Kasap İsmail Kınalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismo54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ismo54

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail kınalı
Meslek
kasap
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC00798.webp
    DSC00798.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 1,546
  • DSC00790.webp
    DSC00790.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 1,551
  • DSC00791.webp
    DSC00791.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,565
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

İSMAİL BEY TEBRİK EDERİM. SAKARYADA KUŞ UÇURANLARI TEŞVİK ETTİĞİNİZİN HABERLERİNİ DUYUYORUM ÇOK MEMNUN OLUYORUM. BAŞARILARININ DEVAMINI ALLAHTAN DİLERİM. NAZMİ BEY KUŞ KOVALAMIYORMU. ÇOKTANDIR HABER YOK KENDİSİNDEN. KUŞLARA MUHASEBE YAPMAYI BIRAKSIN. ER MEYDANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ. KENDİLERİNİ. HEMEN BAHANE ARAMASIN KUŞ VERSE UÇURURUZ VERMİYOKİ.

Maşallah güzel kuşlar güle güle besleyin selamlar

maşallah gök takka,boz dumanlı takkanız çok güzel :tamam: ,yanlış anlamayın yuvanızda geniş ama pek ilgilenmiyorsunuz galiba sağlıcakla besleyin :slm:

[No message]

Ekli dosyalar

• DSC00671.webp
    DSC00671.webp
    2.8 MB · Görüntüleme: 1,308
  • DSC00653.webp
    DSC00653.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,398
  • DSC00657.webp
    DSC00657.webp
    2.8 MB · Görüntüleme: 1,420
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC00646.webp
    DSC00646.webp
    2.9 MB · Görüntüleme: 1,449
  • DSC00643.webp
    DSC00643.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,446
  • DSC00642.webp
    DSC00642.webp
    3.1 MB · Görüntüleme: 1,450
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC00639.webp
    DSC00639.webp
    2.8 MB · Görüntüleme: 1,485
S A İSMAİL KARDEŞİM GERÇEK TEN GÖRÜNTÜ OLARAK ÇOK GÜZEL KUŞLAR GÜLE GÜLE BESLEYİNİZ
AMA HİÇ HAKETMEDİKLERİ BİR ORTAMDALAR YANLIŞ ANLAMAYINIZ KÜMES BAKIMI VE HİJYEN BİLİRSİNİZKİ ÇOK ÖNEMLİDİR DAHA TİTİZ OLABİLİRSİNİZ
SAYGILAR

Kuşlar harika gözüküyor , maşallah .. keyifle uçurun .. selamlarŞEREF

arkadaşlar burası ev değil kümes fazla silinip süpürülmez.yoksa hastalık eksik olmaz.kümez de pislik kuruyorsa sorun yok hayvanlar sağlıklıdır zaten.pislik kurumazsa ozaman asıl mesele.arkadaşın kümesinde görünürde yerler kuru.pisliğin önemi yok hatta daha sağlıklı olur kuşlar temizlenince hastalık olur.yada sık temizlemeyin bence...

selam arnold nasil olurda pislik icerisinde duran kus daha saglikli olur anliyamiyorum adi ozerinde pislik insanlarda pislik icerisinde yasadiklari zaman hasta olmazlarmi sen suanda zaten kumesini bakim yapsan kuslar hastalanir bizim turk kuscularin hep ayni hatayi yapiyorlar kulaktan duyma isleri yapiyorlar saygilarimla almanyadan

''KUŞ PİSLİKTE DAHA SAĞLIKLI OLUR'' SÖZÜ TAMAMEN YANLIŞ VE SAFSATA.. KUŞUN PİSLİĞİNİN KURUMASI OLAYI DA YİNE KUŞUN SAĞLIĞINA BAĞLI,KUŞ SAĞLIKLI İSE ZATEN KURU VE ŞEKİLLİ DIŞKI YAPACAKTIR VE DOLAYISI İLE DIŞKI KİRLİ KÜMESTE DE TEMİZ KÜMESTE DE HEMEN KURUYACAKTIR. SANIRIM ALİ BEY BUNDAN BAHSETMİŞ, LAKİN KÜMES TEMİZLEMEME OLAYINA KATILMIYORUM,AKSİNE KİRLİ KÜMESLERDEN HASTALIK EKSİK OLMAZ..

arkadaşlar ben öğretmenim aslında mesleğim ama anlatamadım heralde kusura bakmyın.demek istediğim şu kümesde illaki pislik olacak.kuş boş durmuyor neticede.priyodik aralıklarla kümes uygun şekilde temizlenir ama bu abartılmaz kuşun altında herzaman makul seviyelerde pislik olacaktır.kuru zeminden kastım ise şuydu.kümesin bir bacası ve havalandırması yoksa ne ve rutubet varsa kuş istediği kadar sağlıklı olsun hastalanır.sağlıklı kuş olursa kuru kümes olur diye bişey yok rutubetli bir kümese at bakalım sağlıklı kuşları 1 haftaya kalmaz hepsi yamuluyormu iyi mi oluyor.kümes çok abartı derecesinde temizlendiğinde kümesin zemini her defasında ıslak olur ama diyorsan ki ben ızgara koyup sonra havalandırıp kurutuyorum o zaman hergün sil kardeş sorun yok.ama hergün temizleyip alttaki ıslak pisliği çıkarıyor ve zemini ıslak bırakıyorsan bu hastalık yapar.bunları kastettim.sanırım şimdi anlaşılmışımdır.hala aksini iddaa eden varsa güle güle baksın ne diyeyim.bende yıldır besliyorum ve tecrübeler bana bunları öğretti.türkiyeli avrupalı kuşcu diye bişey yok.bazıları türkiyeyi küçümser havada sanırım.e tabi o imkanlar bizde yok ama olanla en iyisini yapıyoruz ..mesele kuşculukda değil imkanda kardeşim...

iyi geceler bizler yurt dusunda yasiyan insanlar turkiyeyi kucumsemiyorlar ama suda vardirki turkiyedeki kuscular belirgin olan hatalari yapiyorlar örnek vermiyorum zaten hepimizde biliyoruz burdaki olan imkanlar turkiyedede var. ama cogu kisinin isine gelmiyor onlari yapmak sorarim size kim kumesini temizledikten sonra kumesi yakiyor veya 1haftada kacgun temizleniyor veya kac kisi kuslarini doktora goturuyor v.b. saglikli kus beslemek cok basittir ama sadece ona zaman ayirmak gerekiyor saygilar

ne doktoru kardeşim türkiyede insanlar doktora gidemiyor ki...biz hayvan severler olarak elimizden geldiğince bişeyler yapıyoruz ama dediğim gibi imkanlar dahilinde..ailenden kesipde hayvanlara belli bir bütçe ayırabiliyorsun ama avrupada bu bütçe daha fazla sanırım.fark burda.bu imkan bizde olsun bizde isteriz yani kim istemezki en iyisini..

benim kuşlarım catı arasındadr havalandırmalarıda vardr kuşlarımın adeti cok kalabalık olduğu icin temizlensede kümesler yine cabuk ve hızlı şekılde kirlenmektedrler kuşların sağlıklarıda mükemmeldır hic bir zamanda hastalık kuşlarımda yoktur catı katı komple kuşlarıma aittir teşekkürler

iyi geceler mademki ögretmensiniz hocam diye hitap edeiym en iyisi herkez kendi bildigini uygulasin ama suda varki sadece bu olay doktorla kalmiyor baska bakimlar gerekiyor illaki doktorada da goturmenize gerek yoktur ben sadece ornek olarak verdim

çok güzel kuşlarınız var..iyi günlerde uçurmanız dileklerimle..hijyene gelince bence o kuşlar biraz daha temizliği hakediyor..ama arnold hocamın dediği gibi nem söz konusu değilse çok fazla temizlikte çıkan tozlar yüzünden hastalığa neden olabilir..

arkadaşlar yaklaşık 30 yıldır oyun kuşu besliyorum.kuşu besleyip uçurmak zezkini almak kadar hayvana iyi bakmak da öemlidir.hayvan sever inslarız neticede.kuş besleyenlerin hemen hemen hepsi bir köpek bir kanarya balık kafes kuşu gibi nerdeyse bir çok çeşiti içine lana merakları vardır.ben bunu heryerde gördüm.kuş besleyen illaki ya köpeğe ya tavuğa vs..hayvanlarada ilgi duyar.kısacası hayvan sever.hayvanı seven adam tabiki ona en iyi şekilde bakmak isteyecektir.istisnalar olabilir.bizde elimizden geldiğince ailemizin boğazından kesmeden olayı abartmadan makul seviyelerde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.temzilik yem aşı vb.. konularda yalnız güvercin değil beslediğimiz tüm hayvanlarda aynı titizliği gösteriyoruz.hijyen konusunda ben deneyimlerim nerdeyse ülkenin 6 bölgesinde yaşadım.kuşcu arkadaşların çok iyi kümesleri yok.olanla idare ediyorlar bakma diyemezsin içinden gelen bir tutku.kümes kötü olabilir ama adam kuşlarına gözü gibi bakıyor ne diyebilriiz ki..bende bu konuda düşünecelrimi söyledim.böyle kümeslerde nem yoksa kuş hasta edilmeden beslenebilir.söylediğim hepsi bu.çok temzilikle kuşu bu imkanlarda ki biliyorum kümesler avrupadaki gibi değil burda.hergün temizlik yapın kuşlarınız kesin hastalanırlar.çünkü altı kurumayacak bir süre sonra hastalık olacak.o yüzden çok iyi imknalara sahip değiseniz kümesi periyodik aralıklarla temizleyin abartmayın.söylediğim hepsi bu ....

benim kuşlarımın aşıları yapılmıştır kümesimde cok kart kuşlar vardır halen sağlıklarını korumaktadırlar kuşlarımın sağlıkları gayet yerındedır işim gereği veterıner desteğimde vardır ilac kümeslerımin dezenfektesini yapıyorum yerler kuru olduğu sürece sorunda yoktur catı arasında tam 200 adete yakın kuş vardır hic birine kıyamadığım icin elimden geldiği kadar kanlarını soyunu devam ettırıyorum benim icin önemli olan soylarını tüketmeyip korumaktır yavrularımda cok cok sağlıklıdırlar kuşlarımın tüylerınde ve pacalarında dahil hic bir yerınde bok vs yoktur ve hepsi benim icin cok değerlidirler kuşlarımı bakmak icinde gerekli imkanlarım vardır

Geri