Karlı Havada Güvercin Uçurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Karlı Havada Güvercin Ucurulurmu ? :ne:

Kuşlarınızın genelde kondukları bölgelerde ki karlı alanları temizleyerek uçurabilirsiniz.Kuşlarınıza bu havalarda konmak için yer açmanız gerekli akıllı ırklar için kar sorun değildir.
Temizlenecek alanlaları kümes çatısı ve kümes ön zemini varsa diğer kondukları alanaları temizlemeniz zeki ırklar için yeterlidir.

Kar yağmadan önce bu bölgere branda veya benzeri naylon gibi örtüler serebilirsiniz üstüne dolan karları temizlemeniz kolay olur sonra kuş uçarabilirsiniz.Sadece bu havalarda yavru fazla uçmamış kuşunuz varsa bunları uçurmayarak sadece karlı havayı tanımaları için kümes önünde gezdirmenizi tavsiyeedebilirim.Usta kuşlar için 1-2 ve daha üstü yaştaki akıllı kuşlar için kar sorun teşkil etmez.

Açık renk kuşları kümesten çıkarır çıkarmaz uçurursanız genellikle kar gözlerini alıyor. Sonra başka yerlere konabiliyorlar.Bilginiz olsun..

benim bi billgim yok fakat gercekten hafif karlı bi havada kuş ucurmayı isterdim

ELEMİM

Selamlar Arkadaslar,

Pirilti, parlak verilerek indirilen kuslarin, karda ucurulmamasi gerekir, aksi taktirde, kar kusun gozunu alarak zemini tespit edemeyip, yere cakilacaktir, sonucunda sakatlanmalara ve olumlere neden olabilmektedir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

bir şey sormak istiyorum eğer çatımız baya kar dolarsa kümeste ki hayvanlara bir şey olur mu donma gibi?

Kardeşim ben Kastamonu'dayım.Hafiften etrafı kar kapladığıdığında kelebekleri uçuruyorum.Sağ salim geri dönüyorlar.Hemde çoğu beyaz olduğundan insana zevk veriyor ama fazla karda ve soğukta sayalar şaşırıp ormana gidebiliyor.Sen genede hafif kar yağışlı ve rüzgarsız havalarda uçur.

ben saya ucuruyorum simdiye kadar hic problem olmadi

karlı havadada kuş uçuyo kardeş sadece kuşun ineceği bölgeyi temislemen yeterli ve saldığın kuşlarda orada bulunursa iyi olur pırıltı vermek amaçlı

ben karlı havada çok güvercin uçurdum ve kümeslerinin önü kar evin çatısı karla kaplı oldugu halde uçurdum ve uçurdugum güvercinlerde taklacı ve dönekti hiçbir sorun olmadı
en önemli şey senin kuşlarını çok iyi bir şekilde yetiştirip alıştırman zaten onlar kaybolsa bile eger alıştırmışsan senin sesine bile geliyorlar
Emre

selam
Bence karlı havada kuşlar ucurulmaz.Eğer kuşlarınız kıymetliyse bu riske değmez.Ancak hava açmışsa olabilir.Havada bulutlar varsa her an bir tipi fırtınası görüş mesafesini kapatır kuşları sürükleyebilir.Arkadaşımın biri hafif kar atıştırırken kumesini açmıştı kumesten çıkan kuşların hepsi uçmaya başlamış.Aniden bir tipi fırtınası kuşları sürüklemiş o gün 70 tane kuştan 35 tanesini kaybetti daha sonra gelenler oldu ama çoğu kayboldu.O yüzden kuşlarınız kıymetli ise ben tavsiye etmiyorum.Ucurmayı acemilik olarak görüyorum.
Saygılarımla...

Geri