Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Kedilerde Aşırı Zayıflama Ne Anlama Gelir?

Mert

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,306
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Ortalama bir kedi 3.5-4.5 kilo arasındadır. Bu kiloda olan bir kedi zayıf değildir. Kedinizin kilosu, yavruyken ve yavru kedilikten yetişkinliğe geçtiği zamanlardayken doğal olarak değişiklikler gösterir ve bu değişiklikler kedinizin cinsi, yaşı, cinsiyeti vb. gibi faktörlere bağlı olabilir.

Fakat normal bir yeme düzeyine sahip olan kedilerde de bu görülebilir. Kedilerin on iki saatten fazla iştahsız davranmaları genelde endişelenilmesi gereken bir durumdur.
Bu gibi durumlarda kesinlikle bir veterinere danışmalısınız. Kedinizin ideal kilosunun ne olması gerektiği hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Aşırı Zayıflığın Belirtileri Neler Olabilir?
Kaburgalar ince bir yağ tabakasına sahip olmalıdır eğer kaburgalar çok belirginse, bu durum kedinizin zayıflığını gösterebilir. Kediler almaları gereken protein ve vitaminleri alamazsa zamanla zayıflar ve bağışıklık sistemi düştüğü için hastalıklara davetiye gönderilmiş olur.

Bu kedinizin mamasından kaynaklı olabileceği gibi psikolojik veya fiziksel hastalıklarından kaynaklı iştahsızlığı da olabilir.

Kedilerde Aşırı Zayıflamanın Nedenleri
Kedinizin kilo kaybetmesinin nedeni psikolojik veya mama değişiminden kaynaklı olarak kendini aç bırakıyor olabilir. Ancak, normal miktarda yiyecek yemeye devam etse bile, kedinizin kilo vermesine neden olacak diğer durumlar da görülebilir.

Kediler ayrıca rutinlerinin bozulmasına üzülebilir, sizi kıskanabilir ve bunu iştahına yansıtabilir. Aşılandıktan sonra iştahsızlık gösterebilirler.

Bunun yanı sıra her kilo kaybı kanseri akla getirmemelidir fakat bu da bir neden olabilir. Yaygın olarak görülen diğer semptomlar arasında iştah kaybı ve sık sık bir yerlere saklanmalar yer alır. Diyabet bir diğer neden olabilir.

Diyabetli kedilerde genellikle iştahta değişiklikler oluşur ve bununla birlikte kilo kaybı oluşabilir. Diyabetli kedilerin tatlı kokulu bir nefesi vardır.

Sindirim sisteminden kaynaklanan sorunlar, keçeleşmiş tüy topakları, vitaminsizlik, parazitler, organ yetmezliği ve diş ağrısı diğer nedenler olabilir.

Kedilerin Aşırı Zayıflamasının Önüne Nasıl Geçilir?
Eğer veteriner bu durumların psikolojik veya dış etkenlerden kaynaklandığını ve kedinizin fiziksel olarak sağlıklı olduğunu söylüyorsa aşağıdaki maddeleri uygulayarak bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Kedinizin güneşe çıkıp vitamin almasını sağlayın.
Mamalarını cazip hale getirip ilgilerini çekin, işe yaramıyorsa mamayı değiştirip içeriklerini kontrol edin. Ama favori bir yiyecek bulmanız gerekebilir.
Kediniz yemek yemediği zaman onu rahatlatacak masajlar yapın.
Yemekten önce kedinizle oyunlar oynayın, bu onun ilgisini çeker ve yorulur.
Bu gibi çabalarınız sonuç verdiğinde kedinizin aşırı zayıflamasının önüne geçebilirsiniz.
,
Peki kilolu kediler nasıl zayıflatılır. Kedi Zayıflatma
Kilolu kedileri zayıflatmak için bol bol yürüyüş yaptırmalı, gün içinde egzersize yer vermelisiniz. Ayrıca kullanmış olduğunuz kedi mamalarını özenle seçmelisiniz. Protein ağırlıklı olarak değil. Daha çok sebze ağırlıklı beslemeniz kedinizin yavaş yavaş zayıflamasını sağlayacaktır.

Bu süreç çok uzun olabilir. Kilolu kediler miskin olup hareket etmek istemezler. Bu işinizi daha da zorlaştıracaktır. Bu bahsetmiş olduğumuz beslenme yöntemi normal şartlarda sağlanması gerekendir. Kedinizde bir hastalık var ise uzman bir veteriner hekim yardımına başvurmanız gerekmektedir.
 

dvrzener

Üye
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
1
Aldığı Beğeni
0
Yaş
38
Konum
diyarbakır
Minik Dostum
  1. Kedi
Kedime verdiğim adını tam hatırlayamadığım bir kedi maması vardı. Sürekli onu yerdi önceki sahibinden ötürü sanırım. Başka hiçbir şeye ağzını sürmezdi sanırım mama kendine bağımlı hale getirmişti. Ve kedim yavaş yavaş hasta oluyordu. Kedinize ilk verdiğiniz mamaya kesinlikle dikkat etmenizi öneriyorum. Sonunda zarar gören minik yavrularımız oluyor çünkü.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler