karışık yem zararlımıdır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tunahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

tunahan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tunahan akgün
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
kuşlarıma karışık yem vermeye başladım ama bi abim karışık yemin kuşlarda ateş yapıcağını ve kuşları olumsuz etkileyeceğini söyledi bu doğrumu doğruysa hangi yemleri vermeliyim?

tunahan' Alıntı:
kuşlarıma karışık yem vermeye başladım ama bi abim karışık yemin kuşlarda ateş yapıcağını ve kuşları olumsuz etkileyeceğini söyledi bu doğrumu doğruysa hangi yemleri vermeliyim?
TUNAHAN KARDESİM ASLINDA KUŞA NORMAL BUGDAY VERİP YERİN MÜSAİT İSE YAYILMASINI SAGLAYACAKSIN KARISIK YEM YAVRULU KUŞLARA VERİLİRSE DAHA İYİ OLUR HERKUŞA VERİRSEN ALISIRLAR SONRA BUGDAYI BEGENMEZLER

SAYGILAR

Karışık yem çok daha fazla besleyici dir , zira içinde bolca çeşit var .. Karışık yemi yiyen kuşun huyu değişir damak tadı değişir , birda da sade yemi zor beğenir az yer , .
İnsanın yüzüne bakar kuş sonra, sade yem verdiğiniz zaman bunu mu yiyeğeğiz dergibi ..
Kapalı kümesler için ideğal , açık kümeslerde ise daha ziyade keyfe keder bir tercih özellikle yağı toprağa basan kuşlar için daha da keyif işi .. Kuşları kilo aldırır , yumurta ya meyillendirir , yavruları çabuk tüye sokar çok çabuk kızıştırır .. Bütün bunlar duruma göre avantajdır bazende dez avantaj ..
En önemli sorunlaradan biride bayat yemdir, karışık yem çuvallarında dahi bayat yem ihtimali vardır .. Yem Sade yada karışık fark etmez temiz ve ilaçsız olmalıdır .. Bilinen güvenilen yerlerden yem alınmalıdır .. Ben kendime göre daha temiz olduğunu düşündüğüm tek bir satıcıyı tercih ediyorum .. Bazende ihtiyaca göre kendim karıştırıyorum .. Karışık yeme dahi illaki buğdsay katıyorum .. Buğday kuşun asıl gıdası bana göre ..
Karışık yemler biraz daha maliyetli olduğu için tercih ederken illaki bir düşünme imkanıda sağlıyor ..
Durumuna göre yetiştirici kendine bir bakış açısı geliştiriyor zaman içinde .. selamlarŞEREF

karısık yemi fazla verince kuşlar isal olabiliyorlar. karışık yemde bugdayda olmalıdır hatta biraz fazla olmalıki kuşlar yaglanmasınlar.

Karışık için zararlı demek çok doğru olmaz ama Herşeyın fazlasınında zarar olduğunu unutmamak lazım. Sadece karısık yem verırsen kuşlar cok buyuk ihtimal ishal olur. O yuzden benım önerim 1 kilo karısık yemı 5 kilo bugday ile karıstır. O zaman tam kıvamı oluyor diye düşünüyorum.

benim bi arkadaşım var, yuvasında sadece en lüksünden karışık yembulunur, tüm kuslara onu verir, ama ben daha onun gibi sağlıklı ve 4 4 lük yavru alan yetiştirici görmedim, yuvasının en büyük avantajı bu olduğu gibi birde büyük handikapı var; bu da oyun kuşu yavrularını bir türlü tam performansta ucuramıyor olması ! yani kuşların hepsi bu yemi yiyor, yavrular çok sağlıklı oluyor bu güzel ama ucucular da balon gibi oluyor, burda dikkat edilmesi gereken ihtiyacı olana ihtiyacını vermek, yavrulu anaçlara ve ucma kıvamına gelinceye kadar yeni yeme düşmüş yavrulara karışık yem, ucuculara % 80 bugday %10 aspir % 10 arpa verilmelidir, tabi bunu yapmanın en iyi yolu da ucucular ayrı damızlıklar ve ucmaya verilmemiş yavruların ayrı kümeslerde bulunmasıdır, saygılar

S.A

Ben kendim 5 senedir kuslara karisik yem veriyorum ve hic bir zarini görmedim ucanada yatanada karisik yem veriyorum..Ve ben yerde kus besliyorum bahcede toprak oldugu halde vitamin taslari önlerinden eksik degildir..Günlük demlenmis cayin posasini yapraklariyla beraber veririm kuslara cokda güzel yerler tavsiye ederim...Yavrusu olanida olmayanida günde 1 kere yemlerim aksamdan aksama ve yavrulara cok hirsli bakarlar...

