Kelebek Bölümü İle Ilgili Düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Sevgili Kuscular.ORG Kullanicilari.

Bölümümüzle ilgili Istek Görüş ve Önerilerinizi Buradan Bizimle Paylasabilirsiniz,

Daha güzel Daha Öz paylasimlar icin Fikiri Olan, Yada Güzel Aktivite Düsünceleri Olan Arkadaslarimizin Görüşlerini Bekliyoruz..

Sevgiler, Saygilar..

Kuscular.ORG

Değerli arkadaşım serdar bey acmiş olduğunuz konu ile isteğim yok, fakat kelebek kuşların dönüşü kelebek besleyen arkadaşların düşünceleri öğrenmek.Kelebek besleyen arkadaşlardan dönüş sitilleri hakkında görüşleri belirtmeleri,çoğunluğun sitemizde kelebek besleyen arkadaşların yorumları öğrenmek.İsterseniz ilk önce ben başlayayım.Benim rağmetli ustalarımdan duyduğum ve öğrendiğim kelebek kuşu belirli yüksekliğe cıktığı zaman döneklerin yapmış olduğu toplu dönüşü yapıp ondan sonra meranın etrafında (bizim tabirimizle kafala gezecek)yani karşıya düze dönerek catıya inecek.Bizim eski ustalar karşıya dönerek giderken kepceliyerek geriye döndüğü zaman (bi tabir var ağzınla kuş tutsan fayda etmez)süper dönerken kepcelediği zaman bütün güzel atmış olduğu kanatlarıyok eder.Ben yıllardır bunun uğraşını veriyorum.Fakat tam yakalamıştım,kümesime giren hastalık benim 10,11 senelik emeğimi maf etti.SAYGILAR

merhabalar Mehmet abi malumunuz tüm kelebek bakıcılarının hayalidir tam istediği dönüşü yapan kelebek soyuna sahip olmak, ama ne tuhaftırki bir çor renk armonisini içinde bulunduran kelebeklerde bunu sergileyenlerde pek nadirdir, bende kelebek sevdalısı biri olarak benim kelebekten beklediğim düze ve dike uzun sarmaları, bunu yapan bir kaç kuşum var onlarda tel kuyruk bu kuşları tanıyan herkes bilir marifetini esasen bu istenen dönüşü bunlar değil safkan araplar, karabaşlar mavi paller sergiler ama hiç daha dengelmedi şuan bir iki çift arap var elimde kuyruk telekleri 18 kelebek kuşunda zordur bu kuyruk sayısını bulmak bir tek bunlardan ümitliyim yavrularını sabırsızlıkla bekliyorum. şimdilik bu heycanımı tel kuyruklarımla atıyorum, çok şükür uzun uğraşlar sonucu iyi bir damar elde ettim çift çakır sade 3-4 telli hepsi, noktaya çıkıyorlar kendilerince oyun yapıp kimseye bakmadanda yere iniyorlar, buna şükür.saygı ve sevgi bizden..

Kelebek kuşunun oyundan cok akıllı olmasını ısterim.bir kaç çift kelebeğim var kendi damızlıklarımın yavrusu, yuksek ucarlar ,oyun yapmaları için pırıltı vermem hiç, nerden pırıltı gelse o yöne oyun yaparlar , kimsenin kümesine inmezler.Oyun olarak istikrarlı değiller, yavru döneminde oyunun hakkını veriyorlar.

Değerli arkadaşım mehmet bey hoş geldin.Uzun zamandır yazılarını göremiyoruz,İşler yoğundu herhalde.SAYGILAR

Değerli arkadaşım nizam bey dediğiniz gibi kelebek kuşu ilk önce akıllı,damarlı olmalıki ucurduğunuzda dönüşe girdiği zaman sağa sola pas vermesin.SAYGILAR

Geri