Kaşınma Tüylerinde İnce Bit Dış Parazit Temizliği - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mercane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mercane

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mercan Ay
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
herkese Merhaba

Asagida fotografini koydugum güvercin evimizin yeni misafiri. Ait oldugu yerden kacmis, iyi ucamiyor cünkü fotograftada görüldügü gibi kanadini kesmisler. Bu kanadindan düsen bir tüy. Bir tanidigimiz postaci ve disi oldugunu söylüyor. Ama sadece fotografini görerek söyledi.

Bakimi hakkinda bir sey bilmiyorum, simdilik kutuya koydum. Su ve bugday veriyorum. Cok kasiniyor ya da tüylerini düzeltiyor pek bilmiyorum güvercin davranislarini. Inanilmaz ürkek, geleli 4-5 gün oldu, yem su verirken hirliyor bana. Aksamlari cikariyorum tv nin yaninda veya koltugun tepesinde takiliyor. Alismasi icin ne yapmaliyim?

Bir de gecenlerde üzerinde su l harf boyuntunda ince uzun bir sey hizli hizli yürüyordu, bit parazit gibi bir sey mi bu?

Bu konularda yardimci olursaniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• DSCF0018.webp
    DSCF0018.webp
    61.7 KB · Görüntüleme: 1,382
  • DSCF0014 (2).webp
    DSCF0014 (2).webp
    87 KB · Görüntüleme: 1,309
S.a kuşun kanadından düşen tüye bakıldığında kanatlarının makaslandığını bu yüzden de uçmakta zorluk çektiği anlaşılıyor.
Tanıdığınızın söylediği gibi kuş posta , beyaz posta olarak geçiyor.Ve cinsiyetide dişi.Genç bir kuş.

Eğer bakmaya niyetliyseniz ve yeriniz müsahitse eni boyu yüksekliği 1 metre olan bir kümes yaparak yanına bir erkek eş alırsanız iyi olur.Şu zamanlar güvercinlerin tüy mevsimi olduğu için kaşınıp tüylerini dökmeleri normal.Yem seçiminide doğru yapmışsınız.Posta zor alışan bir güvercin türüdür.Yanına eş alarak uzunca bir süre dışarıyı görmesini sağlamanız gerekmektedir.

İnce uzun olarak bahsettiğiniz işe güvercinlerde sık olarak görülen dış parazit yani güvercin bitidir.İnsan üzerinde yaşamazlar.

İnşallah bir yardımım olmuştur.
SAYGILAR.

merhaba,
güzel bir beyaz posta. sitede arama yaparak birçok konuya da ulaşabilirsiniz. dış parazitler için: bir veteriner ilacı olan Vetomec Inj. (ivermectin içerir - büyükbaş hayvanlarda kullanılır - veya Vilmectin de aynı etken maddeyi içerir kullanılabilir) enjektabl sıvı. bunu ense köküne tüyleri aralayarak; küçük kuşlara “muhabbet ve papağan vs.” bir damla, daha büyük kuşlara “güvercin ve diğerleri vs.” ise iki damla şeklinde uyguluyoruz. 3 veya 7 gün sonra tekrar etmekte fayda vardır. Göze, ağıza, kulağa teması sakıncalı olabilir bol suyla yıkayınız. Parazit ilaçlarını kullanacaksanız çok dikkatli olun, ilk iş ürünün açıklamasını dikkatlice okuyun ve iyi araştırın. Bazen hiç araştırmadan hayvanı ilaçlı suya direkt daldırma yapıp/veya dalmasına izin verip, sonra da kuşunu kaybedenler oluyor! Kullanmadığınız/bilmediğiniz hiçbir ürünü, nasıl kullanacağınızdan emin olmadan uygulamayın. Her söylenen/yazan tarif/ölçü/veya uygulamaya sakın inanmayın! Mutlaka kendiniz daha geniş bir araştırma yapın veya iyi bir uzmana danışın, ve ürünü daha önce kullananların fikirlerini/deneyimlerini de araştırıp öğrenmeye çalışın.. buradaki dökümanımızdan alıntıdır: https://goo.gl/TVOLqb detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz, dış parazitler için banyo suyu konularına da bakabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. sağlıklı beslemeler.. Devir KorkmaZHan

Kerim TÜRK' Alıntı:
S.a kuşun kanadından düşen tüye bakıldığında kanatlarının makaslandığını bu yüzden de uçmakta zorluk çektiği anlaşılıyor.
Tanıdığınızın söylediği gibi kuş posta , beyaz posta olarak geçiyor.Ve cinsiyetide dişi.Genç bir kuş.

Eğer bakmaya niyetliyseniz ve yeriniz müsahitse eni boyu yüksekliği 1 metre olan bir kümes yaparak yanına bir erkek eş alırsanız iyi olur.Şu zamanlar güvercinlerin tüy mevsimi olduğu için kaşınıp tüylerini dökmeleri normal.Yem seçiminide doğru yapmışsınız.Posta zor alışan bir güvercin türüdür.Yanına eş alarak uzunca bir süre dışarıyı görmesini sağlamanız gerekmektedir.

İnce uzun olarak bahsettiğiniz işe güvercinlerde sık olarak görülen dış parazit yani güvercin bitidir.İnsan üzerinde yaşamazlar.

İnşallah bir yardımım olmuştur.
SAYGILAR.

Kanatlari cabuk cikar umarim, üzülüyorum öyle görünce özellikle kanadinin birinde cok derin kesik var. Oynuyor bazen o zaman cok belli oluyor. Bakabilecek birilerini ariyoruz sayet bulamazsak dediginiz gibi yapariz. Her aksam cikariyoruz kutusundan evin bas kösesine kurulup keyif yapiyor ama gece kendini resetleyip sabah yine hirlamaya basliyor kuzum. Evet zor olacak gibi görünüyor. Yardiminiz icin tesekkür ederim.

Yukarida da bahsettigim gibi bakacak birini bulamazsam eger hem kümes isine girip hem de ilaci tedarik ederek gerekeni yapacagim.

Verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim. Forumda detayli arama yapacagim.

posta güvercinleri yuva sadakatleriyle ünlüdürler. kanadındaki makaslanmış yarım tüyleri çekerseniz 1ay içerisinde yerine yenileri gelir. bir ay misafir edip besleyin üretim amacında olmadığınız için eş almanıza gerek yok. bir ay sonra balkonunuzdan salın o uçup kümesini bulacaktır.

GÜVERCİN BESLEMEK ;YEM VE SU VERMEKTEN İBARET DEĞİLDİR.SORUMLULUĞUNU ALABİLECEKSENİZ.BESLEMELİSİN.

GÜVERCİN BESLEMEK KEYF VERİR.SEFASI OLDUĞU GİBİ ''CEFASI DA VARDIR ''. :slm:

BU BEYAZ GÜVERCİN SİZLERE UĞUR GETİRSİN.ŞANSINIZ BOL OLSUN.SİZE SIĞINMIŞ , İLGİNİZİ EKSİK ETMEYİN..

SİTEMİZE DE KATILMIŞ OLDUĞUNUZA SEVİNÇLİYİZ.DAİM OLSUN ,DİLEKLERİMLE. :tamam:

erdem22' Alıntı:
posta güvercinleri yuva sadakatleriyle ünlüdürler. kanadındaki makaslanmış yarım tüyleri çekerseniz 1ay içerisinde yerine yenileri gelir. bir ay misafir edip besleyin üretim amacında olmadığınız için eş almanıza gerek yok. bir ay sonra balkonunuzdan salın o uçup kümesini bulacaktır.

Bakmamaya karar verdik tabi ki kanatlari cikana kadar misafirimiz. Bugün kanatli satisi yapan bir dostumuz sagolsun gelip ilgilendi, söyledigine göre cekilen tüyleri de varmis. kesilen kanatlarini ise cekti ben yapamazdim onun yaptigini kendisine vermek istiyoruz fakat ciftleri bozacagi gerekcesi ile almiyor. Balkondan salmaya da cesaret edebilecek miyim bilmiyorum? Bilenler sizin de dediginiz gibi yerini bulur diyor. Cevabiniz icin tesekkür ederim.

[email protected]' Alıntı:
GÜVERCİN BESLEMEK ;YEM VE SU VERMEKTEN İBARET DEĞİLDİR.SORUMLULUĞUNU ALABİLECEKSENİZ.BESLEMELİSİN.

GÜVERCİN BESLEMEK KEYF VERİR.SEFASI OLDUĞU GİBİ ''CEFASI DA VARDIR ''. :slm:

BU BEYAZ GÜVERCİN SİZLERE UĞUR GETİRSİN.ŞANSINIZ BOL OLSUN.SİZE SIĞINMIŞ , İLGİNİZİ EKSİK ETMEYİN..

SİTEMİZE DE KATILMIŞ OLDUĞUNUZA SEVİNÇLİYİZ.DAİM OLSUN ,DİLEKLERİMLE. :tamam:

Dogru söylüyorsunuz güvercin besleme hakkinda bilgi sahibi degilim, ilk yapabildiklerim bunlardi. Her aksam evin bas kösesi onun. Gündüz cikaramiyorum, yakalayip yerine koymak zor oluyor, kacarken kendini yipratmasini istemiyorum ama balkona birakiyorum kutusu ile rahat ediyor orada. Aksamlari ise koltugun tepesine cikiyor yada tv nin yanina gidiyor. Iki tarafa da gazete koyuyorum, pisletmesin diye her sabah evi süpürüp ardindan camasir suyu ile dezenfekte ediyorum, güvercin tozu hastaligini duydugumdan beri tedirginim, yine de rahatligi icin elimizden geleni yapiyoruz. Dediginiz gibi bakmak mesakkatli bir is, buna es gerekir, es gelirse bu yeni güvercinler demek. Bu sorumlulugu saniyorum alamayacagiz bu cana eziyet etmeye de hic gerek yok. Ona iyi bakacak birini bulabiliriz umarim bulamazsak birakacagiz eski yuvasini bulmasini ümit ederek ki bundan da cekindigimi belirtmistim. Insan bilmeyince ya bulamazda kedilere yem olursa diye düsünmeden edemiyor. Kanadini koparip kesen eski sahibine geri dönmesini de istemiyorum acikcasi :)

Iyi dilekleriniz ve cevabiniz icin tesekkür ederim.

Merhaba herkese

En son sahibine dönmesini istemiyorum demistim ama forumda yaptigim arastirma neticesinde gördüm ki bunu bir cok güvercin besleyicisi yapiyormus :evet:

Güvercinin sahibini bulduk ve verdik, disisi de varmis. Ailesinden ayrilmayacak olmasina cok sevindim ama alismistik ailece ona, ismini capulcu koymustuk. Yuvasina döndü capulcu :slm:

Yardimlariniz ve desteginiz icin tesekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri