kaya tuzu kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgulgokhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan özgül
Meslek
otomotiv
İlgi Alanı
kaya tuzu kullanımı konusunda yardıma ihtiyacım var. kaya tuzunu parçalamadan yani kaya şeklinde sürekli güvercinlerin önünde durmasının bir zararı olurmu bu konuda yorum yapacak herkeze şimdiden teşekkür ederim.

Canım kardeşim benim ve çevrem de kuş besliyen arkadaşlarda yapmış olduğumuz söyleşi tartışma ve muhabetlerda mümkün olduğu kadar hazır mermer tozu bile vermiyoruz yıkanmış kum , kil veriyoruz Amerikada insanlar için çalışma yapmışlar üç beyazın ( Un,Şeker,Tuz ) en tehlikeli olduğunu ortaya çıkarmışlar bilseydik bu çalışmayı daha önce başlatıp bitirirdik demişler kuşun bünyesi ne kadar bir şey o tuzu bünyeden nasıl atabilirler takdir sizlerin selamlarımla.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim benim ve çevrem de kuş besliyen arkadaşlarda yapmış olduğumuz söyleşi tartışma ve muhabetlerda mümkün olduğu kadar hazır mermer tozu bile vermiyoruz yıkanmış kum , kil veriyoruz Amerikada insanlar için çalışma yapmışlar üç beyazın ( Un,Şeker,Tuz ) en tehlikeli olduğunu ortaya çıkarmışlar bilseydik bu çalışmayı daha önce başlatıp bitirirdik demişler kuşun bünyesi ne kadar bir şey o tuzu bünyeden nasıl atabilirler takdir sizlerin selamlarımla.
çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için sadece profosyenel anlamda kuş besleyen bir yetiştiricide görmüştüm bir çömlek tarzı kabın içinde bütün olarak vardı sorduğumda kaya tuzu demişti bende almıştım ama araştırıp vermenin daha doğru olacağını düşündüm.

Tuzun zararı olur, önlerinde mineral taş ve kil bulunsun, güvercinler için yeterli ihtiyaçlar bunlardır. Yaz aylarında Elektrolit takviyesi için şeker ve tuz karışımı verilebilir, o da uygun dozda olmak şartıyla ve her zaman değil.

Kesinlikle kaya tuzu verme 2 ay önce başıma geldi, kaya tuzu sonrası kuşlar aşırı su işmesi sonucu devrilmeye başladı ,bende suyu alınca akşama kümesin en güzel mardini ölmuş, 3 taneside titreğe girmişti, tekrar suyu önlerine koyunca titreğe giren kuşlar 2 gun sonra normale döndü.Normalde kuşlar tuz ihtiyacını piyasada satılan taşlardan fazlasıyla karşılıyor.Piyasada satılan natural firmasının çömlek içinde olan sert taşı var, bu kaya tuzu değildir karıştırmayın ondan verebilirsiniz.Bahsettiğim kaya tuzu bakkallarda satılan turşuluk salamuralık tuzdur, resimdeki tuz.

Ekli dosyalar

• tuz.jpg
    tuz.jpg
    143.6 KB · Görüntüleme: 3,456
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..

Herhalde kullanılmaması gerektiği anlaşıldı. Kuşlarımızı deneme tahtası yapmamalıyız. Bazı yanlış uygulamalarımız hemen etki etmese de kuşlarımıza zarar verdiği muhakkaktır. Zararları da zamanla ortaya çıkmaktadır. Eskiden böceklenmesin diye baharatlara bir tutam (ne demek ise) DDT katarlardı. Şimdi böyle bir uygulama yapılabilir mi? Lütfen artık kuşlarımızın sularına çamaşır suyu veya başka dezanfektanlar katmak, kaya tuzu vermek gibi aslında çok zararlı olan kulaktan dolma uygulamalara son verelim..
Hergün yeni koyulan temiz sularına elma sirkesi yeter. Ben 1 lt suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekliyorum.

DEĞERLİ ABİLERİM KARDEŞLERİM ARKADAŞLARIM YORUMLARINIZI OKUDUM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN DE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM BELKİ BANA KIZACAKSINIZ AMA BEN YILLARDIR KÜMESİMİN ÖNÜNDEN EKSİK ETMEM SİZİN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİN TAM TERSİNİ YAPIYORUM HİÇ BİR SIKINTISINIDA GÖRMEDİM KAYA TUZUNUN BELKİDE UYGULANMASINDA YANLIŞ YÖNTEMLER KULLANILIYOR OLABİLİR KENDİ UYGULALMAM DA ŞU ŞEKİLDE BİR AVUÇ DOLUSU KAYA TUZUNU BİR KAPTA ILIK SUDA ÇÖZERİM KABIN DİBİNDE TUZ KALMAYACAK ŞEKİLDE TUZ KALIYORSA BİRAZ DAHA SU EKLERİM DAHA SONRA BU ÇÖZELTİYİ KÜMESİN ÖNÜNDE HEDEF OLARAK BELİRLEDİĞİM YERİN BİR KÖŞESİNE NEBATİ TOPRAK KOYUP BU TOPRAĞIN ÜZERİNE DÖKERİM KUŞLARDA DIŞARDA GEZİNİRKEN BU TOPRAKTAN YİYOR ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLARIDA YERİNDE SAYGILARIMLA

herkezin yorumuna saygı duyarım benim vereceğim tuz normal kaya şeklinde idi ama artık vermeyi düşünmüyorum

ELKIR' Alıntı:
DEĞERLİ ABİLERİM KARDEŞLERİM ARKADAŞLARIM YORUMLARINIZI OKUDUM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN DE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM BELKİ BANA KIZACAKSINIZ AMA BEN YILLARDIR KÜMESİMİN ÖNÜNDEN EKSİK ETMEM SİZİN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİN TAM TERSİNİ YAPIYORUM HİÇ BİR SIKINTISINIDA GÖRMEDİM KAYA TUZUNUN BELKİDE UYGULANMASINDA YANLIŞ YÖNTEMLER KULLANILIYOR OLABİLİR KENDİ UYGULALMAM DA ŞU ŞEKİLDE BİR AVUÇ DOLUSU KAYA TUZUNU BİR KAPTA ILIK SUDA ÇÖZERİM KABIN DİBİNDE TUZ KALMAYACAK ŞEKİLDE TUZ KALIYORSA BİRAZ DAHA SU EKLERİM DAHA SONRA BU ÇÖZELTİYİ KÜMESİN ÖNÜNDE HEDEF OLARAK BELİRLEDİĞİM YERİN BİR KÖŞESİNE NEBATİ TOPRAK KOYUP BU TOPRAĞIN ÜZERİNE DÖKERİM KUŞLARDA DIŞARDA GEZİNİRKEN BU TOPRAKTAN YİYOR ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLARIDA YERİNDE SAYGILARIMLA

İlker Bey,

Ben kuşlarıma bu güne kadar kaya tuzu vermedim. Sizin yazınızı okuduktan sonra bir araştırma yaptım ve aşağıda verdiğim link deki yazıyı okudum. http://tahirsadan.blogcu.com/guvercinle ... ci/3614881

Doğruyu bulmak adına sanırım bu konuyu biraz daha araştırmalıyız.

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

ben kaya tuzunu resimde görüldüğü şekilde bütün olarak vermeyi ve sürekli önlerinde durmasını düşünüyordum şuan vermiyorum konu herkezin yorumlarına açık

Ekli dosyalar

• kaya tuzu.webp
    kaya tuzu.webp
    51 KB · Görüntüleme: 2,024
Geri