karıncalar ve güvercinler...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
herkese merhaba. ilk kez bahçede güvercin yetiştirmeye başladığım için karıncalar konusunda bir soru sormak istiyorum. bu konuda deneyimli ve fikir sahibi arkadaşların yardımlarını ve görüşlerini bekleyeceğim.
havaların ısınmasıyla beraber bahçemde karıncalar birden her yeri istila etmiş durumda. en çok kümesin kapısının önünü... orada kuşlardan arta kalan buğdayları taşıyorlar. karınca çeşitlerini bilmem ama gözlemlediğim kadarıyla boyut ve dış görünüş açısından 5 farklı tür karınca var bahçede. kanatlısından tutun da istediğiniz her boy var anlayacağınız. karıncaların zararsız olduklarını bilirim, büyük kuşların üstlerine bile çıksalar kuşlar silkeleyip atıyor onları ama kümesteki et yavrulara bir zararları olur mu onu kestiremiyorum? sıkıntım bu yönde. bu konuda deneyimli arkadaşlardan öneri bekliyorum.
dostlukla...

Yavrulukların alt kısmına bit ilacı dökün , kokusuna gelmezler , karınca genelde pak zarar vermez canlıkuşa, ancak ölü kuşlara ve açık yarası olan küçük yavrulara zarar vere bilirler .. Belki birkaç ısırık la kuşların cannı yakabilirler . Bit ilacı ile kümesi ilaçlayın , daha sonrada taze kireç sürün kümese .. faydalı olur .. selamlar .ŞEREF

Merhaba yeme fazla alışmasalar ıyı olur çünkü attıgın butun yemi durmadan çekerler yuvalarına et yavruya zararıda olur bazı karıncaların et yedini ve saldırdını bılıyorum kümestan uzak tut kolay gelsin.

usat blotic diye bir ilaç var suya katıyon sprayle kafesin heryerine sık.karınca ve diğer hayvanlar kacacakdır.(ilaç 7 ytl)
eger işe yaramazsa bi karınca yiyen al
:heyo:

tecrübe ile sabittir . bence karıncalara çözüm bul et yavrunun etrafını sarıp ısıra ısıra öldürüyorlar . Bencede İlaç ve kireç ile çözüm bulmayı dene .

Karincalari oldurmeyin yazik gunahtir , ben birkac yontem biliyorum ama karinca yuvasini kokten oldurur o yuzden fikir bile vermek istemiyorum gunahtir.
Oldurmeden karincalari uzaklastiran bir ilac varsa onu kullanin , misal bizim buralarda karinca tozu kullanirlar ..karincalari uzak tutar , bir arastirin bakin elbet oralardada vardir buna bir cozum.
Yazin bizim evdende gecerler ben hic dokunmam , limon keser parcalarini gectikleri yerlere koyarim faydasinida gorurum ayrica demir para koyariz , Turkiyede bu paralardan yok bildigim kadariyla Euronun 1-2-5 kuruslari bu paralar baska bir maddeyle yapiliyor ve karincalari uzaklastiran bir madde bulunduruyor.
Ben her yazin evin bir koselerine o demir paralardan koyar biraz limon keser parcalarini gectikleri yolun uzerine koyarim karincalari uzaklastirir.

Bol sans.

kumese bır kac bıldırcın at.ortalıkta ne kadar karınca varsa yerler..

öneri ve yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
gemlik16avci88' Alıntı:
usat blotic diye bir ilaç var suya katıyon sprayle kafesin heryerine sık.karınca ve diğer hayvanlar kacacakdır.(ilaç 7 ytl)
eger işe yaramazsa bi karınca yiyen al
:heyo:
:) vallahi karınca yiyen bulsam hiç kaçırmazdım arkadaşım. sonuçta ekolasyon içinde canlılar birbirlerini yiyerek yaşıyorlar.
öneriler arasında en ilginci yurtdışından Ali Bey'in önerisi olmuş, özellikle metal para keşke burda da böyle bir şey olsa ama karınca uzaklaştırma tozunu soracağım, en makulü bu görünüyor.
bıldırcın benim de aklıma gelmişti ama yakın çevrremdeki bazı kişilerin kümeslerinde bıldırcınların olay çıkarmışlığına şahit oldum. özellikle yeni yeme düşmüş yavruları gagalayarak onlara zarar veriyorlar, hatta arkadaşımın dönek yavrusunun gözünü çıkarmışlardı:(
herkese çok teşekkür ederim, fikirler için.
dostlukla...

Geri