Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Karıncalar Hakkında İlginç Bilgiler

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Karıncalar, farklı türlerde olup dünyanın her yerinde ve farklı şekillerde yaşarlar. Toplamda 35.000’e yakın karınca türü vardır ve bunların sadece 9.000’e yakını keşfedilmiştir. Karıncaların soylarının, yaklaşık 100 milyon yıl kadar önce yaşayan yaban arılarından geldiği düşünülmektedir. Karıncaların, arılar gibi iğneye sahip oldukları ve sonradan evrimleştikleri düşünülmektedir.

– Karıncaların uzunlukları, türlerine göre değişiklik göstermektedir. En küçüğü 0.1 mm iken, en büyüğü 2.5 cm’dir.

– Karıncaların bildiğimizden daha çok renkleri vardır. Sadece siyah veya kahverengiyle sınırlı olmayıp mavi, mor, sarı, kırmızı gibi renkleri de vardır.



– Karıncalar, koloni halinde yaşarlar ve her bir karıncanın farklı bir işlevi vardır. İşlevlerine göre; işçi karınca, köle-yapıcı karıncalar, kraliçe karınca, erkek karınca, ahşap karıncalar, yaprak-kesen karıncalar, petek karıncaları gibi isimler alırlar. Kolonin merkezinde kraliçe karınca yaşar. Kraliçe karınca, diğer karıncalara oranla daha büyüktür. Ayrıca, dünyadaki bütün karıncaların toplam ağırlığı, insanlarınkinden daha fazladır.

– Bir karınca kolonisi, 1 yıl içinde 10 milyondan fazla böceği katledebilir. Aslında karıncalar, bildiğimiz tüm yırtıcı hayvanlardan daha fazla et tüketirler. Karıncalar, besinleri bireysel değil ortak bir şekilde tüketirler. Sıvı besinleri kursaklarında saklayarak yuvalarına götürürler. Karıncalar; kendilerine göre hafif olan besinleri tek başlarına taşıyabilirken ağır olan besinleri toplu halde yardımlaşarak taşırlar.

– Karıncaların yuvaları, karmaşık bir sistemden ve tünellerden oluşur. Bazen geçici olarak boşluklardan faydalanırlar. Bir karınca yuvasında; yumurtaların bırakıldığı odalar, yemek depoları, çöp biriktirme odaları, havalandırma sistemleri, acil çıkışlar, köprüler, bağlantılar, kavşaklar yer almaktadır. Yaşadığımız çoğu şehirden daha düzenli bir şekilde tasarlamışlardır.

– Karıncalar kış uykusuna yatarlar. Kasım ayında uyumaya başlayıp, mayıs ayında uykudan uyanırlar.

– Karıncaların ömürleri 45 ile 60 gün arasındadır.

– Tüm böcekler arasında en iyi beyin onlarınkidir.

– Kendi ağırlıklarının 30 katı fazla ağırlık kaldırabilirler.

– Baş aşağı durabilirler.

– Çok büyük miktarda besin tüketip çok uzun mesafe yol gidebilirler.



– Karıncalarda sadece kraliçe karınca yumurtlayabilir. Dişi(işçi) karıncaların yumurtlaması yasaktır.

– Karıncaların çiftleşmelerinin bazıları havada gerçekleşirken, bazıları yerde gerçekleşir. Erkek karıncalar bütün spermlerini kraliçe karıncaya aktarırlar. Kraliçe karınca hayatı boyunca bu spermi kullanarak yumurtlayabilir. Çiftleşmeden sonra erkek karıncalar ölür.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular