Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evet arkadaşlarım abilerim kuş beslemeye yeni başladım 3-4 gün oluyor kümesim çatıda ön tarafta çatı kapalı olduğu için balkon gibi bir yerde besliyorum 4 metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde bir yerde besliyorum kümese 9 folluk rahat sığıyor gezinmeleri için falanda yerleri var 2 tane yavru dönek 2 tane kelebek biri yavru 2 baska biri yavru suan 6 tane kuşum var.Baskalar dişi kelebekler erkek döneklerin cinsiyetini bilmiyorum.Arap kelebek baska ile eş tuttu ve herkeze sataşıyor herkezle kavga ediyor tüylerini yoluyor.Sizce zamanla düzelirmi benim bişey yapmam gereklimi ?
Kümes ufak gelmiştir önemli olan kümesin kaç tane folluk alacağı değildir folluk sayısına göre kuş koyarsan hata edersin 1 takım kuşa 2 folluk olarak hesap et follukların dışında kuşların rahatça dolaşabileceği bi alanı da göz önünde bulundurmalsın ya daha büyük bir kümes edinmeye çalış yada kuş sayısını azalt bunun dışında kuşların çoğunun erkek olmasından da kaynaklanabilir kuş pazarlarına gidip simsarlardan kuş almaktansa 2 3 fazla verip tanıdığın bildiğin yetiştiricilerden direk kümeslerinden kuş almanı tavsiye ediyorum ayrıca tek bir cins kuş bakarsan daha rahat edersin melez yawrular almazsın bu zevki paraya dökmüş rant elde etmeye çalışan üçkağıtçıların sizin gibi yeni merak saran hevesli arkadaşlarımızı bu zevkten soğutmaması dileğiyle saygılar...
Kümesi yaptığın alana göre tür belirle bence bir kaç bilgi vermişsin ama tam olarak gözümde nasıl bir yer oluğu şekillenmedi doğrusu kuşların rahat rahat inip kalkabileceği bir alan var mı? etraf açık mı terastan görüş açısı geniş mi yoksa yan taraflarda yüksek binalar vs var mı? Bir kaç fotoğraf çekip koyarsan bu sitede her ırkın üstadları var herkes sana yardımcı olacaktır. Tabi bir de senin hangi ırkı beslemek istediğin de önemli her ırkın kendince avantajlı ve dezavantaklı yanları var sevdiğin bir ırk olmalı ki dezavantajlı yanlarına katlanabilesin saygılar...
yarın kümesin ve beslediğim yerin fotoğraflarını çekip koyacağım kümesin içi etraf vs.
ben yeni beslemeye başladığım için kolay kolay kaçmıycak bir kuş beslemek istiyorum.Mardin falan değil düz uçuşlu kuşlar beslemek istiyorum.
Posta ırkına yönelebilirsin o halde en sadık kuş türü onlardır fakat yawru kızması uçurulmamış postalardan edinmeye çalış yoksa eski sahibine geri döner posta ırkı çok sadıktır
yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim 2 tane daha dişi aldım artık kavga etmeyi bıraktılar eş falan tutuyorlar.ben yeni başladığım için daha cok karga kuşlara yöneldim biraz alıştıkdan sonra hepsini posta yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim iyi akşamlar
senin için sadık olmqası önemli olmaması lazım bu senin zevkine baglı oyun istiyorsun hareket istiyorsun diyelim posta karga gibi uçar iner yok oyun dersen iniş alanın ne kadar oldugunu bilmiyorum ama darsa uçar oynarlardan al sabuni miski cinsi alçak yerde oynamasın oynarsa inmeye bilir yok inişi rahat yaparlar dersen az kuş beslicem dersen zümrüt arap veya kara çakmaklı tavsiye ederim zevk alırsın bide kelebekle baskayı ayır kırma kuş elde etme bence sat kelebegi baska al iniş alanın darsa kelebek inemiye bilir
bide arkadaşın biri demiş bu zevki paraya dökenler dolandırıcı diye ben bu işe zevk için başladım hem zevkini çıkarıyorum hem bütceme katkı saglıyorum gel edirnekapıya pazara tanıştırayım sr-enin dolandırıcı dedigin insanları sana sen yaptıgın işte emek veriyosan maaşınıda alıyosan insanlarda o kuşlara emek veriyor tutturmuşsunuz yok kuş baz yok dolandırıcı sana kimse zorla al demiyor almazsın olur biter senin gibi insanlara 5 liralık kuşu bile 5bin tl derim sizde dersiniz dolandırıcı ama unutma kimse cebinden zorla almıyo parayı