Bende bir soru sorayim

Bir insan hergün corba icse kac gün icer 1-2-3-4-5-6-7 en sonunda degisik bir seyler arayacak yada isteyecek ve vücut protein kaybedecektir verimliligi düsecekcik kuslarda ayni sekilde düsünüyorum disardaki kuslar neden daha dayanikli hersey yedikleri icin o sebepden kendi besledigimiz kuslarada ellimizden geldigince imkanlarimiz dogrultusunda herseyin iyisini vermeye calismaliyiz....

Saygilarimla

eğer uçan kuşlarınızda yağlanma vs olmuyorsa ne mutlu size, bende karışık yem veriyorum ama uçanlara biraz daha fizikleri fit olsun kas yapsınlar diye diyet yem olan arpa bugday aspir veriyorum, söylediğinize tamamen katılıyorum, kuşa sadece buğday vermek bence doğru değil, aç kalan güvercine bırak bugdayı bulgurda versen princte versen ne verirsen ver patlayana kadar yer, aç insan gibi ! ama kusu buna mecbur etmemek lazım tabiki, çünkü en iyisini hakediyorlar, saygılarımla...

S.A

Günlük ucan kuslarda öyle bi sorunum siimdiye kadar olmadi sebebi de bence su günlük imanim dogrultusunda 2 kere ucurmaya calisiyorum ama bazen sade aksam ucura biliyorum teke düsmüs kusla grup ucurdugum yeni yavrular arasinda ucum süresi acisindan fark oynuyor teke düsün kusum ortalama 2 saat civari ucuyor onuda anca günde 1 kere ucuruyorum ve o iki saat ucmasi harcadigi performans dolayisiyla vücüt daki yaglari otomatik yakiyor ayni 1 insanin vücüt gelistirmesi gibi :-) yavrularda hergün uctuklarindan onlarda yaglanma olayi olmuyor..sadece damizliklarimda var ama inaninki onlarda asiri sekilde degil..kismetse bu hafta resimleri koymaya calisacam...

Saygilarimla

iyi maşallah...

alidemirsmm' Alıntı:
benim bi arkadaşım var, yuvasında sadece en lüksünden karışık yembulunur, tüm kuslara onu verir, ama ben daha onun gibi sağlıklı ve 4 4 lük yavru alan yetiştirici görmedim, yuvasının en büyük avantajı bu olduğu gibi birde büyük handikapı var; bu da oyun kuşu yavrularını bir türlü tam performansta ucuramıyor olması ! yani kuşların hepsi bu yemi yiyor, yavrular çok sağlıklı oluyor bu güzel ama ucucular da balon gibi oluyor, burda dikkat edilmesi gereken ihtiyacı olana ihtiyacını vermek, yavrulu anaçlara ve ucma kıvamına gelinceye kadar yeni yeme düşmüş yavrulara karışık yem, ucuculara % 80 bugday %10 aspir % 10 arpa verilmelidir, tabi bunu yapmanın en iyi yolu da ucucular ayrı damızlıklar ve ucmaya verilmemiş yavruların ayrı kümeslerde bulunmasıdır, saygılar

:heyo: yazdıklarınıza harfiyen katılıyor,sizi tebrik ediyorum,
Ali bey elinize sağlık.

teşekkürler...

Sekiz kilo beyaz buğdaya iki kilo karışık buğdaysız yemi karıştırıyorum.Bazı öğünlerde de sırf palet yem veriyorum.bunun yanında mineral, kum, midye kırığı , kil toprağını eksik etmiyorum.

Ben ekseri karışık yem kullanıyorum ama kanarya yeminide ara sıra verin bakalım ne oluyor veya zayıf kuşlara tırnak kadar kuyruk yağı verin, çay posası (kuru halde) , bayat ekmek, hele yazın pirinç iyi gider siyah çekirdeğe fazla girmeyin derim sadece

Ama şuraya harbi postacı kardeşimiz kendi özel formulunude yazsa (bana özelden atsın omur boyu saklarım sırrını) nasıl olur varya postacılara tekrar tekrar saygılar

Extrem' Alıntı:
S.A

Ben kendim 5 senedir kuslara karisik yem veriyorum ve hic bir zarini görmedim ucanada yatanada karisik yem veriyorum..Ve ben yerde kus besliyorum bahcede toprak oldugu halde vitamin taslari önlerinden eksik degildir..Günlük demlenmis cayin posasini yapraklariyla beraber veririm kuslara cokda güzel yerler tavsiye ederim...Yavrusu olanida olmayanida günde 1 kere yemlerim aksamdan aksama ve yavrulara cok hirsli bakarlar...

Bende bir soru sorayim

Bir insan hergün corba icse kac gün icer 1-2-3-4-5-6-7 en sonunda degisik bir seyler arayacak yada isteyecek ve vücut protein kaybedecektir verimliligi düsecekcik kuslarda ayni sekilde düsünüyorum disardaki kuslar neden daha dayanikli hersey yedikleri icin o sebepden kendi besledigimiz kuslarada ellimizden geldigince imkanlarimiz dogrultusunda herseyin iyisini vermeye calismaliyiz....

Saygilarimla

abi çorbaya 3 gün dayanılıyor en fazla oda farklı corbalara xD sahsen bir nedende dolay ı3 gün çorba içmek zorudna kaldım 3. gün yiyemedim yani xD :)

karışık yemin içinde bugdayın daha fazla bulunması gerekli diye düşünüyorum çünkü mısır arpa gibi yemler kuşları yaglandırıyor uçum ve performanslarını etkiler. fazla kenevir oranlarıda kuşu ishal yapar vede yumurtadan kaldırtır yazın çok kızısıyorlar.

gökay' Alıntı:
Sekiz kilo beyaz buğdaya iki kilo karışık buğdaysız yemi karıştırıyorum.Bazı öğünlerde de sırf palet yem veriyorum.bunun yanında mineral, kum, midye kırığı , kil toprağını eksik etmiyorum.

palet yem yavruların ağızların mantar yapıyor diye biliyor ve düşünüyorum palet yem ile beslediğim zamanlarda kuşlarımın ağızlarında sarı sarı mantarlar oluşur ve boğazları çok çabuk pislenir idi ama artık palet yem vermiyorum.ve ağızlarında pislik oluşumu da yaşanmıyor. ve palet yemler ıslanınca çok kötü bir koku ve hemen pamuklanıyorlar.

selamlar

Hergün kurufasulye yenirmi? (: karışık yem illaki verilmeli tatlı niyetine kuşlara vermek en güzeli.Yanına yaklaşmaya korkan kuşların elinin üzerine çıkıp öyle mutlulukla yiyolarki yemi,mutlulukla yenen yemin de zararlı olduğunu düşünmüyorum az olmak şartıyla tabiki.

saygılar

umut coşkun
DENİZLİ

slm arkadaşlar karışık yem yaz aylarında kuşları sıkar yavrudan kalkmasını sebeb olur bence kış aylarında tercih ederim ayrı ca yavrulu kuşları piliç yemi vere bilir siniz ama etlik paletli yemolacak daha çok vitamin var

abi karışık yemi daha çok ekelere ver çünkü karışık yem uçan kuşta yağlanma ve kilo yapar buda uçan kuşların için iyi olmaz bence

kuşlarım damızlık zaten şuana kadar bi zararını görmedim

jade' Alıntı:
her zaman buğday iyidir kardeş :heyo:

aynen ustaa ekmeğin ham maddesii xD bu zaman kadar insanlar bişi olmamış xD kuşlaramı bişi olcak

Yem olarak palet yem eğer civci yemiyse asla kullanmayın çünkü onda hayvansal atıklar var balık sakatatlatı kemik kan var hatta ölen civci ve piliçler var çok kuvvetli 45 günde civciyi etlik hale getiriyor.
oysa güvercinler etcil değildir bu hayvansal gıdalar uygun değildir.tahıl verilmeli.güvercinler için üretilen palet yemler olabilir oda birtek Eskişehirde Esyem tarafından üretiliyor yanılmıyorsam 9 çeşit falan tahıldan yapılyor diye yazıyor 10 kg paket eve teslim 17,5 liraya almıştım.memnunum başta zor alıştılar ama sonra sevdiler gayet iyi.
karışık yem diye satılan yemi almam içinde hazır palet yemi var karışımı kendim yaparım en güzeli böyle.adam yemi bedava mı karıştırıyor.hem yazın ayrı kışın ayrı yem karışımı olmalı kışın kuşa arpayı fazla verirsen olmaz
:tamam: üretim zamanı
birgün darı bezelye ağırlıklı veririm 2 kilo darı 1 kilo bezelye yarım aspir 2 buğday karışımı
birgün sade buğday
birgün buğday + palet yem karışım
birgün sırf palet yem
yavrular 10 günlük oldu mu tekrar yumurtlarlar, yumurta kaydırım 8-10 güne tekrar yumurtlarlar.yavru gelişimi maaşaallah 10 numara

Levent bey bu firmanın ismini bir şebabcı olarak bende çok duydum ama kimsenin (şebabcı arkadaşlar) kümesinde göremedim ancak optima diye bir yem duydum bu tarz çok besleyici imiş sırf güvercin besleme için özelmiş ondan bulup mutlaka deneyeceğim

Karışık yem kullanıyorum hiçbir zararını görmedim. Kuşların çeşitli vitaminlerin yanında sodyum, demir, kalsiyum, magnezyum, protein içeren tahıllar ile beslenmesi daha sağlıklı olmalarını sağlar.

Geri