KELEBEĞİ DÜZGÜN UÇURMAK İÇİN?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

yuşa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yuşa burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
HERKESE SA
BEN BALKONDA BESLİYOM KELEBEK KUŞU BESLİYOM BALKONUN ÖNÜ 200M KADAR AÇIK.
KUŞLAR BALKONUN ÖNÜNDE DEGİL ARKADA TARAFTA UÇUYOR BALKONUN ÖNÜNDE ARKDA TARAFTA
DİĞER KONULARA BAKTIM BASKA TİP FELAN ALIN DİYORLAR KELEBEKLE BERABER UÇUR KELEBEKLERİ TOPLAR YAZIYOR KAFAM KARIŞTI BEN BU İŞTE ACEMİYİMDE

ŞİMDİ 1 TANE KELEBEK(DİŞİ) AMA DAHA ALACAM KELEBEK O SORUN DEGİL BİR HAFTA İİÇİNDEE 2 ÇİFT DAHA ALICAM BU DİŞİYEDE ERKEK ALACAM BOLKONUN KELEBEK KUŞLARIN BALKONUN GÖRÜŞ AÇISINDA UÇMASI İÇİN TİP Nİ ALAM BASKA MI? EN İYİ UÇMALARI İÇİN HANGİSİNİ ALAM? ÇİFT Mİ ALAM TEK DİŞİ Mİ ALAM?

BİRDE EN İYİ ERKEK KELEBEK KUŞUNU NASIL SEÇEBİLİRİM KUŞTANİ HANGİ ÖZELLİKLERE BAKMALIYIM BU KONUDADA YARDIMCI OLURSANIZ COK İYİ OLACAK

TEŞEKKÜRLER...

SAYGILARIMLA.....

1. soruna cevap:kelebek düz uçucu bi ırk baska falan hikaye aslında.ben de de kelebek var çok rahat iniyolar ve taklacı kuşlar da var yanında onlarda inebiliyo.ben ce gerek yok.ama yine de sen bilirsin.

2.soruna cevap:kuşlar nereye alışırsa orda uçar baska da alsan kelebeklerin arasına karışıcaktır.sen kelebeklerini ön tarafa alıştırmaya çalış.

3.soruna cevap:kelebekten pek anlamıyom ama kara kuyruk kara kafa iyi diyolar.

saygılar...

bence sen ilk once git 3 veya 4 cift azman al onlari alistir ucsunlar duzene sok sonrada kelebeklere agirlik ver azmanlarin arasinda kelebekleri alistir

azman ucuzdur iyi olur yani maddi durumdan zahiyat olsa bile dokunmaz okadar hem bu surecte kelebek bakinirsin bilgi edinirsin kalite olur aldigin kelebek kacakta az olur

istanbulda kolay kolay azman bulacağını zannetmem

Selamlar Yuşa,

Kelebeği düzgün uçurmak ucu açık konu başlığı olmuş. Kelebeği alıştırmak, kelebeği uçurmak, kelebeği döndürmek hepsi başlı başına konu başlıkları ve her konu başlığı içinde çok yazılıp çizilebilir. Sana kısaca kafanı karıştırmadan, fikir verebilecek açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Kelebek (Saya) cinsi güvercinler çok kolay salmaya alışırlar yeterki yerlerini beyensinler, tabi eş olmaları bu konudaki en önemli yardımcın olacaktır. Kelebek (Saya) dağınık ve sola olarak uçan bir uçuş stiline sahiptir. Kelebekleri (Saya) o yüzden toparlamak ve filo şekilinde uçurmak için yanlarına "azman,baska,bango v,b." düz ve filo şekinde uçan güvercinler atarlar. Kelebek (Saya) yavruya kusmadan oyununu kolay kolay açmaz ve göstermez. Kelebeğin (Saya) uçusunu çok daha açık gözle seyredebilmek için sola yada en çok 4 kelebekle birlilkte uçurmak gerekmektedir. Pırıltı ile havadaki kelebeğin oynarayarak salmaya inmesini sağlayabilirsin. Kelebek (Saya) alırken oyunlu mu olup olmadığını ne yazık ki kelebeğe bakarak alıp tartarak yada koklayarak anlama şansımız yoktur. Oyunlu olup olmadığını ancak uçarken görüp test ederek aldığınızda anlayabilirsin. Tabi eş olarak alıyorsan tek ve yavru kelebek (Saya) alıyorsan aldığın güvercinin eşleşmesini ve yavruya kusmasını beklemekten başka bir şansın ne yazık ki olmayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SİZE COK TEŞEKKÜR EDERİM

EN İYİSİ BU KELEBEĞE ERKEK ALAM 1 ÇİFT KELEBEK YETER KÜMESE. SONRA 1ÇİFTE BASKA ALIRIM 5-6 TANEDE YAVRU BURSA OYNAR ALIRIM ÖYLE UÇURUM

BURSA GÜZEL UÇUYORDU.

BURSAYLA KELEBEK GİDERDİMİ??

bence sadece bursa yap kardeşim ama dikkat et bursa kafalı kuştur eski yerine gidebilir yakın çevreden almamaya dikkat et

aykutk' Alıntı:
Selamlar Yuşa,

Kelebeği düzgün uçurmak ucu açık konu başlığı olmuş. Kelebeği alıştırmak, kelebeği uçurmak, kelebeği döndürmek hepsi başlı başına konu başlıkları ve her konu başlığı içinde çok yazılıp çizilebilir. Sana kısaca kafanı karıştırmadan, fikir verebilecek açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Kelebek (Saya) cinsi güvercinler çok kolay salmaya alışırlar yeterki yerlerini beyensinler, tabi eş olmaları bu konudaki en önemli yardımcın olacaktır. Kelebek (Saya) dağınık ve sola olarak uçan bir uçuş stiline sahiptir. Kelebekleri (Saya) o yüzden toparlamak ve filo şekilinde uçurmak için yanlarına "azman,baska,bango v,b." düz ve filo şekinde uçan güvercinler atarlar. Kelebek (Saya) yavruya kusmadan oyununu kolay kolay açmaz ve göstermez. Kelebeğin (Saya) uçusunu çok daha açık gözle seyredebilmek için sola yada en çok 4 kelebekle birlilkte uçurmak gerekmektedir. Pırıltı ile havadaki kelebeğin oynarayarak salmaya inmesini sağlayabilirsin. Kelebek (Saya) alırken oyunlu mu olup olmadığını ne yazık ki kelebeğe bakarak alıp tartarak yada koklayarak anlama şansımız yoktur. Oyunlu olup olmadığını ancak uçarken görüp test ederek aldığınızda anlayabilirsin. Tabi eş olarak alıyorsan tek ve yavru kelebek (Saya) alıyorsan aldığın güvercinin eşleşmesini ve yavruya kusmasını beklemekten başka bir şansın ne yazık ki olmayacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar aykut karabulut abi....

benim kafama takılan soru kaldı tabi ki de siz saya(kelebek)yetiştiren biri olarak benden daha üstün bilgilere sahipsiniz.bana göre yanına kuş atsa da o yeni kuşlar da eski kuşlarla uçucaklardır.o yüzden yine gözden kaçarlar. bu sadece düşüncemdir.

saygılar...

58che58' Alıntı:
bence sadece bursa yap kardeşim ama dikkat et bursa kafalı kuştur eski yerine gidebilir yakın çevreden almamaya dikkat et

BİLİYORUM BURSA KUŞLARI COK ZEKİ BUNDAN 3-4 AY ÖNCE BAŞIMDAN GEÇEN OLAYI ANLATAM
BEN BİR ÇİFT BURSA OYNAR ALDIM 3.5 AY KUŞ BENDE KALDI SONRA YAVRULADILAR DIŞARŞI SOGUK OLDUGUN ANNEM KUŞLARI İÇERİ ALDI.SONRA 20 GÜN SONRA YAVRU ÇIKTI YAVRU ÇIKANA KADAR YEMİ ANNEM VERİYORDU.SONRA BUNLAR ÇIKAN YAVRUYU EZMİŞLER SONRA BEN BUNLARI HİNE BALKONA ALDIM 1HAFTA BALKONU HATIRLATTIM SONRA UÇURMAYA KARA VERDİM İLK ÖNCE ERKEĞİ SALDIM DİŞİYİDE BALKONUN KENARINA KOYDUM TAM ERKEK GELİYORDU DİŞİ Bİ UÇTU SONRA ERKEKLE BEERABER KAÇTILAR.KUMESİM YERDE OLDUGUNDAN 1 HAFTA EVİN ETRAFINDA KÜMESİ ARADILAR 1HAFTA SONRA ANEM ÇALIŞDIGI YERİN TERASINDA ÇALIŞIYORMUŞŞ SONRA BİZİM BURSA ERKEK CAMA GAGA VURMUŞ ANNEM BİR BAKMIŞ BİZİM BURSA SONRA ANNEM KUŞU KOVMUŞ 1 TUR ATMIŞ HİNE GELMİŞ ANNEMİN YANINA ANEMDE ALMIŞ BİR BAKTIM BİZİM KUŞU GETİRİYOR BEN İNANAMADIM HERYERİNE BAKTIM AYNI SONRA BALKONA KOYDUM KEMESİ TANIDI

İŞTE BAŞIMDAN BÖYLE BİR OLAY GEÇTİ İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN AMA HER TÜRLÜ YEMİNİ EDERİMKİ GERÇEK...