Sanırım yazdığım yanlış anlaşıldı yada bütün yazılanlar tam olarak okunmadı ben kimsenin şahsına yönelik bir ifade kullanmadım niye üstünüze alındığınızı da anlayamadım ben kuşlara çok fiyat çekilmesine falan karşı değilim herkesin kendi kuşudur istediği fiyatı çeker alır satar kimse bunlara sesini çıkaramaz arkadaşın kümesindeki kuşların çoğunluğu erkekmiş benim dediğim 2 kuruş para için erkek kuşları takım diye kuşçuluğa yeni başlamış anlamayan arkadaşlara satan veya hasta kuşları sağlıklı diye satıp aldatan kandıran kişileredir ondan sonra bu tip kardeşlerimizi kuşçuluğa teşvik edeceğimize soğutmuş olmuyor muyuz? Bu arkadaşlara destek olmamız bu tip konularda onları uyarmamız ve dikkat etmelerini sağlamamız gerekmiyor mu? Kaldı ki bu sitenin amacı paylaşım ve ben şimdiye kadar gördüğüm karşılaştığım olayları konuşuyorum inşallah dürüstçe kuş satanlar bu tip aldatmacalarla bu sektörde nemalanmaya çalışanları deşifre eder ve bunları bu piyasadan temizler ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır kimsenin şahsına yönelik bir ithamda bulunmuyorum zaten üstüne alınması gerekenler bu yazıyı okuyup üstlerine alınacaklardır ayyıldız bey
arkadşım güzel demişsinde bak ne demişsin kuş pazarına gidip satanlardan alma demişsin arkadaş herkez kuş pazarına gider satar alır burada o arkadaşa senin git tanıdıgın bildigin kişiden al demişsin oda güzel bakalım arkadaşın tanıdıgı bildigi birisi varmı varsa o şahısla gider alır şimdi sen kaç kişi tanıyorsun kümesinden kuş satanı bu işde en iyisi tanıdıgıyla gidip alması kaldıki bu iş çocuk oyuncagı degil kuş öldügünde günahı var ben başladım ama kavga ediyorlar ederler doldurursan yabancı kuşları yabancı kümese ederler bu hobiyi yapacak kişi en azından nasıl bir kümeste yaşarlar bilmesi lazım araştırsın önce kuşun cinsiyetini nasıl anlarım diye şimdi arkadaş atacak çuvalla yemi önlerine hergün ondan sonra kuş olacak 3 kilo ondan sonra yazacak buraya kuşlarım uçmuyo hadi kolay gelsin ondan sonra neyse KUŞ PAZARINDA KUŞ SATANLARIN HEPSİ KUŞBAZ OLMAZ UNUTMAYALIM BUNU
Keşke herkes sizin gibi bu işin günahını da göz önünde bulundursa benim tek hatam parantez içinde bu işi dürüstçe yapanları tenzih etmemek olmuş bunun için özür dilerim lakin dediklerimin de haklılık payı oluduğunu sizde kabul edersiniz sanırım. Benim kötü niyetle yazdığım hiçbir söz yok umarım anlamışsınızdır
ben anlıyorum ama önemli olan herkezin anlaması şimdi ben kuşculuga yeni bşlamış olan rkadaşlar açısından bakıyorum yazını gören arkadaşlar diyecekki aa bak bilen arkadaşlar abiler pazarları hiç tavsiye etmiyor hep dolandırıcı kuşbaz var diyecek oralara gitmeyecek ben buna karşıyım
Aynı arkadaş yeni bir konu açmış konu11063.html düşündüğüm gibi çıktı yani o zaman ben toparlayayım konuyu uzamasın fazla kuşçuluğa yeni başlamış arkadaşlara önerim varsa bu işi bilen birileri yanındayken kuş alsın sadece kuş almak konusunda değil kuşların bakımı hakkında da bilgili kişilerden faydalansın kuşlara eziyet etmesin eğer çevresinde böyle bi tanıdığı yoksa muhammet kardeşimiz gibi bilgi sahibi olanlardan bu site aracılığıyla yardım alsın sitenin kuruluş amacı bu zaten bu ayrıcalıktan çekinmeden yararlansınlar
işte ben burada bagırıcam aslındada çok insan karşı çıkacak çoluk çocugun eline kuş vermeyi n onunda canı var diye atlayanlar olacak yok biz kuşculugu bu hobiyi yaymaya çalışıyoruz gibilerinden arkadaş yaymaya çalışıyorsunda çocugun eline bi kuş vererek yayamazsın bu hobiyi elinden tutacaksın 3 4 ay kümesinde diyeceksinki bak bu kuşlar senin her gün gelip yemini suyunu sen vereceksin bakımını yapacaksın uçuracaksın gelmezsen ilgilenmezsen kuşlar sana vermem diye korkutacaksın hastalıkları ögretmeye çalışacaksın şimdi görüyoruz kuş tüge giriyo benim kuşum hastalandı tüyleri dökülüyo acil yardım diye forumu yırtıyo yanlış işde burada biz gençlerin elinden tutmazsak onlarda kuşu kanadından tutar