kediye karşı kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrekaya55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 915

emrekaya55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre kaya
Meslek
makine muhendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba iyi günler .
Uzun zamandır okuyorum araştırıyorum sonunda kümesime ve kuşlarıma ulaştım. Fakat kuşları bahcede yerde besledıgımden sadece aksam işten gelince salabiliyorum. İstiyorum ki kuşlar istediği zaman gelsin girsin yuvaya çıksın uçsum özgürlüğünü hissetsin yani.ayrıca önümüzde kış işten döndüğümde hava kararmış olacak. Kümes bahçede duvar yuksekliği ortalama 3 metre genişliğide 3 civarı yani 3m×3m×3m bir kümese sahibim. Kümesin üzerine kedi çıkabiliyor. Inşallah aranızdan yardım edebilecek biri çıkar diye umut ediyorum. Yakında fotoğraflarıda koyacağım.

kuşların rahatça girip çıkmasını istiyorsan salmalık yapmalısın. bu salmalıkların dışarıdan kuşun girebileceği fakat içeriden çıkamayacağı şekilleri de var. fakat her türlü dışarıdan gelebilecek yırtıcı zararlarına açık olursun. kedi olmasa sansar girer, karga girer yavru ve yumurtalara zarar verir. bence riski fazla.kümes bahçede ise en iyisi kontrolün altında salıp, kapamak. tabii bunun içinde vakit ayırman gerekecek...

Üstad zaman olsa zaten gidip yanlarında uyuyacağım ama zaman yok malesef o yüzden cozum yolu bulmak istiyorum. Yani kusların yatmasını istemiyorum. Özgürlüklerini kısıtlamak istemiyorum.

Geri