*-MAHALEDE BİR ABİNİN BURSA KUŞU KAÇMIŞ TAM 6 AY SONRA GERİ GELMİŞ

SAYGILARIMLA...

Aynı sorun bende de var.Kelebek kuşu dağınık ucar, ne kadar bango baska ile ucursanda gurubun içine sokamazsın.anladığım kadarıyla kuşları ucurduğun zaman kuşları göremiyorsun, kuşlar görüş acısının ters tarafında ucuyorlar, bunun sebebi ruzgarın ters taraftan esmesi, kuşlarını ters istikamete sürüklüyor olabilir.Tip kuşu yuksek ucar, dalıcıdır ,dönekciler dönekleri yukselmek için kullanır tıpleri.Kelebek kuşu zaten 2 turda sineğe ceker ,elinde birkaç takım baska bulundur, yerden ucurmalık, pırıltılık.

Önce kardeşim "alam" değil alayım.

Sen sayayı filan boşver balkonda mısıri al bak.Hem yerde duruşu güzel olur hemde uçurursun yavrularını.

bursayla kelebek ucurulmaz benım bıldıgım kelebeklerını bozarsın kelebekle baska bakarsan daha ıyı olur senın ıcın veya tıpp alırsan yuksek ucarlar

haydar' Alıntı:
bursayla kelebek ucurulmaz benım bıldıgım kelebeklerını bozarsın kelebekle baska bakarsan daha ıyı olur senın ıcın veya tıpp alırsan yuksek ucarlar
Arkadaşa katılıyorum şahsı görüşüm bırakın oynarla kelebeğın beraber uçmasını aynı uçuş özellığı taşıyan ayrı cınsler dahi beraber uçurulmamalı.
Balkonda güvercın beslemek bazı sorunlarıda beraber getırebılır bunlardan en önemlısı kuşların dığer balkonları kirletmesı bunun sonucunda dığer dairelerde oturanların rahatsız olmaları.Bence bu konuyuda düşünülerek karar versenız.

Arkadaşlar Bursada biz Bursa kuşu olarak deyılde oynar olarak adlandırırız .Yazımdakı oynar kelımesı Bursa kuşunu anımsatıyor.
Ben taklacı beslıyordum fakat dönek beslemeye başladım.Hatta bir kümeste kelebek düzmeye çalışıyorum tabiki yenı uçuş sitili olan güvercınlerı tanımak zaman alıcaktır.Gerçekten sıtemızde bu konularda çok güzel bilgiler var.aykutk beyın yazıları çok eğıtıcı tüm site yönetımıne vede kendısıne çok teşekkür ederım.

öncelikle herkeze selamlamlar.ben 25 yıldır kelebek bakıyorum.herkez edremit kelebeği olarak adlandırıyor.her yörenin ayrı bir kelebek ırkımı var onuda bilmiyorum.biz güvercinlerimizi kalabalık uçurmayız,aynı yüksek likte uçan 2,3tane güvercin uçururuz.alttan pırıltı göstermeyiz ve kesinlikle başka ırk güvercinle uçurmayız. SAYGILAR...

bende tam 1 sene olck gvrcın beslıyelı ılk takoz gvrcınlerle basladım sonra bango besledım bongo hosuma gdyordu 15 adet bagom vardı toplu halde ucuyordu o yzden bango besledım bır gun arkadasın bırı saya (kelebek) gtrdı oyunu mukemmeldı o gunden buyana bende bır saya hastalıgı olsutu yvs yvs saya tprldım suan pek sayam olmasada tprlamaya calısıorum 11 adet sayam var oyunları mushtesem ustune muhtesem cıftıne 200 tl veren var o kdr dıorum ama yavrularını almadım alıcam sonra damızlıga atmayı dusunuorum su ana kdr saya alıstırmak ıcın kacırdıgım sayaların hattı hesabı yok ama suan alıorum 1 hafta ıcınde ucr yapıpı cıkarıorum oyunu gzl deılse gerı verıorum burdakı amac ılk basladıgında saya ıle baslamıcam takoz grvcınlerle baslakı sonra yvs yvs toparlarsın bende suan tam toparlamadım yarın alıcam bakalım saya hayırlısı ıns oyunu guzeldır he bırde ucuruken sayaları arasına 2-3 adet bango vb dz ucan gvrcın atarsan ıyı olur

herkes tesekkürler

Geri