Kart postaları nasıl aliştirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EdirneServet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
servet karagülle
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
s.a ustalarım ben 13 yasından 18 yasına kadar güvercın baktım 2sene aradan sonra yıne bakıyorum baktıgım gıvercınlar cogunlukla mardın ve makaracıdılar. suanda elımde 1cft mıskı ayna kuyruk 1cıft sabunu1 cıftte arap ayna kuyruk var bugece bı ustadımdan beyaz posta kullu posta ve mavı posta aldım hepsı es. dha once hıc posta bakmadıgım ıcın nasıl alırtırrm kuslar kart bıraz acaba bekleyıp yawru mu alsam yoksa mardınlerle hıc karstrmasam mı acaba bna alısırlar mı?? hepıze slmlar saygılar

Kart posta alıştırması imkansız değildir ama çok zordur.Yuvada ne kadar tutarsanız tutun % 80 kaçarlar.Postada uçurmak istiyorsan yavrularını alıp uçurmalısın.Benim tavsiyem tek ırk üzerine yuvanı geliştirmen ve postaları bakıcı olarak kullanmandan yanadır.Bir yuvada birçok cins olduğu zaman , mardin gibi uçucu ve performans gösteren diğer ırklara gereken özen gösterilemiyor , terbiye ve eğitime gerekli zaman ayırılamadığından kuşlar geliştirilemiyor.

Ya posta uçurup ona yoğunlaşın yada mardin uçurup postalarınızı bakıcı yapın.

saolasın kerim abi dedgn gbı postarı bakıcı yapsam daha iyi olur.

EdirneServet' Alıntı:
saolasın kerim abi dedgn gbı postarı bakıcı yapsam daha iyi olur.

Rica ederim Servet ben bu zamana kadar edindiğim bilgilerle yardımcı olmaya çalıştım.
Belki diğer üstatlarımızın daha iyi önerileri olabilir.Onlarıda dinlemek gerekli.

posta alıştırmak zordur tabi bu damarına bağlı sen yinede uçurmak istitosan kantlarını makasla bir kaç çift yavru al yavrularını uçur ondan sonra büyüklerin knatlarını çek gelince ya klaır ya gider giderse hiç yoktan yavrular kalır o zamanda üzlmezsin

BENDE ÜSTADLARA KATILIYORU BENDE Bİ DİŞİ POSTA VARDI 6 ÇİFT YAVRUSUNU ALDIM KUŞUN KANADI GELMİŞ HİÇ BAKMADIM Bİ BAKTIM KUŞ ÖNCE KÜMESİN ÜSTÜNE SONRA BİNANIN ÇATISINA ONDAN SONRADA NEREYE GİTTİĞİNİ BİLMİYORUM Bİ KAÇ GÜN SONRA POSTALARI İSTANBULDAN GETİREN ARKADAŞIMI POSTANIN YETİŞTİRİCSİ ARAMIŞ KUŞ GERİ GELDİ DİYE :D

ustalarm ben buraya konu actıktan sonra baktım ki postaları alıstamycam dedim zaten mardınle postlar uyumlu olmaz gttım saldım sabah kanatlrını dger kuslarıda saldım .kullu postann bırı kalktı catıya dgerlerıde ardından sonra baktım gtcekler bnde catıdanda kaldrdım evn ustunde 1 2 tur attıktan sonra kondular yere yemledım flan tekarr ucurdum yıne aynı sekıl bu sefer kumese grdlr ınanamadım :D:D acaba alıstımı bunlar daha alalı 2 gun oldu saskınım yanı (: az once son kez dha ucurup kapttım sankı kusler 2 yıldr bnde koyu dolasıp gelıyorlar (: sıze sorum acba alıstılar mı gtme ıhtımallerı var mı ??

Arkadaşım o kadarda zor değil bir ağız yavru aL ve kuşu oLabildiğince rahatsız etme Kuş ne kadar rahatlık görürse snn yanında sana dez avantaj olarak geri dönecektir ilk ağız yavru aldıktan sonra kol ver önce taşa çıksın insin 1-2 gün öyLe yapsonra Salla kuşu ben başkalarının kartlarını uçurduğum zaman tabakaya yapıştırom ve herkes bana bakıp hayret edio önemmli oan rahatlığı kuşa verebilmektir..saygılar

zeytinli21' Alıntı:
Arkadaşım o kadarda zor değil bir ağız yavru aL ve kuşu oLabildiğince rahatsız etme Kuş ne kadar rahatlık görürse snn yanında sana dez avantaj olarak geri dönecektir ilk ağız yavru aldıktan sonra kol ver önce taşa çıksın insin 1-2 gün öyLe yapsonra Salla kuşu ben başkalarının kartlarını uçurduğum zaman tabakaya yapıştırom ve herkes bana bakıp hayret edio önemmli oan rahatlığı kuşa verebilmektir..saygılar
Gerçekten önemli bir konuya değinmiş arkadaşımız rahat ettikten sonra gerisi boş bencede.

Yeni aldığım dişi postam yaklaşık 20 gün kümeste kaldı, yemleri tazelerken kümese sırtımı dönmemle firar etti. Havada çok rüzgarlıydı yükseldi ve gözden kayboldu. Gitti dedim güzelim kuş. Ertesi sabah baktığımda kümesin kapısında bekliyordu :) Bir hafta sonra alıştı diye kendim saldım, bahçede yayılırken atmacanın inmesiyle havalandı fişekledi gitti, bu sefer ya gitti ya da atmacaya yem oldu dedim bir saat sonra geri geldi :) kuş ne kadar rahat ederse kümesini terketmiyor bencede... bu arada kuş bekar... sevdim bu kızı :)

Geri