kuşçu55' Alıntı:
slm kardeş kayseri sivas ankara kuşları perfomanz ları oyunları ve biraz özelliklerinden bahseterseniz sevinirim saygılar
Hayirli günler kardes,
Benim besledigim kuslar dam üstü, kimi uzun kaciyor kimide az. Resimde bulundugu sarayli tosbagisirtliyi gecen sene atmacaya kaptirdim. Bir kac sene ucurdum ama cok'da yatirdim. O kus dam üstü ucardi ve yukardan alirdi. 5-6 taklaynan cikiyordu. Pek süper kus degildi ama kendisini seretiyordu. Bu LINK'de onun videosu göre bilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=DHk3b3tsfo0. Onun anadan kardas olan Sarayli kakili benekli (resimde rengini yanlis yazmisim) gecen senenin yavrusu bana amcam verdi o kusu. Oda yukardan aliyor ama fazla üstüne düssem indiririm 8-9 taklaynan cikiyor. Kus rahatsiz oldu bidahada ucurmadim. Tosbagisirtli kalpakliyi bana geldiginde, oda amcamdan geldi ilk 5 ay ucuramadim, nedense kanadinda bas tügüleri uzamadi ve biras rahatsizdi. Anca iki ay ucura bildim kus cok geziyor alip basini gidiyor. Dama geliside cok güzel fakat uzun zam rahatsiz oldundan dolayi kendisini cekemiyor ama bos'da birakmiyor. kus su an atmaca yüzünden dinlendiriyorum. Ilk baharda yine kovalacagam.
Kuslarimin cogunu özelikle uzun kacan lari damizliga cekdim ve bir kac tanesini atmacaya kapdirdim. Dogru dürüst kus ucuramiyorum atmacalarnan basim büyük belada. En güzel kuslarimi ve umutlu oldugum yavrulari atmacaya yem eddim. Gecen sene aralikda 12 kusumu kabdi. Yuvada sagilam kus birakmadi.
Saraylida sivaslarin kusu. Bana sivasli bir arkadas verdi cok güzel kuslari var onun icin Sivas yildiz elline gittim ve ordanda kus getirdim. Belki forumda sivasli arkadaslar tanir yildiz elliden citanin Ramazan derler. Cok uzun kaciyorlar
fakat tek bir hatalari var beli bir zamanda kus inemiyor ve teziyor. Ben öyle cok kus kayip eddim. Aldim yavrulari ucuruyorum oyuna giriyorlar on dan sonra kolay kolay indiremiyorum. En sonunda kendim kuslarima vurdum anca öyle sakinlesdirdim.
Su an Tosbagisirtli kakili ucuruyorum amcam o kusu cok met ediyor. Bende cok merak ediyorum bakalim neyapacak. Dam üstü ucuyor cok geziyor ama sefere daha tam hazir degil. O kusu atmacaya kapdirmaya göze aldim. Nasil olsa o kusun arkasi bende cok. Eger istedigim gibi cikarsa kameraya cekip sizinle paylasmak isterim.
Saygilarim Ismail