Kelebek mi Mardin mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_fix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Kelebek kesinlikle değil ama ben Mardin olayına bir türlü anlam veremiyorum, Taklacı diyor geçiyorum.

alger' Alıntı:
Kelebek kesinlikle değil ama ben Mardin olayına bir türlü anlam veremiyorum, Taklacı diyor geçiyorum.
cevabınız için teşekkürler. bende taklacı olduğunu tahmin ediyorum. Cinsiyetide erkek galiba.

alger' Alıntı:
Bence de haklısın Hakan benim küçüklüğümde Büyük kuşçular dan duyduğum taklacı oyunlu kuşa merdinli derlerdi.Mardin ili ve güneydoğu illerinde de taklacı kuş beslendiği ve merdinli kelimesi mardin'i çağrıştırdığı için kendilerine yontuyorlar diyorum benim görüşüm bu.merdin kelimsinin kökeni serte yakın demek merdinli de serte yakın taklacı olabilirmi ki Sadece teori olarak böyle düşünüyorum. SAYGILAR

soylemez18' Alıntı:
alger' Alıntı:
Bence de haklısın Hakan benim küçüklüğümde Büyük kuşçular dan duyduğum taklacı oyunlu kuşa merdinli derlerdi.Mardin ili ve güneydoğu illerinde de taklacı kuş beslendiği ve merdinli kelimesi mardin'i çağrıştırdığı için kendilerine yontuyorlar diyorum benim görüşüm bu.merdin kelimsinin kökeni serte yakın demek merdinli de serte yakın taklacı olabilirmi ki Sadece teori olarak böyle düşünüyorum. SAYGILAR

Kardeş bende kıymık gibi kafama taktım konu açtım sırf bu yüzden cevaplarını ve yorumlarını esirgemeyeceğini biliyorum.

soru-cevap/ustad-ve-ustlarima-benden-ozel-bir-soru-t18542.html

Aytaç, bu kuş taklacı (mardin), fakat bundan sonrasında bu şekilde muallakta kalırsan, hemen kuyruk üstü bezesi varmı yokmu diye bakabilirsin, kelebek cinsinde bel üstü yağ bezesi olmaz, mardin cinsi kuşlarda bel üstü yağ bezesi olur. Bu arada kuşun tüye girmiş, zorlama :))

FeLix_' Alıntı:
Aytaç, bu kuş taklacı (mardin), fakat bundan sonrasında bu şekilde muallakta kalırsan, hemen kuyruk üstü bezesi varmı yokmu diye bakabilirsin, kelebek cinsinde bel üstü yağ bezesi olmaz, mardin cinsi kuşlarda bel üstü yağ bezesi olur. Bu arada kuşun tüye girmiş, zorlama :))
yardımın için teşekkür ederim mesut abi. bu kuşu 2 gün önce babaannemin terasında yakaladım. bi tuğlanın üstüne oturmuş bekliyodu. ayağı falan kanamış. hayvan çok susamıştı yem su verdik canlandı şimdi :)

:) şanslısın, muhtemelen bunu uçurmaya zorlamışlardır, o sırada da atmaca kerkenez daldıysa hayvan tüyde olduğu için atmıştır kendisini bir yerlere yaralanmıştır, kısmetinde de sana denk gelmesi varmış :) güle güle güle besle uçur :)

MAŞALLAH ... GÜLE GÜLE BESLE AYTAÇ.. :slm:

Böyle yakalama kuşların soyu hiç belli olmuyor çok iyi bir kuştur belki tüyden çıkınca üstüne git derim :)

Geri