karında şişlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cücük
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

cücük

Üye
Siteyi ziyaret et
merhabalar yaklaşık 5 yaşında bir erkek muhabbet kuşum var. geçen sene yaz döneminde karnında bir şişlik oluştu veterinere götürdüm ve yağ bezesi olduğu ancak ameliyet yapılamayacağı tedavisi olmadığı inşallah küçülür temennileri ile bildirildi bana.
daha sonrasında ise karnındaki yağ bezesi kışa doğru küçüldü gerçekten.
bu yaz beze oluşumu tekrarladı ve ben de yağ bezesi olduğu için takibe aldım sadece ve veterinere götürmedim - açıkcası kuştan anlayan veteriner pek yok sanırım sebeplerimden biri de budur. - ancak 1 ay kadar sonra eve geldiğimde kuşun kloak - anüs kısmında bir morarma gözlemledim ve dışkılaması ise aynen yumurtalama öncesi dişi kuş dışkılaması gibi idi. gözlemlemeye başladım. yaklaşık bir hafta önce tam küçüldü derken karnındaki beze, bugun eve geldiğimde kafesin dibinde oturur görünce kuşumu aldım baktım ve karnındaki bezenin daha da gerçinleştiğini ve anüsün alt kısmında da şişli,k başladığını gördüm.
şakir'in pek tadı yok haliyle ve benim de :(
ne zamandır bu durgunluk dersek bu sabah iyiydi dün de gayet neşesi yerindeydi.

nedir bu bilen var mı?
allah aşkına yardımcı olun :/
kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir - ankaradanım - :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hungur: :hungur: :hungur:

ek. poposuna zeytinyağı sürdüm yalnızca kaka yapması birazcık rahatladı.

benim muhabbet kuşumda da karnın biraz altında ayakları arasında şişlik olmuştu
o şişen yerden örnek almıştı veteriner ve kanser demişti bana yem çeşitliği az olduğu için olmuş sonra şişlik azaldı ancak kuş öldü
içinizi karartmış olmayayım ama umarım sizinki de öyle değildir ank.üni. veterinerlik fakültesinden yardım alırsanız daha iyi olur orda labaratuvar işlemleri ve kuş uzmanı bulma ihtimaliniz daha yüksek

cücük' Alıntı:
merhabalar yaklaşık 5 yaşında bir erkek muhabbet kuşum var. geçen sene yaz döneminde karnında bir şişlik oluştu veterinere götürdüm ve yağ bezesi olduğu ancak ameliyet yapılamayacağı tedavisi olmadığı inşallah küçülür temennileri ile bildirildi bana.
daha sonrasında ise karnındaki yağ bezesi kışa doğru küçüldü gerçekten.
bu yaz beze oluşumu tekrarladı ve ben de yağ bezesi olduğu için takibe aldım sadece ve veterinere götürmedim - açıkcası kuştan anlayan veteriner pek yok sanırım sebeplerimden biri de budur. - ancak 1 ay kadar sonra eve geldiğimde kuşun kloak - anüs kısmında bir morarma gözlemledim ve dışkılaması ise aynen yumurtalama öncesi dişi kuş dışkılaması gibi idi. gözlemlemeye başladım. yaklaşık bir hafta önce tam küçüldü derken karnındaki beze, bugun eve geldiğimde kafesin dibinde oturur görünce kuşumu aldım baktım ve karnındaki bezenin daha da gerçinleştiğini ve anüsün alt kısmında da şişli,k başladığını gördüm.
şakir'in pek tadı yok haliyle ve benim de :(
ne zamandır bu durgunluk dersek bu sabah iyiydi dün de gayet neşesi yerindeydi.

nedir bu bilen var mı?
allah aşkına yardımcı olun :/
kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir - ankaradanım - :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hungur: :hungur: :hungur:

ek. poposuna zeytinyağı sürdüm yalnızca kaka yapması birazcık rahatladı.
gecmis olsun biz cogunluk olarak guvercin yetistiricisiyiz burda tabi butun kanatli hayvanlar daki sorunlar ayni oluyor
mumkunse sorunlu yerin resmini bizimle paylasirsaniz icimizde konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar size yardimci olacak tir
saygilarimla

Geri