Kedi ve Muhabbet Kuşu(Yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KelebekciRasit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Rasit Albayrak
Meslek
Mobilyacı
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar evde bir kedim ve muhabbet kuşum var muhabbet kuşunu yeni aldım yüksek bir yerde duruyor ve kedi altında miyavlıyor.Kafesi aşşağıya indiriyorum sadece kuşu izliyor.Acaba ikisini birbirene alıştırabilirmiyim?
53747410151295697127302.jpg

Merhaba Raşit Bey,
Sizinki tam Sylvester ve Tweety hikayesine dönmüş.
Ama siz büyükanne tanımına pek uymuyorsunuz :haha:
Kedinin alışması lazım, muhabbet kuşu alışırsa yem olur zaten.
Bence ikisinden biri o eve fazla gibi...

Kedi yavruyken muhabbet kuşu olsaydı yani beraber büyüselerdi alışmaları kolay olurdu fakat kedi büyükse ve şimdiye kadar baska bi hayvan görmediyse evde tabii alışması zor olur muhabbet kuşuna.

cevaplar için sağolun olmazsa muhabbet kusunu satarım kedim neredeyse 1 yıldır bende ayrıyeten zaten bahçedede güvercin besliyorum

KelebekciRasit' Alıntı:
cevaplar için sağolun olmazsa muhabbet kusunu satarım kedim neredeyse 1 yıldır bende ayrıyeten zaten bahçedede güvercin besliyorum

bence kediyi sat kediler nankördürler bildigim kadarıyla hem sonra ah vah demeden kurtulursun :haha: :haha:

Arkadaslar peki bu kus erkekmi disimi?

Muhabbet kuşunun burnu maviyse erkektir. Pembe yada beyaz gibi renklerse dişidir. Hafif mavimsi gibi geldi bana resimden ama siz yakından bi bakın. Burun Deliklerinin oldugu yer mavimi pembemi diye.

Diğer bir yöntem ise kafeste bakmak. Elinizi kafese uzatın. Elinize saldırıp kızıyorsa dişidir. Elinize tekpi vermiyor, ve hemen kızıp saldırmıyorsa erkektir. Tabi parmagınızı iyice hayvanın gagasına sokarsanız erkekde olsa ısırır.

Ayrietten. Erkek muhabbet kuşları dişilere göre daha cana yakın ve daha konuşkandır.

Hatam yalnışım olduysa affola. Saygılar..

Aldigim kisi erkek dedi burun delikleri mor ama hafif bi mavilik var

Bende resimden erkek gibi gördüm. Burun delikleri mavimsi. Ama o kuş tahminimce genç daha. Zaman geçtikce burun deliklerinin rengi koyulaşıcaktır.

Yalnışım hatam olduysa üstadlarım düzeltsinler. Saygılar..

Evet cok genc bi kus tanidik bi pet shoptan aldim onun kendi kusunun yavrusu

Geri