Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kuşların maşallahı var Allah nazardan saklasın ..uçurmaya başlamışsın hayırlı olsun ne zaman dönüşe giiriyorlar nasıl kanat alıyorlar anlatırmısın?çaprazamı oyun yapıyorlar yoksa direk karşıya mı oyun yapıyorlar gerçi henüz yavrular tam oyun yapmaya başlayamazlar anne babalarını seyretmişsindir en azından izlenimlerini paylaşırsan teşekkür ederim..
iyi dileklerin için teşekkürler.telkuyruklara yavru baktırıyordum.sarıboyun yavruları.kuşların soyu çocukluğuma dayanıyor.pazardan mezattan alınma kuşlar değil.dönüşleri mükemmel.iki üç haftada dönüşe girerler.biryere çarpmadıktan sonra kesinlikle dönüş kesmezler.
çocukluğuna dayandığına göre epey eski bir soy çok güzel peki aynı soy üzerinemi devam ettin kuşlarına yoksa araya kan soktun mu malum çok sert oynayan kuşların eşleşmelerinden çıkan yavrular düşebiliyor buda kabul gören bir durum değildir..bir yere çarpma demişsin demek düşen kuşlar oluyor bu durumu ortadan kaldırmak için eşleşmelere dikkat ediyormusun yoksa gelişi güzel ne çıkarsa bahtımıza diye mi devam ediyorsun üretime..Dönüşteki kuşlar her iki kanadına mı dönüyor yoksa bir kanattan tutturdumu o şekilde devam mı ediyor..İstersen cevaplamayada bilirsin öyle bir zorunluluğun yok çok soru sordum yanlış anlama uzun seneler kelebek besleyen biri olduğun için tecrübelerinden ,bilgilerinden istifade etmek isterim..
eski soy dedim kuşlar kendilerini tamamlamış kuşlar.anne çok sert babaise daha sakin dönüyor.yavrularına uçarken alttan kuş göstermişler ve öldürmüşler kuşları.benim başıma gelmedi hiç.kesinlikle kuş göstermem alttan.kuşlar yüzeye dönüyor.kimi tekli tekli kimiside 6-7 li dönüş yapıyor.altlarına yumurta kaçıramadığım zaman kendi yavrularını çıkartıyorlar.üretmeye hiç uğraşmadım.lekeli yavruda veriyorlar ama dönüşlerinde kesinlikle hata yok.inşallah aydınlanmışsındır.
s a maşallah kuşların çok güzeller allaha emanet bende balıkesir merkezde besliyorum denizli dolapcısı kelebekde var bir kaç tane edremitler gerçekten çok iyi kelebekler mehmet abi teknomehmet abim saolsun bir çift yavru kızması hediye etmişdi uçurdum şahane kuşlar ama birisini dişi olanını kaptırdım şahine erkek tek kaldı bilmedigim pazar kuşuda sokmak istemiyorum kanlarına şimdilik tek erkek gerçektende kanlarında var dönüş kuşların çok uçgun ve diger kelebeklere nazaran çok sadıklar salmalarına kızdıgı için artık kuş ya bir bilmedigim dişiyle yada salmada kanatlarını keserek tutmayı düşünüyorum yoksa kaçacak gibi geliyor güzel bi dişi bulursa havada uçarken firar edebilir sana kayıpsız bol yavrulu bir sezon dilerim balıkesirden saygılar..
teşekkür ederim seninde mehmet abininde vereceginden hiç şüphem yok ayrıca bende yolun balıkesire düşüerse bende beklerim mehmet abi saolsun zaten hediye etti en güzel kuşlarından ama tek kaldı işde şansızlık işte saglık olsun güvercinlerinide mutlaka izlemek isterim havada bu çok büyük bir zevkdir teklifin için saol sana kayıpsız bol yavrulu bir sezon dilerim gürcay kendine iyi bak allaha emanet ol balıkesirden sagılar....
ışte oynak kuş bunlar..oynak sayalarin atasi.. Yirmi sene öncede her iki göz çakır edremit beyazina hayranim şimdide.. çok güzel kuşlar ALLAH nazarlardan korusun..saygilarla..
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.amacım nesli azalan güvercinlerin devamını sağlayabilmek.edremit kelebeğinde her renkte güvercinin iki gözleride çakır olanı bulabilirsiniz.