kedi saldırısısı ve sonrasında yaşanan sorunlar :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marmarislee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim güven
Meslek
turizm
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese slmlar...

Forumda ilk konum ve inşallah yardım ve destek amaçlı başka konularımızda olacak zamanla.

Marmariste besliyorum güvercinlerimi ( Taklacı )

Yaklaşık 5 gün önce kümesime saldıran kedi maalesef bir güvercinimi benden ayırdı :(

bi diğeri gırtlağından yaralanmış ve kursağı delik haldeydi.

ama sorun olan kuşumda dışardan hiçbirşey yoktu. (yavruluktan çıkmak üzere)

gırtlağından yaralanmış ve kursağı delinmiş güvercinim için veteriner önerisi ile BATICON , antibiyotik ve vitamin tedavisi uyguladım şu anda durumu iyi gibi görünüyor.Kuş eski canlılığına kavuştu yem yemesi ve su içmesinde bi sorun yok. ( tesellim oldu ) inşallah en kısa süredede yarasını kapatıp sağlığna kavuşturmayı diliyorum.

sorunlu dediğim kuşumda dışardan hiç bir yara vb. iz yoktu fakat kuşu elime aldığımda maalesef gagasından kan damladığını gördüm elimden gelen tek şey antibiyotik ve vitamin tedavisi oldu fakat bir türlü kendini toparlıyamıyor.çok durgun çok halsiz ve eskisi gibi yem yemiyor su içmiyor. Bir köşede oturup bekliyor.Ve ishali var.Daha önce yukarıda belirttiğim gibi yavruluktan yeni çıkmak üzere. Yardımcı olabilecek abilerimiz kardeşlerimiz varsa ve acil olarak cvp yazarlarsa çok mutlu olurum.

Saygılarımla...

İbrahim Güven

hoşgeldin ibrahim
aynı zamanda da geçmiş olsun ağzından kan gelen kuşun yaralanma ağız içindemi ? yoksa kursak veya iç organlarındanmı buna bakabilirmisin ağzını aç kuşun ve ağzını suyla yıka kanamanın yeri eğer ağız içindeyse tedavisi nispeten kolay eğer içerdense işin biraz zor ama imkansız değil ben hisarönündeyim marmarise indiğimde eğer uyarsa yardımcı olmaya çalışırım
sitede aykut abin var o da marmariste eğer müsaitse belki o da sana yararlı olabilir bilgi bakımından

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..;
Ve çok geçmişolsun, kedi ısırığı öldürücüdür çoğunlukla, kuşu yakalayınca çok sıkı ısırır ve iç kanamaya sebebişiyet verir . Dıştan görülen açık yara olmasada içten büyük hasarlar açar hayvana, telafisi iyileşmesi çoğunlukla mümkün olmaz .
Sizin için vazgeçilmez değilse boynunu çekerek hayvanın acılarına son vermenizi öneririm .Zira iyileşmesi pekmümkün olaz ıcı çekerek ölür hayvan .selamlar.ŞEREF

Aykut abi bana bu işi sevdiren kişidir :D zaten onla beraber gelmiştik kümese ve baktığımızda maalesef durum böleydi.Kuşun ağzında herhangi bi yaralanma yok kanama sadece o gün oldu ama sonrasında dier belirtiler başgösterdi marmarise geldiğinizde aykut beyi ararsanız o sizi bana yönlendirecektir. Teşekkürler...

Şeref Bey ne olursa olsun hiçbir zaman ama hiçbir zaman bi hayvanın canını ben almam ve bunu yapanlarada karşıyım.
Eceli gelmiş ise eceli ile ölür ister can çekişsin ister iyileşecek olsun kesinlikle öle bişey yapmam. Ama yinede ilginiz için teşekkür ederim...

Saygılarımla...

İbrahim Güven

Ayagi kirilan ati vururlar.

Şeref beyinde dedigi gibi kedi saldirisi sonucu alinan yara genelde ölümcül olur. Ki hayvan ölmeden önce tahmin edilmeyecek derece de aci ceker. Veteriner vs. bunlarinda cogunun kuş türleri ile 4/4'lük ilgilenemedigi biliniyor. Yara dis taraftan kendisini göstermese bile ic tarafta rejenerasyonunu tamamlayamamis olabilir. Bir sure daha cozum arayipta bulamaz iseniz en dogru olan Şeref beyin dedigi gibi kuşun kafasini çekmektir. Ki bundan sonra kuşu bekletmenin tek adi ; Eziyetdir.

Karantinaya aldiniz mi bilmiyorum ama almadi iseniz ilk olarak kusu digerlerinden ayirip, uygulanabilecek tedavi yontemleri daha sakin bir ortamda yapmanizi oneririm.

Geçmiş olsun, umarim düzelir.

TempesTs' Alıntı:
Ayagi kirilan ati vururlar.

Şeref beyinde dedigi gibi kedi saldirisi sonucu alinan yara genelde ölümcül olur. Ki hayvan ölmeden önce tahmin edilmeyecek derece de aci ceker. Veteriner vs. bunlarinda cogunun kuş türleri ile 4/4'lük ilgilenemedigi biliniyor. Yara dis taraftan kendisini göstermese bile ic tarafta rejenerasyonunu tamamlayamamis olabilir. Bir sure daha cozum arayipta bulamaz iseniz en dogru olan Şeref beyin dedigi gibi kuşun kafasini çekmektir. Ki bundan sonra kuşu bekletmenin tek adi ; Eziyetdir.

Karantinaya aldiniz mi bilmiyorum ama almadi iseniz ilk olarak kusu digerlerinden ayirip, uygulanabilecek tedavi yontemleri daha sakin bir ortamda yapmanizi oneririm.

Geçmiş olsun, umarim düzelir.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

SAYGILARIMLA...

belkide kümese kedi değilde fare girip kuşun kursağını fln boşaltmştr aynı olay bnmde başıma geldi kurban bayramının ilk günü uyandım ve kümesime gittim yumurtlamak üzere olan çorumum folluğun içinde kursağı delinmiş ve kursağındaki yemler alınmıştı kümesime kedinin gireceği kadr bi delikte yoktu bence sizin kümesinizede fare veya sansar girmiş olablr..syglr...

:D allahıma bin şükürler olsunki bugun biraz düselme oldu güvercinimde :D umarım dahda iyiye gidecek :D ilgi gösterip cvp yaza herkese teşekkürler bugun yeminide yedi suyunuda içti bayaa bi mutlu etti beni sadece ishali devam etmekte onuda zamanla düselticem inşallah herkese tekrardan sonzuz teşekkürler..

Geri