Karışık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doubleking1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oguzcan Tali
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
merhaba abilerim konuyu nereye açıcagımı bilemedim ama yerli kuslarım digerlerineden fazla oldugu için buraya actım.. yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliorum

dscf1097s.jpg

dscf1104u.jpg

dscf1091l.jpg

dscf1085w.jpg

dscf1093z.jpg

dscf1094d.jpg

dscf1096d.jpg

Sağlıklı kuşlara benziyorlar , kümesinizi daha düzenli hale getire bilirsiniz sanırım , yuvalıklar yemlik suluk vs ayrıca temizlik konusunda'da biraz daha özenli olmanızı öneririm ..
Birkaç ırk bir arada bakıyorsunuz i, leride belli bir ırk konusunda beğenilerinizin ve tercihinizin olaşcağına eminim ..
Karışık kuş beslenirken yapılan önemli hatalardan biride ,değişik ırkların bilerek yada gayri ihtiyari üremesidir .
Bu konuda' da özenli olmanızı öneririm ,zira türtler arası kırılma'lardan oluşan kuşlar maddi olarakta dir değer taşımadığı gibi( manevi değeri sahibine kalmış ) , günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan biridir ..
Bu işi bilinçli olarak daha çok kostüm kuşu üzerinde çalışanlar yapıyorlar ve çıkan kuşlara arakuş diyorlar ..
İşte bu ara kuşlar , kırıklar , çok çabuk el değiştiriyor , özellikle yeni başlayan dostalarımızda bunları edinip üretebiliyor, hatta orjinal ırkının özelliğini taşıyan kuşlarla bile bazen eş edilebiliyor .. Birkaç nesil sonra orijinal ırk yapısına yakın ( görüntü olarak ) ama aslı bozulmuş kuşlar çıkıveriyor ortaya ..selamlarŞEREF

Konu başlığın gibi çok karışık kuşların :) bi de ikinci resimdeki o ara yer gibi olan yer iyi gözükmüyor. Biraz düzenlesen orayı güzel olur. şeref abinin dediklerine kulak ver. Tepeli küllülerinle postalarını beğendim.

tabi abicim bende ona özen gösteriyorum geçenlerde güvercin satan bi yere gittim abiyle muhabbet ettik abi dior artıkk biz kusculugu profesyonel yapıoruz şimdi dio bursa'yla posta(lekesiz beyaz posta) ırkını birbirinini vurucaz gagayı uzun cıkarmak için ne zaman tuttururksak dior üzüldüm valla burda sizden ögrendiklerimle böle bir şeyin yanlış oldugunu düşünüorum yanlıs mı düşünüorum kırılmaması gerek bence. kuslarım iyi deil ama endi çapımda damızlık yaptım kümesi 2 haftada 1 temizliorum normalde 3-4 günde bir temizlemem gerek ama yapamıorum kusları ucurmaya basladıgımda bol bol temizlikkkkk :) birde bu yuvalıkları temizlemelimiyim yoqsa oldugu gibi kalması yavrular için daha mı saglıklı olur

Geri