Kedilerde Kabızlık Nasıl Geçer?

Admin

Admin
Katılım
5 Ocak 2008
Mesajlar
33,701
Çözümler
4
Tepkime puanı
21
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasip
Meslek
Computer & Network
Şehir
Afyon
İlgi Alanı
Kediler
Kedilerde sıkça rastlanan sağlık sorunlarından biri kabızlıktır. Peki kedilerde kabızlık nasıl geçer? Kabızlık kedilerde sık görülen bir sindirim sorunudur erken teşhis edilmediği takdirde daha ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Kedilerde görülen kabızlığın birçok nedeni olabilir. Bunlar:

Sıvı tüketiminin yetersizliği,

Hareketsiz yaşam tarzı,

Çok fazla tüy yutulması,

Kedi kumunun pis olmasının nedeniyle dışkılamadan kaçınılma,

Psikolojik strese maruz kalma kedilerde kabızlığa neden olan baş etkenlerdendir.

Bu etkenlerin sonucunda kabız olan kedinin ilaç tedavisi uygulanmadan tedavi edilmesi oldukça mümkündür. Hareketli yaşam, su tüketimi, düzenli kum temizliği bu etkenlerden kaynaklanan kabızlığı önleyecektir. Kedi dostlarımızın kabız olup olmadığını anlamak için onları tuvalet yaparken gözlemlemeliyiz.

_93263141_thinkstockphotos-489784110.jpg


Kedilerde Kabızlığı Nasıl Bilebiliriz?

Dışkılama sırasında ağlama, dışkılamadan kaçınma, dışkıda serleşme ve karında şişlik kedilerde kabızlığı anlamak için yeterli belirtiler arasındadır. İlk çözüm odağı her zaman veteriner hekime başvurmak olmalıdır. Kedilerin tam ve net bir şekilde neden kabız olduğunu anlamak için veteriner hekime danışmak oldukça önemlidir. Kedilerde kabızlık çözümü kedinin kabızlık nedenlerine göre ayarlanmaktadır. Kabızlık için ilaç tedavisi kullanılabileceği gibi kediyi rahatlatmak için geçici çözüm olarak lavman da yapılabilmektedir.

Kedilere veteriner hekim teşhisi olmadan ilaç kullanmak istenmeyen sonuçlara neden olacaktır. Veteriner hekime başvurulamayan noktalarda geçici çözüm olarak kedinin fiziksel aktivitesi artırılmalı, bol bol sıvı tüketimi sağlanmalı, zeytin yağı tüketimi sağlanmalı, kuru mamadan kaçınılmalıdır.
 
Geri
Üst