cücük
Üye
merhabalar yaklaşık 5 yaşında bir erkek muhabbet kuşum var. geçen sene yaz döneminde karnında bir şişlik oluştu veterinere götürdüm ve yağ bezesi olduğu ancak ameliyet yapılamayacağı tedavisi olmadığı inşallah küçülür temennileri ile bildirildi bana.
daha sonrasında ise karnındaki yağ bezesi kışa doğru küçüldü gerçekten.
bu yaz beze oluşumu tekrarladı ve ben de yağ bezesi olduğu için takibe aldım sadece ve veterinere götürmedim - açıkcası kuştan anlayan veteriner pek yok sanırım sebeplerimden biri de budur. - ancak 1 ay kadar sonra eve geldiğimde kuşun kloak - anüs kısmında bir morarma gözlemledim ve dışkılaması ise aynen yumurtalama öncesi dişi kuş dışkılaması gibi idi. gözlemlemeye başladım. yaklaşık bir hafta önce tam küçüldü derken karnındaki beze, bugun eve geldiğimde kafesin dibinde oturur görünce kuşumu aldım baktım ve karnındaki bezenin daha da gerçinleştiğini ve anüsün alt kısmında da şişli,k başladığını gördüm.
şakir'in pek tadı yok haliyle ve benim de
ne zamandır bu durgunluk dersek bu sabah iyiydi dün de gayet neşesi yerindeydi.
nedir bu bilen var mı?
allah aşkına yardımcı olun :/
kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir - ankaradanım - :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hungur: :hungur: :hungur:
ek. poposuna zeytinyağı sürdüm yalnızca kaka yapması birazcık rahatladı.
daha sonrasında ise karnındaki yağ bezesi kışa doğru küçüldü gerçekten.
bu yaz beze oluşumu tekrarladı ve ben de yağ bezesi olduğu için takibe aldım sadece ve veterinere götürmedim - açıkcası kuştan anlayan veteriner pek yok sanırım sebeplerimden biri de budur. - ancak 1 ay kadar sonra eve geldiğimde kuşun kloak - anüs kısmında bir morarma gözlemledim ve dışkılaması ise aynen yumurtalama öncesi dişi kuş dışkılaması gibi idi. gözlemlemeye başladım. yaklaşık bir hafta önce tam küçüldü derken karnındaki beze, bugun eve geldiğimde kafesin dibinde oturur görünce kuşumu aldım baktım ve karnındaki bezenin daha da gerçinleştiğini ve anüsün alt kısmında da şişli,k başladığını gördüm.
şakir'in pek tadı yok haliyle ve benim de
ne zamandır bu durgunluk dersek bu sabah iyiydi dün de gayet neşesi yerindeydi.
nedir bu bilen var mı?
allah aşkına yardımcı olun :/
kuşlardan anlayan bir veteriner olabilir - ankaradanım - :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hayir: :hungur: :hungur: :hungur:
ek. poposuna zeytinyağı sürdüm yalnızca kaka yapması birazcık rahatladı.