kedi ısırması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elemim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

elemim

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
barış yoleri
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar bugüne kadar üç tane kusumu kedi ısırdı ama sadece birini götürebildi fakat diğer ısırılan kuşlarda kısa bi süre içinde öldü
bir kac kişiye sordum
onlarda kedinin dişinde zehir oldugunu iddia etti fakat ben emin değilim bu konu da
bildiklerinizi paylasır mısınız????

ELEMİM

merhaba gecmiş olsun

evet kardesim kedinin degdigi kus kesinlikle ölüyor

3 günde 5 günde yasasa kesinlikle dikiş tutmuyor

arkadasın dedıgı gibi kedinin degdiği kus yasamıyor bu benımde basıam geldı yapabılecegın tek sey kediye orayı unutturman orada oldugu zaman geldıgı zman kedinin canını yak ıkı kez kovala sonra güvercınlerını saglama al 5-6gün kedı hiç bişi bulamasın orada sadece dayak yesın o zmana oradan vazgecer benım burda 7 tabe kedi var ama gelki kedilerle kuşlar koyun koyuna yatıyolar ever yavruyken güvercın veya kus yedırmezsen fazla ılgılenmıyolar kuslarla birde eger kedıyı yakalarsan kedinin bıyıklarını kes :ckmk: dalga gecıyorum sanma öle gercek kedinin bıyıgı avcılıgının ustalıgıdır avına konsatre olmasıdır eger o kedının bıyıgını kesebılırsen kedı daha az ılgılenecekdır dalmaya kalksa bıle artık eskısı gibi avcı olamayacakdır fakat bu kez kediye sen yemek vermen gereke bılır avyapamayacagı için sonucda oda hayvan dimi işte bıyıgını kes kuşlardan uzak bı yerlerde yemek ver ona daha ii olur ii günler dilerim saygılarımla matrax..

kedinin ısırdığı güvercinin ölmesinin sebebi kedinin dişlerindeki zehir değil güvercinin iç kanamadan ölmesidir bu tabi kuşun hangi bölgeden ısırılmışsa o yere göre değişir her zaman ölmeyebiliyor ayrıca kedilerin dişlerinde kesinlikle zehir yoktur

bi ara benim kümese girmiş.ben yoktum o zaman memlekette.5 tane kuş gitmiş.1 tanesi yaralı kurtulmuş.ama o da takla bile atamazdı düz filo kuşu gibi uçar dururdu.

kardeş kedinin diinden falan zehir yok mesela seni kedi tırmaladımı köpek ısırdımı sokak köpeği falan aşları yok ya onların onlarda bişi war ama zehirde olabilir tabi öldürüyor mesela beni sokak köpeği ısırdı aşısı yok diye bir sürü aşı yaptılar...

Arkadaşlar kedinin dişinde zehir ne gezer. Yılan mı bu? Hadi deseniz ki bazı canlıların salyaları o denli bakteri doludurki ısırdığı hayvanın yaşama şansı yoktur, belki bunu anlarım. Mesela Komodo ejderi böyle bir sürüngendir ama kediler bu sınıfa girmez ancak kuduz olmuş ise durum değişir. Kuşu ısırınca açık bir yara oluşmuşsa pansuman ve antibiyotik tedavisi gerekir. Ancak kuşu sıkarak ezmişse tabiki iç kanama meydana gelecektir. Saygılar..

kediler pis hayvanlardır bütün gün çöplüklerde insanların pisliklerini karıştırırlar tırnakları ayzı yüzü pislik içerisindedir kuşun ölmesinin sebebi bu pisliklerdir bence.NUSRET..

selam, kedi sizi'de ısırsa elinizde şişkinlik,ağrı gibi faktörler baş gösterir, sizin metabolizmanız sağlam olduğu için bu olayı atlatabilirsiniz, kedi kuduz'sa sizin için'de tehlikeli durum söz konusudur, kediler genellikle sokakta yaşarlar ve her türlü mikrobu barındırırlar, kuşunuzu ısırdığındada muhtemelen mikrop kuşunuza bulaşacak ve kuşunuzu öldürecektir, yani kedi zehirli değil mikroplu'dur. şahin kuşunuzun kursağından yaralarsa dikerek düzeltebilirsiniz ama kedi köpek gibi saldırılarda malesef kurtulma olasılığı çok düşüktür geçmiş olsun
saygılar Engin.

Arkadaşlar benımde güvercinimi kedi yaraladı ve ölmedi ben bu söyleme inanmıyorum. Bundan 4 ay önce bı gece guvercınım evde yerde gezerken kedı bızım kata camdan tırmanmıs ve kafamı cevırdıgım an guvercınımı kedının agzında görüp feryat fıgan bagırmam bır oldu. Kedıyı korkutmus olacagımkı kedı hemen kusu bıraktı ve kactı. O esnada sendeledi guvercınım sonra ınceleyınce vucudunun kanatla kursak arası olan bolgesınde bıraz derın bır yara gordum parcalamıstı etını ama kan akmıyordu. Sonrasında pansuman yaptım tam 1 hafta gunde 3er kez. ve 1 hafta sonra yara tamamen kapanmıstı. Suan guvercınım oglum cok iyi :))

Oncelikle foruma ilk mesajim kedi yaralamasi eger cok agir sekilde degilse yaraya zeytinyagi dokmeni tavsiye edebilirim ..Yara bu sekilde daha cabuk sekilde kuruyacaktir...Ileriki gunlerde teramisin merhem ninin deri icin olanini surebilirsin ... Benimde basima 2 ay once kumese kedi girdi ve kusu yaraladi ..Hayvan kendini bu gunlerde toparladi ve artik ucmayada basladi ...

Ozgur Kaya

Geri