kargalar dadanmis 2yavru1gunluklerdi 2yumurta calmis ve bugun de 1tane1aylik yavrumu oldurup bagirsaklarini cikarmislar. Kovmak icin ne yapa bilirim.

Benimde başımda vardı garga derdi. Kümes güvenliğini arttırmanı tavsiye ederim. Açık olan, gargaların girebilceği delikleri bir şekilde kapat. Kuşları havalandırırken veya ucururkende başlarında durmalısın bence. Yırtıcı kuş girmemesi için. Zeki ve bela hayvanlardır. Oraya alışırlarsa daha kolay kolay rahat bırakmaz onlar. Bir süre kümesi havalandırırken başında dur. Gelen karga olursa kovala. Gürültü yap felan. daha sonra ordan güvercin alamıcaklarını anlarlarsa dadanmazlar. Bende bir süre gargalarla boguştukdan sonra rahat bırakmışlardı. Yada hac şeklinte 2 sopaya eski elbiseler giydirip korkuluga benzetebilirsin. eskiden tarlalarda öyle yaparlardı :) Benim önerebilceğim şeyler bu kadar :)

Saygılarımla..

B.Demir' Alıntı:
Benimde başımda vardı garga derdi. Kümes güvenliğini arttırmanı tavsiye ederim. Açık olan, gargaların girebilceği delikleri bir şekilde kapat. Kuşları havalandırırken veya ucururkende başlarında durmalısın bence. Yırtıcı kuş girmemesi için. Zeki ve bela hayvanlardır. Oraya alışırlarsa daha kolay kolay rahat bırakmaz onlar. Bir süre kümesi havalandırırken başında dur. Gelen karga olursa kovala. Gürültü yap felan. daha sonra ordan güvercin alamıcaklarını anlarlarsa dadanmazlar. Bende bir süre gargalarla boguştukdan sonra rahat bırakmışlardı. Yada hac şeklinte 2 sopaya eski elbiseler giydirip korkuluga benzetebilirsin. eskiden tarlalarda öyle yaparlardı :) Benim önerebilceğim şeyler bu kadar :)

Saygılarımla..
Saol abi deniyicem korkulugu

"Berkin2"
Saol abi deniyicem korkulugu

Ne demek kardeşim. Faydan dokunursa ne mutlu..

Etrafi bir kontrol et parlak seyler varmi diye
cam,ayna,eski cd

Abi bize bi kere martılar dadanmıştı çok fazlalardı bizde torpil attık yanlarına korkup kaçtılar bi daha gelmediler. Ama sen güvercinleri bi kutuya felan koyup aşşağı indir patlatıcağın zaman. Tabi patlatırsan.
saygılar..

Benim Kümesindeki Kuşların Yavrularını Öldürüyorlardı Yumurtaları Kırıyorlardı Kuşları Ürkütüp Gidiyorlardı Ve Getirdikleri Hastalıktan Hiç Bahsetmiyorum.. gittim bir av bayiinden 3 kutu kuru sıkı mermisi aldım tbiki köy yeri oldugu için problem olmuyo. kargalar ve yabozlar geldiğinde 1 kere ateş ettim. bunu 2 hafta tekrarldım şimdi ne gelen var ne giden eğer yne işe yaramasaydı son çare havalı tüfekle vuracaktım çnki her gelişinde 100 200 liramdan ve güzelim kuşlarımdan oluyordum..

Polatlı06' Alıntı:
Benim Kümesindeki Kuşların Yavrularını Öldürüyorlardı Yumurtaları Kırıyorlardı Kuşları Ürkütüp Gidiyorlardı Ve Getirdikleri Hastalıktan Hiç Bahsetmiyorum.. gittim bir av bayiinden 3 kutu kuru sıkı mermisi aldım tbiki köy yeri oldugu için problem olmuyo. kargalar ve yabozlar geldiğinde 1 kere ateş ettim. bunu 2 hafta tekrarldım şimdi ne gelen var ne giden eğer yne işe yaramasaydı son çare havalı tüfekle vuracaktım çnki her gelişinde 100 200 liramdan ve güzelim kuşlarımdan oluyordum..
bu işi para içinmi yapıyorsun ne olursa olsun doanın kanunu bence öldurmeyi dusunme

Aynı Sorunu Yaşayan BirSürü Abimiz Kardeşimiz Var Bu İşi Tabiki Para İçin Yapmıyorum Ama Neredeyse Bütün Kuşçular Kuş Satıyolar Alıyolar. Ozamn Sen Kuşlarının Hepsini Yeni Başlayan Bi Kardeşimize Ver Sonuçta Paranın Bi Önemi Yok. Değil Mi??

bu işi para içinmi yapıyorsun ne olursa olsun doanın kanunu bence öldurmeyi dusunme[/quote]
Ayrıca Bilgilerinide Düzelt Dürüst Olun Braz ..

polatlı06 topragım kesin çözümlerden birini almış kuru sıkı tabanca dediği gibi havaya bi iki el ateş 1 hafta tetrarla yaklaşmaz bi daha ne karğa ne atmaca ama şehirde zor işte o dedigin

Levent Abi bazen gerçekten sinirilerimizin sınırlarını zorluyorlar sen gözün gibi bak kuşa yumurta alıcam die kusura bakmayn ama 1 ay götnde gez sonra bi gün bi bak ne yavru var ne yumurta emeklerimiz boşa gidiyor ...!!

Geri