Kelebek Alacam Yardım !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbuL Banqosu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Volkan Şam
Meslek
Kusçu
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Marabayın Arkadaşlar,
Ben 50 tl civarında dönüşü iyi olan 1 çift kelebek almayı düşünüyorum.Kelebek konusunda fazla bir bilgim yok.Hangi kelebekler daha iyi döner hangi kostümlüler daha iyi döner bilmiyorum.Sizin fikrinis nedir ? Arkadaşlar birde ben kuşlarıma pırıltıya bakmayı nasıl öğretebilirm ?
Saygılar Bir yanlışımız olduysa Yanlışlıkla olmuştur.

dönüşü iyi olan bir çift kelebek almak için izlemeni tavsiye ederim. çünkü kostümüne bakarak döneceğini anlayamazsın( belki anlayanlar, ustalar vardır onlar müstesna). izleme şansın yoksa karabaş karakuyruk tavsiye ederim büyük ihtimalle döner.(kostüme önem verme kostümü bozuk kuşların daha iyi döndüğünü söyleyebilirim.) pırıltı meselesine gelince öğretmene gerek yok kelebekler zaten pırıltıya duyarlıdır. sen sadece pırıltı vereceğin anı ayarlarsın.
kolay gelsin. selametle.

oyunlu kuş şöyle olur böyle olur dememiz çok zor..oyunlu kuş yerde anlaşılmaz..fakat ırk olarak balıkesir veya edremit tavsiye ederim bu kuşların %90 oyunludur..çifti 50 lirayada bir çift rahatlıkla bulabilirsin..sitede bu söylemiş olduğum ırkla ilgili fotolar bilgiler mevcud..pırıltı konusuna gelince..hemen hemen bütün güvercin irklari pırıltıya duyarlıdır..bazı ırklar hariç(filo kuşları bursa oynarları vb..)pırıltıyı vericek kuş ele alınmadan bir çomak değnek vasıtası ile kuşu hafif urkuterek uçan kuşlara pırıltı verilmeli..aksi taktirde el ile sürekli pırıltı verilen kuşta zamanla stres yaratır ve kuş harap olur..

dönüşü iyi olan kuş bulmak istiyorsan görerek alacaksın yoksa şansına kalmış. Benim 5-10 liraya uçurmak için aldığım kuşların içinde çok güzel dönenler çıktığı gibi kostümünü beğenip aldığım kuşlarda hiç dönmeyenlerde çıktı. Ama döndüğünü görmesen bile dönmesi garanti kuş arıyorsan ben telkuyruk veya edremit al derim. Bunlar kırma olmadıktan sonra büyük ihtimal çok güzel dönerler. Eski kan araplar,şeşlerde müthiş dönen kuşlardandır. Tabi bu her yörede farklı olabilir. İnşallah istediğiniz gibi dönen kuş bulursunuz.

Peki Kelebekler Her kuşcunun pırıltısana bakar mı yoksa sadece kendi evine mi bakarlar ?

kelebeklerde iy içıkan kuşlarda başlıca özellikler 14 telek çatal kuyruk yada ters v seklindeki kuyruk yapıalrına sahip olma gagaları uzun olucak ayakları kısa gövde yere yakın olucak biraz omuzları geniz olucak. bu kararkterdeki kuşların oyun yapmaları daha kolaydır. hatta oyun yapan kuşları izlersen bu söylediklerime dikkat ett bu özellikleri görürsün..

S.A arkadaşım bak benim abilerimiz arkadaşlarımız çok güzel özetlemiş ama bende ilave edeyim hiç bir kuş kostum kuşu değildir hepsi uçumak için yaratılmıştır ve 5 liralık aldığın kuş bile döner eş seçimi kuşun yerini sevmesi önemlidir...

Geri