Kedi saldırısı ve uçamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gargantua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gargantua

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
anil unveren
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kedim bugün bir güvercine saldırdı kurtardım güvercini. Açık bir yarası yok biraz yürüyor ama genelde haraketsiz. Kedinin kafesine koydum, kediden uzak bir yerde 1 saattir dinleniyor bulgur ve su koydum yanına. Şok mu geçirdi acaba çünkü açık yara göremiyorum, yemekte yemiyor. Kanatlarında kırık yok anladığım kadarıyla. Hiç kuş beslemedim şuana kadar. Oturduğum yerdede kuş bakımından anlayan veteriner ve kuşçu arkadaşım yok. Teşekkürler şimdiden.

merhaba,
mümkünse kanatlı uzmanı bir veterinerden hekimden yardım alınız. koyduğnuz kafese kedinin kokusu sinmiştir, o kokuyu aldıkça da hayvan korkabilir! hayvanı rahat ve korunaklı ayrı revire alınız. oluşabilecek enfeksiyonlara önlem amaçlı oral ilaç ve karışımlarını kullanmak gerekebilir. bulgur çok verilirse yedikten sonra şişkinlik yapacağından rahatsız edebilir. temin edebilirseniz buğday, az mısır, karışık muhabbet kuşu yemi, yanında üfelenmiş ekmek içiği veya galeta unu, yiyebileceği şekilde doğranmış biraz tazelik yeşillik vs. gibi bunlar yeterli olacaktır. hayvan yemekle ilgilenmiyorsa ağız içini, vucudunda görmediğiniz bir yerde yara, bere veya kanama varsa kontrol ediniz. kanat içi, altı ve dışı gövde iyice kontrol edilmeli, gerektiği şekilde dezenfekte edilip uygun merhemler sürülmelidir. bunlar yok eğer sadece korkudan ise, kediyi kesinlikle görmesin! bunların yanında multivitamin ekinezyalı ginseng çayı "sakinleştirir" ve başka hastalığı varsa oral ilaçlar işe yarar. buradaki https://goo.gl/TVOLqb döküman açılınca ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa aramak istediğiniz kelimeleri sırayla yazıp, ok tuşlarına basarak konuların tamamını dikkatlice okuyunuz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. önlem amaçlı (dökümanda tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm yavru/genç kuş hastalığı bölümünü bulup tamamını mutlaka okuyunuz) veya konuları siteden aratabilirsiniz. Not: Açık yaranın üstüne tentürdiyot, batticon, oksijenlu su ve/veya türevleri direkt sürülmez! Hücrelerin ani ölümüne yol açar, insanlarda bile kol, bacak vs. kaybına sebebiyet verir. Bunlar yaranın sadece etrafına sürülebilirler veya durumu uygunsa suyla seyreltilerek kullanılabilirler. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri