kelebegı oynamasını etkıleyen ılac varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kordonlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 503
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kordonlu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aygun yılmaz
Meslek
ogrencı
İlgi Alanı
Kuşlar
s.a beyler kelebekler ıcın ozel yapılmıs kuslarıın oynamasını etkıleyen ılac varmı varsa acıl yazınız

Selamlar Aygun,

Böyle bir ilaç olduğunu ne gördüm nede duydum. Ancak fabrikasyon bir robot güvercin yaparlarsa elindeki kumanda ile oynatırsın istediğin gibi, üzülerek konuyu kitleyip siliyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

KELEBEĞİN DÖNMESİ İÇİN İLAÇ VAR TABİ, TEK İLAÇ UÇURMAK, BOL BOL UÇURMAK, :)

Valla bazen havada uçan kargaları görüyorum Mehmed bir oyun yapıyorlar bazı kelebekçilerde bile o şekilde dönen kelebek yoktur:)ama bazı kelebekler vardır ki sabah akşam uçur yine dönmezler ...gerçi onlara niye kelebek denir onuda anlamış değilim...o yüzden yetiştirici arkadaşlar kuşlarını eşleştirirken bilinçli davranmalı performans kuşu olan kelebeklerimizi köreltmemeliyiz sonra ilaçta arasak bulsak çare olmaz derdimize ..:)

kesinlikle haklısın kemal, ama kelebek ırkıda içinde bulundurduğu renk çeşidi kadar oyun,uçuş, dönüş çeşidine sahip, tabiki bilinçli üretim şart ki altından gelen yavrular istediğini versin,bu konuda mehmet abim 1 numara, beklentisi olduğu yavrular aynen bekleneni verebiliyor, ne kadar ilginçtir ki tel kuyruklar olsun,enseliler olsun,tepeliler olsun yani edremit,burhaniye tarafının kuşlarında dönüş sorun değildir muhakkak dönüşe girerler ama diğer renklilerde bu dönüş sıklığı daha gevşek ve oransal olarakta düşüktür. işin özü soy takibinde saklı soyu sopu belli olmayan kelbekte istenenin bulunması zor. her işte olduğu gibi bu işte de profesyonellik önemli :))

dushekimi' Alıntı:
kesinlikle haklısın kemal, ama kelebek ırkıda içinde bulundurduğu renk çeşidi kadar oyun,uçuş, dönüş çeşidine sahip, tabiki bilinçli üretim şart ki altından gelen yavrular istediğini versin,bu konuda mehmet abim 1 numara, beklentisi olduğu yavrular aynen bekleneni verebiliyor, ne kadar ilginçtir ki tel kuyruklar olsun,enseliler olsun,tepeliler olsun yani edremit,burhaniye tarafının kuşlarında dönüş sorun değildir muhakkak dönüşe girerler ama diğer renklilerde bu dönüş sıklığı daha gevşek ve oransal olarakta düşüktür. işin özü soy takibinde saklı soyu sopu belli olmayan kelbekte istenenin bulunması zor. her işte olduğu gibi bu işte de profesyonellik önemli :))
Çok doğru ...soy takibi yapılmış eşleştirmeleri ona göre yapılan alttan gelen yavruların uçurulup seyredilip kuşlardan en iyi en güzel verimi nasıl alırımın derdinde olan ustalar sayesinde bu gün oyunlu kelebekler uçurabiliyoruz bizlerde bundan sonrası için en azından onlar kadar gayret edip bilinçli bir şekilde kuşlarımızın üretimini sağlamalıyız ..körfez in kuşları kesinlikle dönüşleri muteber akıllı kuşlardır büyük oranda da dönüşlüdürler ama manisa ve izmiri vede İstanbul u kenara atmamak gerekir bu bölgelerde de çok güzel kuşlar yetiştiriliyor..

OYUN KUŞUNUN (MARDİN) İYİ SEFERE GELMESİ,DAHA UZUN GİTMESİ VEYA ÇOK TAKLA ATMASI İÇİN BİR İLAÇ YOKSA KELEBEK OYUNU İÇİNDE OLDUĞUNU SANMIYORUM..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri